Kipgehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus recept van Foodblog Foodinista

Kipgehaktballetjes met parmezaan in tomatensaus

Deel deze post

Zin in een lekker borrelrecept of in weer eens keer iets anders bij de pasta? Dan moet je het recept voor kipgehaktballetjes met parmezaan in tomatensaus maken. Deze gehaktballetjes zijn echt te lekker en de saus is natuurlijk om je vingers bij af te likken. Eigenlijk zijn de gehaktballetjes voor zo veel momenten geschikt dat er geen ontkomen aan is om deze gehaktballetjes van kip een keer te maken. De gehaktballetjes in tomatensaus met parmezaan, oregano, basilicum en pijnboompitjes zijn tenslotte heerlijk bij de pasta, een stokbroodjes of gewoon lekker snacken bij de borrel. Maak gewoon een grote voorraad van deze gehaktballetjes. Ja, dat is een goed idee! De eerste gehaktballetjes eet je direct lekker op bij je favoriete maaltijdcombinatie en de rest vries je in dan heb je altijd wat lekkers klaar liggen voor een geschikt moment of gewoon de lekkere trek. Maar nu wel het recept voor de gehaktballetjes in tomatensaus maken.

Italiaanse kipgehaktballetjes met Parmezaan en pijnboompitjes in tomatensaus recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten kipgehaktballetjes met Parmezaan in tomatensaus 20 stuks

300 gram kipgehakt
50 gram verse Parmezaanse kaas geraspt
handje verse basilicum
1 eetlepel zoete geroosterde paprika poeder
2 eetlepels oregano
30 gram pijnboompitjes
2 teentjes knoflook
2 rode uien
1 ei
25 gram paneermeel
200 gram gezeefde tomaten
250 gram cherrytomaatjes
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de Italiaanse gehaktballetjes van kip in tomatensaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: 2 snijplanken, mes, hakmolen, hapjespan, steelpan, spatel, lepel

Recept Italiaanse kipgehaktballetjes met Parmezaan in tomatensaus van Foodblog Foodinista

Recept gehaktballetjes van kip in Italiaanse tomatensaus met Parmezaan, pijnboompitjes en oregano

Gehaktmix met Parmezaan en pijnboompitjes

Meng als eerste het gehakt. Hak daarvoor in de hakmolen één rode ui, één teenknoflook en de helft van de basilicum fijn. Meng dit door het gehakt. Door het gehakt mogen ook 40 gram Parmezaanse kaas, 1 eetlepel oregano, 2 eetlepels paneermeel en een snufje peper en zout. Meng dit alles door elkaar, zodat het kipgehakt mooi op smaak is gebracht, maak het nog smeuïg met een eitje.

De gehaktballetjes rollen

Verdeel over een snijplank een gedeelte van het paneermeel en maak een eerste gehaktballetje van ongeveer 3 centimeter doorsnede rol het gehaktballetje, totdat het gehaktballetje stevig is. Herhaal dit totdat het al het gehakt op is. Je hebt uiteindelijk ongeveer 20 gehaktballetjes.

Kipgehaktballetjes braden

Verhit in de hapjespan voldoend olijfolie en verdeel de kipgehaktballetjes rustig over de hapjespan laat deze eerst ongeveer 7 minuten braden, zodat deze stevig worden en keer de gehaktballetjes dan, als het kan, om met de barbecuetang. Maak tijdens het braden de Italiaanse tomatensaus in de steelpan.

Italiaanse tomatensaus maken

Snipper één rode ui, één knoflookteentjes en de rest van de basilicum. Verhit in de steelpan een theelepel olijfolie. Laat de ui en de kruiden voor twee minuutjes sudden en blus af met de tomatensaus. Halveer de cherrytomaatjes en laat deze mee koken in de tomatensaus. Breng de tomatensaus op smaak met een eetlepel oregano en paprikapoeder. Meng dit alles door elkaar. Laat de tomatensaus voor vijf minuten doorkoken. Blus de tomatenaus, wanneer kinderen eventueel niet mee eten, nog even af met 50 ml witte wijn. Dat geeft een heerlijke smaak.

We zijn bijna klaar!

Als de kipgehaktballetjes rondom bruin zijn en dus helemaal gaar blus deze dan af met de Italiaanse tomatensaus en laat de gehaktballetjes nog 5 minuten sudderen in de tomatensaus. Giet alles vervolgens over in een leuke schaal en garneer de kipgehaktballetjes vervolgens met de overgebleven Parmezaan en basilicum. Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook heel erg lekker. Wat dacht je van de volgende recepten?

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie