Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 6 2023 Foodinista

Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 6 2023 Foodinista

Deel deze post

Tijd voor een nieuw weekmenu met herfst recepten en dagelijkse ideeën in een makkelijk overzicht. Natuurlijk ook een halloween idee, want volgend weekend wordt het griezelen. Heb je alles voor Halloween al in huis? Misschien kan ik je hier nog inspireren met leuke Halloween ideeën? Daarbij is het deze week ook nog voor een gedeelte van Nederland herfstvakantie dus ik wissel een beetje af met makkelijke herfstrecepten in de oven bereiden of juist weer uitgebreider koken. Voor ieder wat wils. Wat wel zo blijft is: iedere maandag kun je op Foodblog Foodinista een nieuw herfst weekmenu vinden met een week vol gevarieerd eten voor de herfstdagen. Ovenschotel recepten, salades, koken met pompoen, herfstrecepten tenslotte, en andere herfst ingrediënten. Het zijn een aantal inspiratie ideeën voor dit herfst weekmenu. Voor nu: kijk mee in het herfst weekmenu week 6 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kip stoofpotje in bier, spaghetti met pittig gehakt in tomatensaus en halloween pompoen-tomatensoep.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het herfst weekmenu week 5 2023.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 6 2023

Maandag – Preistamppot met paprika, spekjes en Old Amsterdam

Preistamppot met spekjes, paprika en Old Amsterdam kaas - Foodblog Foodinista

Lekker stampen! We beginnen de week warm met een stevige stamppot met prei, spekjes en paprika. Daarbij Old Amsterdam. Nee, niet met de Old Amsterdam door de stamppot. We doen het anders. Bij de stamppot eten we een Old Amsterdam Tasty Grill. De nieuwe Old Amsterdam ‘burger’. Een paar minuutjes grillen en deze Old Amsterdam Tasty grill maakt je stamppot helemaal af.

Recept preistamppot met Old Amsterdam Tasty Grill

Dinsdag – Spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta

Spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta - Foodblog Foodinista

Spaghetti stelt nooit teleur! Ook niet deze dinsdag. Spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta in tomatensaus. Spaghetti op de Griekse tour.

Recept spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta in tomatensaus

Woensdag – Kip Stoofpotje (met aardapelpuree gratin)

Kip stoofpotje met bier - Foodblog Foodinista

Haal de herfst maar in huis met dit kip stoofpotje in bier. Lekker met frietjes (de makkelijke versie), rijst of maak zelf deze aardappelpuree gratin in de oven.

Recept kipstoofpotje met bier

Donderdag – Risotto van orzo met pompoen en burrata

Risotto van orzo recept met pompoen en burrata - Foodblog Foodinista

De herfst op je bord, maar dit is een partijtje lekker! Risotto van orzo met pompoen en burrata. Orzo is een pasta rijstkorrel die je bereid als risotto en burrata is een mozzarella, maar zacht en romig aan de binnenkant. Nou ja gewoon maken. Heb je vakantie? Dan maken op donderdag en anders opslaan voor het weekend!

Recept pompoen orzo met burrata

Vrijdag – Indonesisch Gehaktbrood

Indonesisch Gehaktbrood gevuld met ei - Pittig gekruid gehaktbrood recept - Foodblog Foodinista

Weekend! En dan houden we of van makkelijk of van uitgebreid koken. Een borrelplank hier en daar. Misschien wel van alles te gelijk? Nou met dit recept kun je eigenlijk alles. Het Indonesisch gehaktbrood met ei. Indonesische smaken, gehaktbrood bakken in de oven (niet moeilijk) en je kunt zelf bepalen hoe je het eet. Als maaltijd met rijst, groente, satésaus, salade etc. of op de borrelplank of alvast voor aankomende week op brood. Jouw keuze!

Recept Indonesisch gehaktbrood met ei

Zaterdag – Bounty Brownies

Bounty Brownies recept Foodblog Foodinista

Tijd voor bakken. Ook een zoet recept mag erbij in het weekend. Duik de keuken in en bak deze bounty brownies.

Recept Bounty brownies

Zondag – Halloween pompoen-tomatensoep met gehaktballetjes en vermicelli

Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli - Opwarmen tijdens halloween!

Het is halloween weekend! En dit kun je uitbundig vieren of gewoon in de kleine details. Zoals met deze pompoen-tomatensoep met gehaktballetjes en vermicelli. Dek de tafel in halloweenstijl en klaar ben je. Zelf ben ik niet zo van al die scary maaltijden en hapjes, maar er iets leuks van maken is natuurlijk wel leuk! Leuke versieringen voor de tafel kun je altijd hier vinden. Een aantal slingers, spinnen en een pompoen doen al veel leuks voor de aankleding.

Nog meer halloween tips deel ik hier met je.

Recept pompoen-tomatensoep met gehaktballetjes en vermicelli

Tot volgende week voor een nieuw herfst weekmenu!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie