Kip stoofpotje met bier - Foodblog Foodinista

Kip stoofpotje met bier

Deel deze post

Wanneer de pan met stoofvlees in huis opstaat dan ruikt het heerlijk! De geuren van kruiden en aroma’s die uit de pan komen en de smaken die samen gaan een kip stoofpotje met bier is één van die stoofpotjes. Daardoor maak ik zo graag stoofvlees en stoofpotjes, je weet dat je aan het koken bent. Op de website kun je veel recepten vinden met rundvlees stoofpotjes, die allemaal ongeveer zes uur moeten pruttelen, maar een kip stoofpotje met bier is natuurlijk ook een heel goed idee. Kipfilet, bier en groente. Een zalig stoofpotje kan heel makkelijk zijn. Geloof mij dit recept is een goed voorbeeld.

Kipfilet stoofpotje

Een ander voordeel van een kip stoofpotje met bier is; je stoofpotje met kipfilet en groente in bier is veel snel klaar dan met rundvlees dat langzaam moet sudderen. Wel vind ik dat het wel even mag pruttelen. Ook dit kip stoofpotje met bier moet goed gebonden zijn, de smaken moeten samen komen en het is het allerlekkerst wanneer de kipfilet uit elkaar valt of wanneer je deze met twee vorken makkelijk kunt ‘pullen’. Lees mee met het recept voor stoofpotje met kip in bier en hoe we dit resultaat bereiken.

Koken met bier recepten

Nu het herfst is kreeg ik ook direct weer zin in het maken van zo’n stoofpotje met bier. Voor dit stoofpotje van kip met bier gebruikte ik een Stout. Denk bijvoorbeeld aan een Guinness of één van de andere stout bieren. Met Stout variëren kan ook heel leuk zijn, want je kunt bijvoorbeeld ook een Stout met zoete caramel gebruiken dan krijgt je stoofpotje een heel andere smaak. Zelf gebruikte ik een diepe Guiness daar had ik nog een mooi blik van staan. Al eerder maakte ik deze nacho’s met Guinness en nu dus dit stoofpotje met kip en Guiness. De Guiness geeft veel smaak en een mooie donkere kleur. Een aantal ingrediënten moeten er nog wel bij om het stoofpotje met kip recept compleet te maken, maar moeilijk is het niet. Lees even verder mee en je kunt het kip recept zelf maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Lekker voor erbij! Appelmoes met peer.
Het recept voor appelmoes met peer ga je hier vinden.

Ingrediënten Stoofpot recept met kip en bier voor 6 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 wortelen
  • 250 gram champignons
  • 1 blik of flesje Stout bier
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 2 appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • snuf peper en zout
  • klontje roomboter

Wij eten bij het kip stoofpotje met bier, gegratineerde aardappelpuree. Makkelijk om te maken in de oven volgens dit recept!

Tips voor de bereiding van het kip stoofpotje met bier

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 20 minuten en stoven minimaal 1 uur

Benodigdheden voor het bereiden van het kip stoofpotje

Recept stoofpotje met kip en bier

Stoofpotje met kip voorbereiden

Snipper de uien en knoflook, dit kan in een hakmolen. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de uien met knoflook en schep de bruine suiker erbij. Breek de bouillonblokjes en roerbak deze mee. De uien worden direct karamel in de boter. Snijd ondertussen de kip in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. De kip mag bij de uien in de pan. Bestrooi de kip met de bloem en breng op smaak met peper en zout.

Kip stoven in Stout

Maak de wortels schoon en snijd de wortels in stukken. Roerbak deze mee. Blus de kip af met de stout, 100 ml water en de appelstroop. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. Zet de verhitting laag, deksel op de pan en laat de kip één uur sudderen op laag vuur en nog beter op een sudderplaatje.

Maak het kip stoofpotje verder af

Terwijl het kip stoofpotje verder pruttelt kun je het stoofpotje verder bereiden.Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng deze door het stoofpotje. Maak de champignons schoon en meng deze ook door het stoofpotje. Smeer de ontbijtkoek in met de mosterd. Bedek het stoofpotje met de ontbijtkoek. Het stoofpotje neemt de ontbijtkoek op. Deze zorgt voor binding en geeft extra smaak. Laat het stoofpotje nog 45 minuten pruttelen. Serveer met de appel-peer moes en de aardappelpuree gratin. Eet smakelijk!

Nog een stoofpotje maken? Bekijk hier stoofvlees Barley Wine.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie