Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 34 2022 Foodinista - Foodblog Foodinista

Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 34 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuwe week en een nieuw herfst weekmenu. Fijne herfstmaaltijden helpen je door de herfstdip heen toch al belooft deze week best wel mooi te worden. Even een boswandeling maken in het herfstzonnetje en gezellige herfstactiviteiten ondernemen is denk ik een goed idee en daarnaa een lekkere herfstmaaltijd. Een kaarsje aansteken thuis in de avond, filmpje kijken en en lekker drankje en hapje. Dit afwisselen met afentoe naar buiten en zo geniet je echt van de herfst en de prachtige herfstkleuren. Maar wat eten we deze week? In ieder geval: paddenstoelen, een stamppot en ovenschotels. Natuurlijk allemaal weer een beetje anders, creatief en niet te moeilijk, zoals je wel van mij gewend bent. Verwarmend en vol vitamines en mineralen. Ik houd echt van paddenstoelen recepten, daarbij zijn paddenstoelen ook een goede natuurlijke vleesvervanger door een hoge hoeveelheid aan mineralen en ijzer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een orzo met bos champignons, uiensoep met bier en salade met geitenkaas en bietjes? Weg met de herfstdip in het weekmenu week 34 2022.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 32 en het weekmenu week 33 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 34 2022

Maandag – Orzo met champignons

Orzotto koken met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista

De week begint met een makkelijke maandag pasta. Vegetarisch, champignons en bospaddenstoelen. De kleine orzo pasta met Italiaanse kruiden en champignons bereid als rizotto.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Orzo met paddenstoelen en Italiaanse kruiden

Dinsdag – Zuurkoolstamppot met ham en kaas uit de oven

Pittige Zuurkoolstamppot ovenschotel met ham en kaas, prei en appel - Foodblog Foodinista

Lekker stamppot! Het kan wel weer toch in de herfst? Zoals deze pittige zuurkoolstamppot met ham en kaas uit de oven.

Bereidings Tijd: 30 minuten + oven tijd
Recept: Pittige zuurkoolstamppot ovenschotel met ham en kaas

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Woensdag – Uiensoep met bier

Uiensoep met bier en kaascrouton - Koken met bier - Foodinista

Opwarmen met een bordje soep en eigenlijk ook met een budget maaltijd. Uien, kaas, oud brood en een flesje bier wat je hebt staan of bij voorkeur het bier wat ik voor je heb uitgekozen. Maak dan eens deze uiensoep met bier.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Uiensoep met bier

Donderdag – Salade met geitenkaas en bietjes

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

In de herfst een salade? Natuurlijk. Vooral wanneer je een mooie lauw warme geitenkaas salade kunt eten. Op een dag met 18 graden in de herfst dan is het toch perfect? Waarom op donderdag geen geitenkaas saalde met bietjes en honing-mosterd-dressing.

Bereidings Tijd: 25 minuten
Recept: Geitenkaas salade met bietjes en walnoten

Vrijdag – Oude kaas salade

Weekend! Tijd voor borreltijd of een lekker broodje bij de lunch. Maak zelf een salade voor op een toastje of tussen een broodje, zoals deze oude kaas salade met brokkelkaas.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Oude kaas borrelsalade

Zaterdag – Italiaanse ovenschotel Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana - Italiaanse aubergine ovenschotel - Recept van Foodblog Foodinista

Een Italiaanse favoriet en tijd voor genieten in het weekend? Maak dan deze Italiaanse ovenschotel met aubergine. Melanzane Parmegiana.

Bereidings Tijd: 45 minuten + oven tijd
Recept: Melanzane alla Parmegiana

Zondag – Hartige cake met vijgen en geitenkaas

Hartige cake recept met vijgen, walnoten en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Zondag is bakdag en bakken kan hartig en zoet. Deze keer maken we een combinatie daarvan met een cake met vijgen en geitenkaas. Dus haal de cakevorm maar uit de kast. Een cake die je kunt combineren op de borrelplank, maar die ook lekker is met abrikozenjam, karamelspread of vijgenjam.

Bereidings Tijd: 30 minuten + bakken in de oven
Recept: Cake met vijgen en geitenkaas

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie