Pittige gemengde paddenstoelen met rijst - Foodblog Foodinista

Pittige gemengde paddenstoelen met rijst

Deel deze post

Iedere dag weer gevarieerd eten. Simpel, vegetarisch en even wokken. We blijven gevarieerde recepten delen. Soms bestaan ze maar uit een aantal ingrediënten. Thuis zijn we dol op de Thaise keuken bijvoorbeeld, zoals met een kokossoep met garnalen of deze kip in zoetzure saus met ananas, maar soms kan het ook nog simpeler met dit recept voor pittige gemengde paddenstoelen met rijst.

Pittige gemengde paddenstoelen met rijst - Foodblog Foodinista

Ingrediënten gemengde paddenstoelen in pittige saus met rijst voor 4 personen

  • 160 gram rijst naar keuze
  • 750 gram gemengde paddenstoelen, zoals oesterzwammen, bospaddenstoelen en champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels pindakaas
  • handje sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel arachideolie (deze olie smaakt en ruikt naar pinda’s, ik begrijp het wanneer je deze olie niet in huis haalt voor alleen dit recept. Gebruik dan voor dit recept een neutrale olie zoals zonnebloemolie)
  • handje verse koriander en platte peterselie

Tips voor de bereiding van de rijst met paddenstoelen in pittige saus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: kleine pan, wok, snijplank, mes, spatel, hakmolen, knoflookpers, garde

Pittige gemengde paddenstoelen met rijst - Foodblog Foodinista

Recept pittige gemengde paddenstoelen met rijst

Kook de rijst volgens de tips op jouw verpakking.

Wokken van de groente in de wok

Verhit in de wok de olie. Snipper de rode ui. Knijp knoflookteentjes uit. Dit kan ook in een hakmolen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze minder grof. Wok deze mee met de knoflook en ui. Wok dit alles voor 5 minuten. Dan mag de verhitting van de wok omlaag. Blijf nog 10 minuten wokken. Ondertussen maak je de pittige chilisaus.

Pittige chilisaus voor de paddenstoelen maken

Meng in een schaaltje de pindakaas, chilisaus en sojasaus klop dit los, todat het één geheel is. Wanneer het een hele dikke saus is dan mag er een eetlepel water bij. Giet de saus bij de paddenstoelen en wok nog 2 minuten, zodat de paddenstoelen en de saus één geheel worden.

Rijst met pittige paddenstoelen opdienen

Snijd de bosuitjes met de koriander en de peterselie fijn. De rijst mag op de borden. De paddenstoelen erbij. Maak het gerecht af met de verse kruiden en een beetje sesamzaad. Eet smakelijk!

Meer recepten met rijst van Foodinista?

Ook leuk om zelf te maken:

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie