Italiaanse orzo met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista

Italiaanse orzo met champignons en bospaddenstoelen

Deel deze post

Orzo of riso zijn ideal om een risotto mee te maken, maar dan meer met een pasta beet. Eigenlijk is de basis voor je recept precies hetzelfde als bij een risotto. Daarbij beloof ik je ook nog dat het simpel is. Je wilt natuurlijk wel weten waarom dan voor orzo kiezen of voor risotto? Omdat het gewoon anders is en beiden heel erg lekker. Alleen orzo heeft een pasta beet en risotto meer een romige rijst beet. Daarbij kun je met orzo ook nog voor veel meer bereidingen kiezen, maar deze keer gaan we voor een Italiaanse orzo met champignons en bospaddenstoelen. Een orzotto funghi recept gebaseerd de risotto funghi. Een orzo recept wat doet lijken op risotto, maar met meer een pasta beet. Komt orzo je niet direct bekend voor denk dan ook aan riso onder deze naam kun je de kleine pasta ook vinden in de winkel. Een beetje divers en verwarrend. De pasta kook je namelijk in dit geval een beetje als een risotto en de orzo of riso neemt het vocht op en zet daarna uit. Geen doorsnee pasta, maar ook geen risotto.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Meer orzo recepten

Op deze manier maakten we al eerder een oosterse variant: saffraan orzotto met halloumi, waarvoor je het recept hier gaat vinden en ik maakte ook een klassieker in een ander jasje, zoals deze orzotto bolognese die je hier kunt vinden. Ook dit recept is een aanrader een orzo caprese met geitenkaas. Deze keer ging ik voor een vegetarische orzotto met champignons en bospaddenstoelen. Simpel en heel smaakvol.

Recept voor orzo met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista
Orzo Recept met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Orzo recept met champignons en bospaddenstoelen voor 2 personen

  • 120 gram orzo of riso, zoals deze
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 knoflookteentje
  • handje pijnboompitjes
  • handje verse basilicum
  • 250 gram champignons
  • 150 gram bospaddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 750 ml groente bouillon
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje zout en peper
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel geraspte pecorino kaas

Tips voor de bereiding van de romige orzo met champignons en bospaddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, lepel, theelepel, pan, spatel, maatbeker, koekenpan

Orzotto Recept met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista

Recept Italiaanse orzo met champignons en bospaddenstoelen

Orzotto maken

Start met het maken van de risotto met orzo. Snipper de rode ui en de knoflook. Ik doe dit meestal in een hakmolen en kan eigenlijk niet meer zonder. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui en de knoflook voor één minuut. Breng het verder op smaak met de oregano. Dan mag vervolgens de orzo erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 250 ml groentebouillon. De eerste groentebouillon zal snel worden opgenomen door de orzo. Blus dus na 3 minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt. Snijd de champignons en bospaddenstoelen ondertussen in plakjes. Grill ook de pijnboompitjes in een koekenpan. Daar heb je de tijd voor.

Orzotto koken met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista
Italiaanse orzo met champignons en bospaddenstoelen

Orzo met champignons en bospaddenstoelen bereiden en opdienen

Giet voor de laatste keer 250 ml bouillon bij de orzo. Kook de champignons en de bospaddenstoelen mee. Laat de orzo bijna droog koken. De orzo of riso mag nog een beetje vochtig zijn. Meng de boter en de pecorino door de orzotto. Snijd de basilicum fijn en meng bijna alle baslicum door de orzotto. Het overige blijft voor de garnering. Breng de orzotto nog een beetje op smaak met een snufje peper en zout. Ga op lage verhitting roeren, totdat het een smeuïge orzotto is. Meng de pijnboompitjes door de orzotto en bewaar er een aantal voor de garnering. Verdeel de orzotto over de borden. Garneer de orzotto, maar ook voor de smaak met de basilicum, pijnboompitjes en eventueel nog een beetje pecorino. Eet smakelijk!

Orzo recepten van Foodblog Foodinista

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met halloumi en spinazie? Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie