Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 33 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 33 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuwe week en een nieuw herfst weekmenu. Fijne herfstmaaltijden helpen je door de winterdip heen toch? Of een boswandeling en gezellige herfstactiviteiten ondernemen ook wel. Een kaarsje aansteken thuis in de avond, filmpje kijken en en lekker drankje en hapje. Het hoort er gewoon weer bij. Dit afwisselen met afentoe naar buiten en zo geniet je echt van de herfst. Maar wat eten we deze week? In ieder geval: pompoen, paddenstoelen en ovenschotels. Natuurlijk allemaal weer een beetje anders, creatief en niet te moeilijk, zoals je wel van mij gewend bent. Verwarmend en vol vitamines en mineralen. Ik houd echt van pompoen en paddenstoelen recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaktbrood met pompoen, geroosterde tomatenpompoensoep of een herfst borrelplank voor extra gezelligheid! Weg met de herfstdip in het weekmenu week 33 2022.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 31 en het weekmenu week 32 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 33 2022

Maandag – Pittige gemengde paddenstoelen met rijst

Pittige gemengde paddenstoelen met rijst - Foodblog Foodinista

Begin de week met een makkelijk vegetarisch recept. Pittige gemengde paddenstoelen in Aziatische stijl met rijst.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Pittige gemengde paddenstoelen met rijst

Dinsdag – Geroosterde tomaten-pompoensoep

Een lekker soepje voor op dinsdag. Een echte herfstsoep met pompoen en tomaat voor op een druilerige herfstdag.

Bereidings Tijd: 15 minuten + roosteren groente in oven tijd
Recept: Geroosterde tomaten pompoen soep

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Woensdag – Herfst gehaktbrood met pompoen

Recept gehaktbrood met kipgehakt en pompoen - Foodblog Foodinista

Makkelijk op woensdag. Misschien wel de dag waarop gesport wordt en het toch iets drukker is dan anders. Schuif een gehaktbrood de oven in. Natuurlijk met herfstsmaken dus gehaktbrood gevuld met pompoen. Gehaktbrood is lekker met aardappelpuree, op brood of met rijst bijvoorbeeld.

Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd
Recept: Gehaktbrood met kipgehakt en pompoen

Donderdag – Vegetarische springrolls gevuld met paddenstoelen

Herfst eten bestaat niet alleen uit stevige ovenschotels, stamppotten, pompoensoep. Nee er is meer. Zoals deze ‘herfst springrolls’ vegetarisch en gevuld met paddenstoelen. Maak ook eens deze vegetarische springrolls gevuld met paddenstoelen en avocado met hoisin dip.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling en hoisin dip

Vrijdag – Herfst borrelplank

Weekend! Borreltijd en natuurlijk met een herfst borrelplank met herfst borrelhapjes. Geniet van het weekend!

Bereidings Tijd: 45 minuten
Recept: Herfst borrelplank met herfst lekkernijen en herfst borrelhapjes

Zaterdag – Risotto met Italiaanse ragu

Stoofvlees past perfect bij de herfst en het weekend is het perfecte moment om het te bereiden. Met de huidige situaties is het wel ideaal om het stoofvlees te bereiden in de oven of waarschijnlijk in de slowcooker. Maak dan ook eens deze risotto met Italiaanse ragu.

In mijn blog over Bologna vertel ik je nog veel meer over deze ragu.

Bereidings Tijd: 45 minuten + geduld met stoven ongeveer 6 uur
Recept: Risotto met ragu

Zondag – Romige chocoladecake met vijgen

Chocoladecake met vijgen - Romige cake met straciatella en vijgen

Zondag! Bakdag. Haal de cakevorm maar uit de kast en bak deze heerlijke herfstcake. Een romige chocoladecake met verse vijgen.

Bereidings Tijd: 30 minuten + bakken in de oven
Recept: Chocoladecake met verse vijgen

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie