Recept voor Vegetarische springrolls met gemengde paddenstoelen van Foodblog Foodinista

Vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling – Herfstrecept

Deel deze post

Springrolls kan ik het hele jaar door eten. Een heerlijke lichte maaltijd met je favoriete vulling. Al zijn de springrolls natuurlijk een heerlijke zomermaaltijd met bijvoorbeeld een lichte, frisse en zoete vulling zoals de springrolls met rivierkreeftjes en mango, waarvoor je het recept hier kunt vinden, zijn er ook heerlijke springroll recepten voor de herfst. Ik maakte bijvoorbeeld al eerder de springrolls gevuld met tartaar en champignons, het recept staat hier, maar ja die zijn wel lekker mager, maar niet vegetarisch en springrolls zijn vega ook gewoon heel erg lekker en gezond en mager enzo! Dat is juist zo fijn aan springrolls. Wanneer je minder vlees wilt weten en je gewoon ook nog heel lekker wilt eten zonder vleesvervangers dan zijn springrolls ook een hele lekkere maaltijd. Wanneer wij namelijk geen vlees eten dan eten we namelijk ook echt geen vlees en dan gaan we gewoon creatief met iets anders aan het werk. Zo kwam ik uit op de vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling. Een lekker herfstrecept en zo wil je echt het hele jaar door wel springrolls eten. Nu wil jij natuurlijk ook dit recept dus we gaan ze rollen en aan het werk!

Vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling en avocado en taugé Aziatisch recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling 8 stuks

Ingrediënten springrolls

 • 8 rijstvellen voor springrolls
 • 300 gram gemengde paddenstoelen, zoals champignons, bospaddenstoelen, shi-take, oesterzwammen. Je kunt ook een mixpakket voor bijvoorbeeld de risotto kopen, zoals deze. Maar dan wel twee paketten of extra champignons toevoegen.
 • 1 sjalotje
 • 2 teentjes knoflook
 • snufje gember kruiden
 • handje verse koriander
 • 100 gram taugé
 • 1 avocado
 • 75 gram rucola
 • handje sesamzaadjes
 • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten dipsaus

 • 2 eetlepels hoisinsaus
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel sesamsaus

Tips voor de bereiding van de vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: twee snijplanken, mes, hakmolen, koekenpan, zeef met steel, spatel, 4 schaaltjes, grote schaal voor warm water, bord

Springrolls recept met paddenstoelen, taugé en avocado van Foodblog Foodinista

Recept springrolls met gemengde paddenstoelen

Maken van de springroll vulling

Het is makkelijk om hiervoor een hakmolen te gebruiken anders ben je heel lang bezig. Hak in de hakmolen de rode uien, knoflook en paddenstoelen fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en rul de rode uien, knoflook en de gemengde paddenstoelen. Breng op smaak met de gember, peper en zout. Rul het paddenstoelen mengsel voor ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de avocado in reepjes en bewaar deze apart in een bakje. Zet de rucola alvast neer in een schaaltje. Zet ook de sesamzaad en de fijngesneden koriander klaar. Hang de zeef in een schaal en schep de paddenstoelen die geruld zijn in de zeef. Dit mengsel is heel vochtig. Druk het zacht aan met een spatel, voor ongeveer twee minuten, zodat het vocht kan ontsnappen en je geen drijfnatte springrolls krijgt. Ruik trouwens maar eens aan het vocht je hebt pure paddenstoelen bouillon. Helemaal niks mis mee en ideaal om nog een keer te gebruiken voor bijvoorbeeld risotto, niet voldoende natuurlijk, maar wel lekker om mee op smaak te brengen. Verdeel de paddenstoelen in een apart bakje.

Hoisin dipsaus maken

Maak nog even de dipsaus met de hoisinsaus, sojasaus en sesamolie. Meng deze door elkaar met een vork en maak af met een beetje sesamzaad.

Rollen van de springrolls

Zet een ruime schaal neer met kokend water uit de waterkoker. Ik zal eerlijk toegeven dat bij mij de eerste ook altijd mislukt. Het eerste vel plakt altijd aan elkaar dus weggooien maar. Maar zo gaat het bij mij. Maar haal het rijstvel door het hete water en leg het rijstvel neer op een schone snijplank. Is het nog niet helemaal vochtig dan druppel je het vel nog even nat. Leg in het midden, in deze volgorde, een beetje sesamzaad, koriander, 2 eetlepels paddenstoelen, avocado taugé en vervolgens een handje rucola. Vouw de onderkant en de bovenkant dicht. Rol de linkerkant over de loempiavulling en rol vervolgens van links naar recht de springroll als een rolletje dicht. Herhaal dicht vervolgens tot ongeveer 8 vegetarische springrolls met gemengde paddenstoelen. Vervolgens is het tijd om te dippen!

Meer Aziatische recepten van Foodblog Foodinista?

Voor meer Aziatische recepten van foodblog Foodinista? Maak dan ook eens één van de volgende Aziatische recepten en springrolls. Maak bijvoorbeeld de springrolls met rivierkreeftjes en mango het recept kun je hier vinden. Ga roerbakken met de rijst met krab of minder tijd, maar wel lekker eten? Maak dan bijvoorbeeld deze heerlijke pokébowl met zalm!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie