02 jun Baketray Guinness Nacho’s uit de oven
Weekend! En tijd voor Nacho’s, want wie is er niet dol op? En deze keer een kruising tussen Ierland en de Mexicaanse keuken. Mijn Nacho ovenschotel met kip is mega populair op de blog en op mijn pinterest gaat deze echt continue rond, leuk! Maar we kunnen natuurlijk lekker blijven variëren. Van Guinness kreeg ik voor St. Patricks Day een top pakket met Guinness opgestuurd en op St. Patricks Day maakte ik om het te vieren dan ook deze Baketray Guinness Nacho’s uit de oven. Een Guinness ernaast en Guinness in het nacho’s recept. Dubbel zo lekker!
Feestje Ierse stijl
De nacho’s had ik al gedeeld op mijn Instagram story, en daar kreeg ik zo veel reacties, dat ik dacht ja ik kan een jaar wachten met delen van het recept of ik zet het alvast klaar voor de zomer? Deze optie dus! Krijg je meer trek in Ierland dan alleen deze nacho’s? Bekijk dan ook eens mijn Ierland reisverhaal in Cork. Maar zullen we eerst deze Baketray Guinness nacho’s de oven in schuiven? Deze keer geen ovenschool, maar gewoon lekker op de ovenplaat. Een heerlijk pubgevoel en met een Guinness pint ernaast.
Guinness bestel je gewoon bij je boodschappen
Wist je dat er ook een 0.0 Guinness is? Ook deze kun je zo online bestellen
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Baketray Guinness Nacho’s uit de oven voor 8 personen
- 2 zakken Nacho chips Original van Santa Maria
- 300 gram (mager) gehakt
- 200 ml gehakt
- snufje maizena
- 4 eetlepels barbecuesaus
- blikje crispy mais 140 gram
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml creme fraiche
- 100 gram geraspte cheddar kaas
- 1 pot Cheddar dip
- 1 pot salsa saus
- 1 bosuitje
- handje verse koriander
- klont roomboter
Tips voor de bereiding van de Guinness nacho baketray
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 20 minuten in de oven
Keuken benodigdheden voor de Ierse Nacho’s
- snijplank
- mes
- knoflookpers
- een hakmolen is ook makkelijk
- ovenschaal
- lepel
- hapjespan
- aluminiumfolie.
Recept Nacho baketray met guinness
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Zo zak er niks naar de ovenplaat, maar ook de warmte wordt goed verdeeld. Daarbij geeft de uitstraling een mooi pubgevoel en kan de baketray zo op tafel. Wel waarschuwen voor de hitte!
Gehakt topping maken met Guinness
Je kunt voor dit recept kiezen of je de normale Guinness gebruikt of de alcohol vrije. Deze keuze kun je zelf maken. Het eind resultaat zal even zoetig zijn (koffie, chocolade, drop tonen) en mooie toevoeging! We maken eerst de gehaktsaus. Snipper de knoflook en ui. Smelt het klontje boter en bak de knoflook en ui aan. Rul het gehakt mee. Blus vervolgens het gehakt af met de guinness en de barbecuesaus (zelf heb ik een Guinness barbecuesaus meegenomen uit de Ierland) maar de barbecuesaus die ik adviseer komt dichtbij (door de zoetigheid). Laat dit inkoken. Breng nog op smaak met een snufje peper en zout. Snijd ondertussen de twee tomaten in blokjes en zet deze apart. Laat het extra binden door een snufje maizena te binden met een theelepel water. Giet deze bij de saus en roer alles door, totdat je binding ziet. Zet het gehakt apart.
Baketray Guinness nacho’s maken
Verdeel als eerste de eerste zak nacho’s over de baketray. We maken meerdere lagen. Verdeel de helft van het Guinness gehakt in lepels over de nacho’s. Op de zelfde manier de gesneden tomaten, cheddar dip, cheddar kaas, creme fraiche, mais en salsasaus. Verdeel nog een keer de nacho’s over de ingrediënten. Herhaal het verdelen van de ingrediënten. Verdeel het er goed tussen en overheen. Alles mag nu op. Strooi alleen de cheddar kaas over nacho’s. De nacho’s mogen 20 minuten de oven in en eventueel nog 3 minuten grillen.
Guinness nacho’s serveren
Maak de nacho’s af wanneer ze uit de oven komen. Snijd de koriander en de bosuitjes fijn en strooi deze over de nacho’s. Eet de Guinness nacho’s natuurlijk met een koude Guinness pint.
Meer Ierland inspiratie?
Naar Ierland en het Ierland gevoel zelf beleven? Lees dan mijn artikel over Cork.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's