08 jan Spruitjesstamppot met gorgonzola
Het is winter, al blijft het winterse weer nog een beetje achter, maar tijd voor stamppot! Deze keer met spruitjes en blauwe kaas. Stamppot is geen schoonheidsplaatje, maar kan wel heel lekker zijn. Meer winters dan met deze spruitjesstamppot met blauwe kaas kan het eigenlijk niet, nou ja oké met hutspot en erwtensoep misschien, maar deze spruitjesstamppot met gorgonzola of in de volksmond blauwe kaas past er ook wel echt bij. Zoek je een lekker vegetarisch stamppot recept met pit dan is dit stamppot recept met spruitjes en gorgonzola met frisse appel voor jou.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten spruitjesstamppot met blauwe kaas (4 personen)
- 600 gram spruitjes
- 6 grote kruimige aardappels
- 100 ml melk
- 25 gram boter
- 100 gram blauwe kaas
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
Tips voor de bereiding van de spruitjesstamppot
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- 2 pannen
- aardappelstamper
- vergiet
- mes
Recept spruitjesstamppot
Maak de spruitjes schoon en zet deze kaar in een pan met ruim water en een snufje zout.
Schil de aardappel en snij deze in grove stukken. Zet ook deze klaar in een ruime pan (zodat je hier later in kan stampen). Met een snufje zout.
Spruitjesstamppot maken
Zet het water op en als het kookt laat ze dan beiden nog 15 tot 20 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar tot zacht zijn en de aardappels goed stampbaar zacht.
Snijd ondertussen de blauwe kaas in kleine stukjes, schil de appels en snijd deze in kleine stukjes en leg de boter klaar voor het stampen.
Strooi de kaneelpoeder over de appel. Als de aardappels gaar zijn giet deze af en ze mogen terug in de pan. Doe het zelfde met spruitjes. Giet de spruitjes ook af. De spruitjes mogen bij de aardappels.
De melk en de boter mogen erbij en stamp het goed door elkaar, zodat het een zacht en romige stamppot wordt.
Meng met een spatel de appel erdoor. De stamppot is nu van het stampen, de melk, boter en appel een beetje afgekoeld dus zorg dat deze nog wat warmer wordt.
Spruitjesstamppot opdienen
Als de stamppot weer goed is opgewarmd spatel dan de blauwe kaas er doorheen. De spruitjesstamppot is klaar en mag op de borden of in een grote schaal!
Stamppot recepten van Foodinista
Meer stamppot maken? Dan zijn deze stamppot recepten misschien ook iets voor jou:
- Maak zelf hutspot met draadjesvlees op de blog deel ik mijn recept.
- Als kind was ik er al dol op andijviestamppot en zo maak ik mijn lievelingsstamppot.
- Maak bij de spruitjesstamppot ook nog stoofvlees dan is de maaltijd echt compleet.
Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's