Poffertjespan Nederlands shoptip keukenset Dutchweek Foodblog Foodinista

Leukste Nederlandse kookproducten waar we stiekem niet zonder kunnen

Deel deze post

Wat is eigenlijk de Nederlandse keuken? Dit blijft toch altijd een moeilijk vraag. Echt verfijnd is de Nederlandse keuken niet. De Nederlandse keuken bestaat uit recepten als hutspot, stamppot, stoofpeertjes en asperges. Alleen wat zijn nou van die typische leukste Nederlandse kookproducten waar wij als echte Nederlanders niet zonder kunnen of die we ons allemaal wel kunnen herinneren of juist niet, omdat ze zo zijn ingeburgerde in de Nederlandse keuken? Wat heb jij stiekem in de keuken liggen, maar gebruik je veel minder dan zou moeten of zou je echt moeten hebben. Die stamppot stampt niet zonder aardappelstamper bijvoorbeeld. Sommige keuken gebruiksvoorwerpen zijn zo logisch, maar ook heel erg Nederlands en je wist niet dat je ze nodig hebt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Mijn leukste en praktische Nederlandse kookproducten

Nederlandse snijbonenmolen

Snijbonenmolen Nederlandse kookproducten tips foodblog Foodinista dutchweek

Als kind vond ik snijbonen echt niet lekker, alleen met witte bonen en appelmoes. Wat ik er niet lekker aan vond? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik er een sport van maakte. Nu ik ze wel, alleen vind ik het gewoon veel werk, dankzij de snijbonenmolen. Alle bonen stuk voor stuk, een echt Nederlands kookproduct, maar het hoort erbij en af en toe eten we snijbonen. In een stamppot met inderdaad nog steeds de combinatie met witte bonen.

Speculaas bakken met print met een speculaasroller

Nederlandse kookproducten speculaasroller foodblog Foodinista dutchweek shoptip

Speculaas helemaal Nederlands vooral in December, maar ken je de houten planken? Ik heb ze ook thuis, maar ik vind ze ook ontzettend onhandig. Met deze speculaasroller van Westmark gaat het allemaal veel makkelijker.

Poffertjespan Nederlands shoptip keukenset Dutchweek Foodblog Foodinista

Een poffertjespan, ik heb deze zelf ook in de keuken en ik vind het af en toe heel erg leuk. Florian is er ook al dol op en het eet natuurlijk ook heel erg makkelijk. Net zo leuk in plaats van bananenpannenkoeken vind ik voor het ontbijt om bananenpoffertjes te maken.

Krokettenpers Nederlandse keuken keukenhulpjes Dutchweek tips foodblog Foodinista

Een favoriet, een kroket, vooral de garnalenkroketjes van Holtkamp. De ganalenkroketjes van Holtkamp blijven altijd bijzonder, maar zelf kroketen maken wil ik altijd ook nog een keer doen. Zelf rollen vind ik veel geklieder en echt stevig is een uitdaging. Een goed hulpmiddel en helemaal Nederlands deze krokettenpers.

Welke Nederlandse kookproducten zijn jouw favoriet? Waar kan jij niet zonder of welke staan er nog op jouw wensenlijstje?

Typisch Nederlandse recepten op Foodblog Foodinista

Dol op de Nederlandse keuken? Maar even een geheugensteuntje nodig voor hoe je de Nederlandse recepten ook al weer maakt? Ik help je even en deel een aantal typisch Nederlandse recepten met je.

Meer musthaves en cadeau tips ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodblog Foodinista op Instagram en Pinterest.

1Reactie
  • Anne-Marie
    Geplaatst op 09:03h, 29 januari

    Wat een leuk idee dit. Ik vond het als kind altijd geweldig om mijn moeder te helpen met snijbonen draaien. En achteraf bezien zij waarschijnlijk ook! Ik heb geen molen, koop ze nu voorgesneden (shame on me). Poffertjespan is iig onmisbaar!

Geef een reactie