Poffertjespan Nederlands shoptip keukenset Dutchweek Foodblog Foodinista

Leukste Nederlandse kookproducten waar we stiekem niet zonder kunnen

Deel deze post

Ja weer een nieuwe leukste en favorieten blog op Foodblog Foodinista! Deze week is het Dutchweek oftewel de week met favoriete Nederlandse recepten en producten. Dat heb je misschien al wel een beetje kunnen zien en misschien ook niet dan val je er midden in, maar deze week staat de foodblog vol met recepten voor hutspot, stamppot en lekkere stoofpeertjes die ook helemaal kidsproof en gezond zijn, geen suiker en geen alcohol toegevoegd, maar toch mooi rood en lekker zoet. Alleen wat zijn nou van die typische leukste Nederlandse kookproducten waar wij als echte Nederlanders niet zonder kunnen of die we ons allemaal wel kunnen herinneren? Waar zijn we trots op? Wat heb jij stiekem in de keuken liggen, maar gebruik je veel minder dan zou moeten of zou je echt moeten hebben. Ik heb er een aantal uitgezocht. Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw tips, want als je gaat zoeken, zijn sommige gebruiksvoorwerpen zo logisch, helemaal niet Nederlands of je vergeet ze gewoon zo snel! Kom maar op met de tips of jouw favoriete Nederlands kookproducten.

Mijn leukste en praktische Nederlandse kookproducten

Snijbonenmolen Nederlandse kookproducten tips foodblog Foodinista dutchweek

Als kind vond ik snijbonen echt niet lekker, alleen met witte bonen en appelmoes. Wat ik er niet lekker aan vond? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik er een sport van maakte. Nu ik ze wel, alleen vind ik het gewoon veel werk, dankzij de snijbonenmolen. Alle bonen stuk voor stuk, een echt Nederlands kookproduct, maar het hoort erbij en af en toe eten we snijbonen. In een stamppot met inderdaad nog steeds de combinatie met witte bonen.

Boomerang Wok Nederlandse keukenproducten Foodblog Foodinista tips dutchweek

Inderdaad, zo Nederlands is een wok niet, helemaal niet eigenlijk. Deze Boomerang wok wel! Gemaakt door een echte Dutchie. Aan de vorm van de wok zie je al dat er over is nagedacht. Vooral voor de Nederlanders, zodat wij ook echt kunnen wokken en niet met onze spatel door de wok gaan, die de wok natuurlijk beschadigd en waardoor alles aanbakt. De achterste rand staat krom, waardoor alles steeds weer terug gaat in de wok. Een heel mooi idee!

Nederlandse kookproducten speculaasroller foodblog Foodinista dutchweek shoptip

Speculaas helemaal Nederlands vooral in December, maar ken je de houten planken? Ik heb ze ook thuis, maar ik vind ze ook ontzettend onhandig. Met deze speculaasroller van Westmark gaat het allemaal veel makkelijker.

Poffertjespan Nederlands shoptip keukenset Dutchweek Foodblog Foodinista

Een poffertjespan, ik heb deze zelf ook in de keuken en ik vind het af en toe heel erg leuk. Florian is er ook al dol op en het eet natuurlijk ook heel erg makkelijk. Net zo leuk in plaats van bananenpannenkoeken vind ik voor het ontbijt om bananenpoffertjes te maken.

Krokettenpers Nederlandse keuken keukenhulpjes Dutchweek tips foodblog Foodinista

Een favoriet, een kroket, vooral de garnalenkroketjes van Holtkamp. De ganalenkroketjes van Holtkamp blijven altijd bijzonder, maar zelf kroketen maken wil ik altijd ook nog een keer doen. Zelf rollen vind ik veel geklieder en echt stevig is een uitdaging. Een goed hulpmiddel en helemaal Nederlands deze krokettenpers.

Welke Nederlandse kookproducten zijn jouw favoriet? Waar kan jij niet zonder of welke staan er nog op jouw wensenlijstje?

Typisch Nederlandse recepten op Foodblog Foodinista

Dol op de Nederlandse keuken? Maar even een geheugensteuntje nodig voor hoe je de Nederlandse recepten ook al weer maakt? Ik help je even en deel een aantal typisch Nederlandse recepten met je. Natuurlijk wel met mijn eigen typische Foodinista twist.

– Echt Nederlands en wat niet mag ontbreken is het recept voor erwtensoep.
– Heerlijk om van te smikkelen en te smullen. Hoe bak je zelf poffertjes? Ik deel het poffertjes recept met je op de blog.
– Een typisch Nederlands feest is Sinterklaas! Ook daarvoor gaan we de keuken in. Maak zelf deze heerlijke Sinterklaas popcorn met kruidnootjes.

Meer musthaves en cadeau tips ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodblog Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

1Reactie
  • Anne-Marie
    Geplaatst op 09:03h, 29 januari

    Wat een leuk idee dit. Ik vond het als kind altijd geweldig om mijn moeder te helpen met snijbonen draaien. En achteraf bezien zij waarschijnlijk ook! Ik heb geen molen, koop ze nu voorgesneden (shame on me). Poffertjespan is iig onmisbaar!

Geef een reactie