Recept spaghetti met gorgonzola en witlof foodblog Foodinista

Spaghetti met gorgonzola en witlof

Deel deze post

Met een beetje variëren met pasta maak je zo weer eens iets anders. Dat dacht ik ook! Eigenlijk dacht ik dat niet alleen met pasta, maar ook met witlof. Meestal maak ik witlofrolletjes in de oven. Altijd een succes en heerlijk, maar er kan natuurlijk meer. En het is ook gewoon heerlijk om de witlof te stoven. Maar deze keer had ik trek in pasta en ging ik eigenlijk koken met restjes. Zo kwam ik uit bij de spaghetti met gorgonzola en witlof die je simpel en snel maakt en een verrassende variatie is.

Ook heel lekker: maak het recept voor risotto met witlof

Spaghetti met gorgonzola en witlof recept foodblog Foodinista

Ingrediënten spaghetti met gorgonzola en witlof voor 2 personen

  • 250 gram meergranen spaghetti
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels ricotta
  • 2 stroken witlof
  • 1 sjalotjes
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • klontje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Tips voor de bereiding van spaghetti met witlof en gorgonzola

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, lepel, spatel, vergiet, wok

Ga je voor gezonder? Maak dan eens het recept voor salade met witlof en makreel

Spaghetti met gorgonzola en witlof recept foodblog Foodinista

Recept pasta met witlof en gorgonzola

Kook het water en bereid vervolgens de spaghetti volgens de verpakking met olijfolie en een snufje zout.
Maak ondertussen de saus voor de spaghetti. Snipper de sjalot en snijd de witlof in kleinere stukken. Verhit in de wok de roomboter. Fruit de sjalot en de witlof aan voor drie minuten. Blus af met een eetlepel water en de balsamicoazijn, zodat het meer gaat stoven. Laat dit nog even door gaan. Doe vervolgens bij de witlof een snufje peper en zout.
Snijd ondertussen de blauwe kaas en grove stukken.
Giet de spaghetti af en meng deze door de witlof. Zet de wok op laag vuur. Meng de blauwe kaas met de ricotta door de spaghetti. Blijf mengen en zorg dat de kazen smelten en een saus worden.

Verdeel de spaghetti met gorgonzola en witlof over de borden en tijd om de eten!

Meer variëren met pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Eef
    Geplaatst op 20:59h, 26 maart

    Wat een origineel recept! Zo leuk met restjes koken dan kom je op allerlei nieuwe ideeën en combinaties.

  • Foodinista
    Geplaatst op 10:16h, 27 maart

    Inderdaad! Je kunt altijd wel iets heerlijks in de koelkast vinden, al moet ik zeggen ik zou dit gerechtje ook wel express koken ;-).

Geef een reactie