Croque Madame recept - Luxe Tosti maken met ham, kaas, bechamel en spiegelei - Recept van Foodblog Foodinista

Croque Madame – Luxe tosti met bechamel en spiegelei

Deel deze post

Wie houd er niet van een goede en lekkere tosti? Natuurlijk kun je een tosti even snel tussen de grill leggen. Prima hoor. En mij hoor je niet klagen, want het is altijd lekkerder dan een snelle boterham. Maar ik weet ook dat het beter kan. Heel veel beter. De luxe tosti varianten, zoals het eigenlijk bedoeld is. Geen tosti uit het vuistje, maar een echt croque. Op de blog deelde ik bijvoorbeeld al een croque met groene asperges die je hier kunt vinden en ook een luxe variant voor de vlamtosti die je hier kunt vinden, maar de klassieker de croque madame en uiteindelijk een favoriet van mij heb ik nog helemaal niet met je gedeeld. Hoe ik mijn croque madame met je maak ga ik met je delen. Eet smakelijk!

Croque Madame recept - Luxe Tosti maken met ham, kaas, bechamel en spiegelei - Recept van Foodblog Foodinista
Croque Madame recept - Tosti met bechame en spiegelei - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Croque Madame voor 2 personen

4 sneetjes wit brood, lekker brood van de bakker
4 plakken ham
theelepel Franse mosterd
2 eieren
klontje boter en extra boter voor het smeren
4 plakken kaas
2 handjes geraspte kaas
handje verse bieslook
1 eetlepel bloem
1 eetlepel olijfolie
1 bosuitje
250 ml melk
snufje peper

Tips voor de bereiding van de Croque madame met bechamel en spiegelei

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en in de oven 30 minuten
Benodigdheden: steelpan, koekenpan, bakblik, garde, lepel, spatel, mes, snijplank, kaasschaaf, rasp

Croque Madame recept - Luxe Tosti maken met ham, kaas, bechamel en spiegelei - Recept van Foodblog Foodinista
lentewijnen

Recept Croque madame – Luxe tosti met bechamel en spiegelei

Verwarm de oven voor op 190 graden

Tosti’s ham-kaas maken

Beleg de tosti’s rijkelijk met ham en kaas. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische variant kiezen en alleen met kaas beleggen. Besmeer de tosti’s aan de buitenkant met boter. De tosti’s kunnen in het bakblik en in de oven gegrild worden om en om voor 20 minuten.

Bechamel saus maken

Smelt en klontje boter in de steelpan. Wanneer de boter is gesmolten mag de bloem er bij. Blijf kloppen met de garde totdat je een gladde roux hebt. Giet al kloppend de melk bij de roux. Deze zal al kloppend steeds dikker worden. Wanneer je een dikkere bechamel hebt, die niet mag koken, mag je de verhitting uit zetten. Breng de bechamel op smaak met één handje geraspte kaas, blijf kloppen want de kaas moet oplossen en de saus iets dikker maken, de Franse mosterd, een snufje peper en de bieslook.

Croque Madame recept - Luxe Tosti maken met ham, kaas, bechamel en spiegelei - Recept van Foodblog Foodinista

Croque Madame Luxe maken

Haal de croques uit de oven. Verdeel de bechamel saus over de croques. Dit gaat niet netjes. Dus gewoon met een lepel verdelen. Ongetwijfeld zakt het er ook af. Plaats de croques terug in de oven voor nog 10 minuten. Bak ondertussen in de koekenpan de spiegeleieren. Verhit de olijfolie en bak ondertussen de eitjes, het liefst met hele dooier. Wanneer je croques in de oven klaar zijn plaat je deze op de borden. Schep de extra bechamelsaus uit de ovenschaal op de croques. De spiegeleitjes mogen bovenop de croques. Rasp nog een beetje geraspte kaas op de eitjes. Geeft er nog een extra plakje ham bij. Snijd het bosuitje fijn en verdeel het bosuitje als garnering over de borden. Eet smakelijk!

Luxe tostirecepten van Foodblog Foodinista

Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! En een andere klassieker is de Tosti tonijn ook wel de Tuna melt tosti, maar dan ook een luxe versie natuurlijk die je hier gaat vinden.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie