Kerst arretjescake in tulband recept van Foodblog Foodinista

Kerst arretjescake in tulband – Arretjescake Deluxe

Deel deze post

Daar komt hij aan de kerst kiloknaller. Een heerlijke grote arretjescake vol met chocolade, boter en suiker. Maar het mag ook wel he, want met kerst mogen we genieten. Ik zeg het maar direct, want dan weet je wat er in dit heerlijke plaatje gaat voordat je deze op tafel zet en voordat de arretjescake je mond in gaat. Nu het is gezegd gaan we door naar het leuke. We kennen waarschijnlijk ook allemaal de arretjescake wel. Een klassieker. Voor Sinterklaas maakte ik ook een arretjescake, die je hier kunt vinden, met heerlijke kruidnootjes en speculaas. Snoepen maar! Het recept voor Sinterklaas was iets minder complex en met rauw ei. Maar voor de kerst wilde ik uitpakken en een arretjescake maken waar iedereen van kan eten dus ook meer kidsproof en zwangerproof, daarbij moet het natuurlijk een echt knalstuk zijn om te zien! Kortom een kerst arretjescake in tulband die er extra mooi uit ziet en alsnog heel simpel is om te maken! Een show stopper en heel erg lekker! Hoe je deze arretjescake voor de kerstdagen maakt? Ik ga het met je delen.

Chocolade arretjescake tulband recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten kerst arretjescake in tulband voor zeker 25 plakken

Voor de arretjescake
500 gram roomboter
300 gram bruine basterdsuiker
400 gram amarettikoekjes, zoals deze
100 gram kerstchocolade, zoals deze
100 gram cacao

Voor de versiering
Eetlepel poedersuiker
Handje kerstchocolade
Handje amarettikoekjes
Kerstversiering en glitters, zoals deze

Tips voor de bereiding van de kerst arretjescake in tulband

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Het bereiden van de arretjescake neemt 30 minuten in beslag, vervolgens moet de arretjescake 12 uur in de koelkast, daarna ben je nog 30 minuten kwijt aan het versieren en laten zacht worden van de arretjescake
Benodigdheden: pan, spatel, grote schaal waar de tulband recht in past, bakpapier, houten snijplank, fijne zeef, mes, siliconen tulband, snijplank, hakmolen, goed en scherp keukenmes

Chocoladecake recept zonder oven van Foodblog Foodinista

Kerstrecepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor de kerstdagen? Op de blog is een verzameling gemaakt met wel 50 kerstrecepten! Deze kun je hier vinden! Dan moet het wel goed komen!

Kerstrecepten van Foodblog Foodinista Kerst arretjescake in tulband recept van Foodblog Foodinista

Recept kerst arretjescake in tulband met veel chocolade en koekjes

Maken van de kerst arretjescake in tulband

Smelt in een pan de boter. Hak ondertussen de koekjes grof fijn. Doe dit in een keukenmolen. Heb je deze niet doe het dan in een ziplock en gebruik bijvoorbeeld de vleeshamer. Wanneer de boter is gesmolten kan de pan van de verhitting af. Meng vervolgens met de spatel de bruine suiker en de cacao door de boter. Ook de koekjes mogen door het beslag. Zet de tulband op de kop in een schaal waar deze stevig in staat. Verdeel op de bodem van de tulband de helft van chocolade. Wanneer je gaat snijden geeft dit een mooie crunch. Giet de helft van het beslag erin en dan nog een keer chocolade. Maak de arretjescake af en giet het laatste beslag in de tulband. Smeer met een lepel of spatel de bodem van de arretjescake glad en plaats deze een nachtje in de koelkast.

Kerst arretjescake in tulband recept van Foodblog Foodinista

Versieren en opdienen van de kerst arretjescake in tulband

Pak een grote houten snijplank, een snijplank ik een aanrader, want je moet met een scherp mes door de arretjescake kunnen snijden. Bedek de arretjescake voor de sier met bakpapier. Vouw het een beetje en knip de randen rommelig af. Haal de arretjescake uit de koelkast en haal de gestolde arretjescake uit de tulband. Zet deze op de snijplank. Strooi met een eetlepel poedersuiker door de zeef over de arretjescake, eventuele oneffenheden verdwijnen ook. Hak in de hakmolen een aantal koekjes fijn en strooi ook deze door de zeef over de arretjescake of met de hand. Verdeel rondom koekjes en kerstchocolade. Maak de kerst arretjescake af met leuke kerstparels en eetbare glitters. Laat de arretjescake wel even 30 minuten opwarmen uit de koelkast, snijd makkelijker en het is lekkerder. Maar dan is het tijd om je eetfeestje op tafel te zetten er even van te genieten en vervolgens aan te vallen!

Zoete recepten voor de kerstdagen?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


5 Reactie's
  • Rowan
    Geplaatst op 18:50h, 14 december

    Dat ziet er mooi en lekker uit zeg! Leuk idee!

  • Aniek
    Geplaatst op 14:56h, 23 december

    Ik maak wel vaker arretjescake, maar in een tulbandvorm ziet hij er eigenlijk veel feestelijker ui.

  • Jose
    Geplaatst op 18:09h, 23 december

    Wat klinkt dat als een heerlijk recept! Ik mag geen gluten en eet veganistisch, dus ik kan het helaas niet proberen, maar het klinkt wel yummmmmiee :)

  • admin
    Geplaatst op 21:26h, 23 december

    Lekker he? En zo simpel! In een tulband is het eigenlijk niet veel anders dus wel een aanrader. De versieringen doen ook nog wel wat natuurlijk!

  • admin
    Geplaatst op 21:27h, 23 december

    Jammer! Vooral de gluten, want vegan moet tegenwoordig wel goed komen. Er is Vegan chocolade, vegan boter en vegan koekjes zijn er ook. Gluten vrije koekjes ook toch? Ik denk dat er geen excuus is ;-).

Geef een reactie