
21 aug Kipsaté spiesen van de barbecue
Zo lang er al wordt gebarbecued en als je een vleeseter bent, dan blijft toch altijd een kipsaté spiesje een favoriet. Eigenlijk is er geen reden om de kipsaté spiesen kant en klaar te kopen of om ze met een kant en klare marinade te maken, want het is zo ontzettend lekker en simpel om malse kipsaté spiesen zelf te marineren en ook gewoon zelf te maken voor de barbecue. Eigenlijk zijn de kip saté spiesjes ook echt wel de moeite waard voor op de grill, maar ja het is nu nog een heerlijk barbecueseizoen dus deze kipsaté spiesen gaan mooi de barbecue op en echt jij en je eventuele gasten gaan er van smullen. Tip: ik eet geen saté saus bij deze kipsaté spiesen, bewaar het maar voor het stokbrood, want de marinade maakt het vlees zo mals en is al zo lekker dat ik satésaus een beetje zonde vind, maar je moet het natuurlijk helemaal zelf weten.
Ingrediënten voor de kipsaté spiesen 4 stuks
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- paar druppeltjes sesamolie
- 1 theelepel chilisaus
- 1 theelepel bruine suiker
- halve limoen
- 1 Knoflookteen
Tips voor de bereiding van de kipsaté spiesen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten, Marinade minimaal 1 uur en grillen 30 minuten
Benodigdheden: Snijplank – scherp mes – meng schaal – knoflookpers – barbecuetang – ijzeren barbecue spiesen – lepel

Recept kipsaté spiesen op de barbecue
Kipsaté marinade maken
Maak in de mengschaal de marinade. Meng de olijfolie, sesamolie, sojasaus, chilisaus en bruine suiker door elkaar. De bruine suiker lost snel op. Knijp een halve limoen uit voor een zuurtje en knijp de knoflook teen uit. Meng dit alles nog een keer goed door elkaar.
Snij de kipfilets in gelijke blokken van ongeveer 3 bij 3 cm. Niet te klein, want dan breken de stukken kip makkelijk van de spiesen af en dat is zonde.
Meng de kip door de marinade.
Laat de kip nog minimaal een uur marineren. Als wij de volgende dag gaan barbecueën dan maak ik de kipsaté spiesen ook regelmatig een dag vooraf daar worden ze nog malser van.
Kipsaté spiesen maken
Rijg de kip aan de spiesen en de kipsaté spiesen zijn klaar voor de barbecue. Om en om zijn ze in ongeveer 30 minuten gaar gegrild op een kolen barbecue.
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Maak ook eens deze zalmburgers, dat is weer eens iets anders dan hamburger, die ook heel lekker zijn.
Meer barbecuerecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's