Riesling Mosterdsoep recept van Foodblog Foodinista

Riesling Mosterdsoep

Deel deze post

Ja ik wist! De naam van de soep dat vind je interessant. Een wijnsoep! Nee niet helemaal, al zou het wel kunnen mocht de specifieke mosterd echt ontbreken dan is het een optie, maar ik zal je er meer over vertellen. Het is jammer als je nu niet meer enthousiast bent, want dit soepje is echt de moeite waard, laat staan dat het een keer echt iets anders is! Begin bij het begin: de Riesling Mosterd. Hoe kom je daar aan? Aan een pot Riesling Mosterd. Eerlijk die heb ik zelf meegesleept uit Monschau een grote Keulse pot Riesling Mosterd. In Monschau is een heel erg leuk mosterdwinkeltje met nog meer delicatessen, waar je zeker naartoe moet als je in de regio bent. En daar stond de voor mij graal de Riesling Mosterd. Hebben! Zoetzurig en met natuurlijk tonen van de Riesling wijn. Een echt streekproduct. En heerlijk volgens de kenner voor het marineren van vleesgerechten en bij kaas. Waarom maak je er dan soep mee? Omdat mosterdsoep echt heerlijk is en ik wilde experimenteren en ik kan zeggen. Gelukt! Hoe kom jij aan deze mosterd? Naar Monschou gaan, maar ik heb ook al gegoogled en ik zag dat de potjes Riesling Mosterd ook gewoon op het web worden verkocht door andere enthousiastelingen en het zal je niet teleurstellen. Door naar de Riesling Mosterdsoep.

Riesling Mosterdsoep recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de Riesling Mosterdsoep met courgette voor 4 personen

2 courgettes
200 gram diepvries doperwten
2 uien
750 ml groentebouillon
4 eetlepels Riesling Mosterd, is dit echt geen optie dan 4 eetlepels honingmosterd en 50 ml Riesling wijn. De Riesling mosterd is heel zacht.
Snufje zout en peper
150 ml creme Fraiche
1 bosui
1 eetlepel olijfolie

Gebruik voor de garnering peterselie

Tips voor de bereiding van de Riesling Mosterdsoep

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, staafmixer, lepel, spatel, garde.

Riesling Mosterdsoep recept van Foodblog Foodinista

Riesling Mosterdsoep Recept met courgette en doperwten

Zorg vooraf dat de groentebouillon klaar staat.

Snijd de courgettes en de uien grof. Verhit in de pan de olijfolie. Roerbak de groente kort voor ongeveer drie minuten. De doperwten mogen erbij. Blus de groente af met de bouillon. Laat de soep voor vijf minuten doorkoken met een snufje peper en zout. Roer de soep nog een keer goed door. Pureer de soep met de staafmixer.

Meng de Rieslingmosterd en de creme fraiche door de soep en klop als met de garde tot een gladde soep. Laat de soep nog drie minuutjes door koken.

Serveer de soep op de borden en garneer eventueel af met de verse peterselie en het bosuitje.

Gebruik je wijn en mosterd: Kook dan de wijn mee met de bouillon en de mosterd met de creme fraiche. 

Meer soeprecepten maken

Kijk voor meer soeprecepten op de foodblog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
– Variëer met bloemkoolsoep met truffel. De bloemkoolsoep kun je bijvoorbeeld ook maken met gorgonzola.
– Een ideale soep om te maken met restjes en heel lekker een echte Italiaanse aardappelsoep
– Wat dacht je van deze stevige preisoep met ham en kaasbites?

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: