
09 okt Riesling Mosterdsoep
Ja ik wist! De naam van de soep dat vind je interessant. Een wijnsoep! Nee niet helemaal, al zou het wel kunnen mocht de specifieke mosterd echt ontbreken dan is het een optie. Een pot Riesling Mosterd heb ik zelf meegesleept uit Monschau een grote Keulse pot Riesling Mosterd. In Monschau is een heel erg leuk mosterdwinkeltje met nog meer delicatessen, waar je zeker naartoe moet wanneer je in de regio bent. De mosterd is zoetzurig en met natuurlijk tonen van de Riesling wijn. Een echt streekproduct. Heerlijk volgens de kenner voor het marineren van vleesgerechten en bij kaas. Waarom maak je er dan soep mee? Omdat mosterdsoep echt heerlijk is. Met dit soep recept maak je zelf de Riesling mosterdsoep.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de Riesling Mosterdsoep met courgette voor 4 personen
- 2 courgettes
- 200 gram diepvries doperwten
- 2 uien
- 750 ml groentebouillon
- 4 eetlepels Riesling Mosterd, is dit echt geen optie dan 4 eetlepels honingmosterd en 50 ml Riesling wijn. De Riesling mosterd is heel zacht.
- Snufje zout en peper
- 150 ml creme Fraiche
- 1 bosui
- 1 eetlepel olijfolie
Gebruik voor de garnering peterselie
Tips voor de bereiding van de Riesling Mosterdsoep
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- pan
- snijplank
- mes
- staafmixer
- lepel
- spatel
- garde
Riesling Mosterdsoep Recept met courgette en doperwten
Zorg vooraf dat de groentebouillon klaar staat.
Groentesoep maken
Snijd de courgettes en de uien grof. Verhit in de pan de olijfolie. Roerbak de groente kort voor ongeveer drie minuten. De doperwten mogen erbij. Blus de groente af met de bouillon. Laat de soep voor vijf minuten doorkoken met een snufje peper en zout. Roer de soep nog een keer goed door. Pureer de soep met de staafmixer.
Riesling mosterdsoep maken
Meng de Rieslingmosterd en de creme fraiche door de soep en klop de courgettesoep met mosterd en Riesling met de garde tot een gladde mosterdsoep. Laat de soep nog drie minuutjes door koken.
Serveer de soep op de borden en garneer eventueel af met de verse peterselie en het bosuitje.
Gebruik je wijn en mosterd: Kook dan de wijn mee met de bouillon en de mosterd met de creme fraiche.
Meer soeprecepten maken
Kijk voor meer soeprecepten bekijken.
- Variëer met bloemkoolsoep met truffel.
- De bloemkoolsoep kun je bijvoorbeeld ook maken met gorgonzola.
- Een ideale soep om te maken met restjes en heel lekker een echte Italiaanse aardappelsoep.
- Stevige preisoep met ham en kaasbites?
Als eerste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's