18 okt Paddenstoelenrisotto
Risotto is echt een comfort food recept voor mij. Het prettige is dat je het ook met heel veel favoriete ingrediënten kunt combineren, zoals deze risotto met paddenstoelen. Misschien zijn de Italianen het daar niet helemaal mee eens en blijven zij liever bij de klassiekers, maar kunnen zij een combinatie met een herfstige paddenstoelenmix wel goedkeuren. Nu het herfst is maakte ik deze risotto met champignons en paddenstoelen graag voor extra luxe is een schepje truffel erbij heerlijk. Zelf vind ik het op het kerstmenu ook nog wel een goed idee als voorgerecht, maar maak dan een halve portie. Eigenlijk heb je ook maar weinig ingrediënten nodig voor deze risotto en staat de paddenstoelenrisotto ook nog eens heel snel op tafel. Maken dus dit comfortfood recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten paddenstoelenrisotto voor 2 personen
Voorgerecht voor 4 personen
- 300 gram risotto rijst
- 500 ml paddenstoelenbouillon
- 50 ml witte wijn
- 50 gram roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- snufje peper
Tips voor de bereiding van de paddenstoelenrisotto
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- scherp mes
- 1 pan
- spatel
- maatbeker
- waterkoker (bouillon en water)
- lepel
Recept voor de paddenstoelenrisotto
Maak de bouillon als je dit nog niet hebt gedaan.
Basis voor de risotto bereiden
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook ongeveer drie minuten in de pan op een lager vuur. Bak nu ook nog drie minuten de arborriorijst mee, zodat deze open gaat staan en het zetmeel loskomt.
Risotto stoven
Blus af met 250 ml bouillon en laat deze langzaam droger koken, maar niet helemaal droog. Giet vervolgens de wijn erbij. En laat deze nog vijf minuten borrelend koken met de risotto. Laat de paddenstoelen heel, deze krimpen nog bij het koken. En meng deze door de risotto. Blus voor de tweede keer af en laat de risotto weer droger koken en beetgaar. In ongeveer vijf minuten is het een losse massa. De boter mag er dan door en blijf deze met de spatel doorroeren.
Risotto bijna klaar
Rasp nu de kaas er doorheen. Blijf nu roeren. Als de risotto plakkerig van de spatel afkomt is deze goed.
Verdeel over de borden met eventueel een beetje peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Risotto recepten van Foodblog Foodinista
Vaker risotto maken? Dan zijn deze risottorecepten misschien ook wel iets voor jou:
- Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges en Nederlandse oude kaas.
- Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
- Of risotto met truffel en een zacht eitje
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's