Paddenstoelenrisotto recept van foodblog Foodinista

Paddenstoelenrisotto

Deel deze post

Risotto is echt een comfortfood recept voor mij. Het prettige is dat je het ook met heel veel favoriete ingrediënten kunt combineren. Misschien zijn de Italianen het daar niet helemaal mee eens en blijven zij liever bij de klassiekers, maar kunnen zij een combinatie met een herfstige paddenstoelenmix wel goedkeuren. Nu het herfst is maakte ik deze risotto. Zelf vind ik het op het kerstmenu ook nog wel een goed idee als voorgerecht, maar maak dan een halve portie. Eigenlijk heb je ook maar weinig ingrediënten nodig voor deze risotto en staat de paddenstoelenrisotto ook nog eens heel snel op tafel. Maken dus dit comfortfood recept.

Paddenstoelenrisotto recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten paddenstoelenrisotto voor 2 personen

Voorgerecht voor 4 personen

4 opscheplepels ongekookte arboriorijst
500 ml paddenstoelen bouillon
50 ml witte wijn
50 gram roomboter
100 gram pecorino
1 eetlepel olijfolie
1 ui
2 knoflooktenen
250 gram gemengde paddenstoelen
Snufje peper

Tips voor de bereiding van de paddenstoelenrisotto

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden keuken: snijplank, scherp mes, 1 pan, spatel, maatbeker, waterkoker (bouillon en water), lepel

Recept voor de paddenstoelenrisotto

Maak de bouillon als je dit nog niet hebt gedaan.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olijfolie in de pan.
Fruit de ui en de knoflook ongeveer drie minuten in de pan op een lager vuur.
Bak nu ook nog drie minuten de arboriorijst mee, zodat deze open gaat staan en het zetmeel loskomt.
Blus af met 250 ml bouillon en laat deze langzaam droger koken, maar niet helemaal droog.
Giet vervolgens de wijn erbij. En laat deze nog vijf minuten borrelend koken met de risotto.
Laat de paddenstoelen heel, deze krimpen nog bij het koken. En meng deze door de risotto. Blus voor de tweede keer af en laat de risotto weer droger koken en beetgaar.
In ongeveer vijf minuten is het een drappige massa. De boter mag er dan door en blijf deze met de spatel doorroeren.
Rasp nu de kaas er doorheen. Blijf nu roeren. Als de risotto plakkerig van de spatel afkomt is deze goed.
Verdeel over de borden met eventueel een beetje peterselie en extra pecorino kaas.

Risotto recepten van Foodblog Foodinista

Vaker risotto maken? Dan zijn deze risottorecepten misschien ook wel iets voor jou:
* Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Of risotto met truffel en een zacht eitje

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: