Paasbrood broodpudding met Paaseitjes en appel - Paasbrood leftover recept - Foodblog Foodinista

Paasbrood broodpudding met Paaseitjes en appel – Paasbrood leftover recept

Deel deze post

Blijft het Paasbrood maar op het aanrecht rondslingeren en is het zo niet meer echt lekker een beetje uitgedroogd, maar ook wel zonde om weg te gooien? En dan die Paaseitjes die blijven ook maar rondslingeren. Nou ja eigenlijk blijf je er maar van eten. Die snackhand. Kortom leftover chocolade. Ik wist eigenlijk niet dat het bestond, maar in deze quarantaine tijd opeens wel. Het oog is ontzettend groot en de trek ook eerlijk gezegd. Tijd om er in ieder geval iets mee te doen voordat het de mond in gaat. Koken dus. Met die restjes kun je namelijk een hele lekkere broodpudding maken. Smakelijk als ontbijt met yoghurt, ja een beetje ongezond mengen met gezond of als toetje voor als je nog trek hebt. De Paasbrood broodpudding met Paaseitjes en appel kun je natuurlijk gewoon maken maken voor het Paasontbijt of de Paasbrunch zelf, want het is heerlijk, maar ik blijf het een perfect left-over recept vinden, wat ook nog simpel is om te maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Paasbrood broodpudding met Paaseitjes en appel - Paasbrood leftover recept

Ingrediënten Paasbrood broodpudding met paaseitjes en appel voor 8 personen

  • 6 sneden Paasbrood
  • 2 appels
  • 8 Paaseitjes, van alles wat en vooral makkelijk om van de niet lekkere smaken af te komen, geen Paaseitjes? Dan een halve chocoladereep puur
  • 2 eierdooiers
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 350 ml (magere melk)
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de broodpudding met Paasbrood, appels en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 40 minuten
Benodigdheden: 1 kleine pan en 1 grote pan, ovenschaal, hakmolen of ziplock met vleeshamer, spatel, theelepel, lepel, maatbeker, aluminiumfolie

Paasbrood broodpudding met Paaseitjes en appel - Paasbrood leftover recept

Recept Paasbrood broodpudding met appel en Paaseitjes – Leftover recept

Verwarm de oven voor 180 graden.

Voorbereidingen voor het maken van de broodpudding

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in kleinere stukken. Het brood kan in de grote pan. Hak in de hakmolen de Paaseitjes tot kleinere stukjes chocolade. Zet de chocolade even apart. Geen hakmolen? Doe het dan in een ziplock en ga slaan met een vleeshamer. Leg er wel een snijplank onder. Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes. Kook in de kleine pan de melk met de suiker. Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost. Dit duur ongeveer 5 minuten. De melk mag niet koken, wel warm worden. Meng ook de kaneel en het zout door de melk.

Paasbrood broodpudding met paaseitjes en appel - Foodblog Foodinista

Paasbrood broodpudding maken

Giet de melk over het brood. Giet ook de room over het brood. Meng alles met een spatel goed door elkaar. Het Paasbrood verliest de vaste structuur. Scheid twee eieren en meng de eierdooiers door de mix voor het Paasbrood. Snijd de boter in klontjes en meng ook deze door het mengsel. Breng de broodpudding op smaak met de chocolade en de appels. Giet alles in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven voor 40 minuten op 180 graden. Controleer af en toe even of de bovenkant niet aan het verbranden is. Dek zo nodig af met aluminium folie.

Haal de broodpudding na 40 minuten uit de oven. Laat de broodpudding 10 tot 15 minuten afkoelen, want direct uit de oven is de broodpudding vochtig en gloeiend heet. Serveer daarna gewoon zo of met yoghurt of nog lekkerder met vanilleroom.

Recepten voor Pasen van Foodinista?

Dit recept is misschien ook iets voor jou? Maak een lekkere en snelle tiramisu voor Pasen met advocaat het recept staat hier. Wat dacht je van de croissantjes met Paaseitjes vulling om de dag mee te beginnen het recept ga je hier vinden. Een eiersalade mag natuurlijk ook niet ontbreken, zoals het recept voor eiersalade met zalm.

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.


Geen reactie's

Geef een reactie