31 mei Pasta met asperges in roomsaus met garnalen en ei
We kiezen regelmatig voor pasta wanneer we snel willen koken. Zo kun je op de foodblog veel pasta recepten vinden. Deze keer pakken we alleen uit met een iets uitgebreider pastarecept met de Toscaanse pasta pici, asperges, Hollandse garnalen en ei in een roomsausje. Klassieke asperge ingrediënten met pasta. Een beetje variëren met asperges is tenslotte ook leuk en vooral heel erg lekker om te doen. Pici is een pasta uit Toscane, die je kunt combineren met een klassieke ragu, in Italië wordt deze pasta gecombineerd met een romige ragu en daar kwam ik op het idee om het een beetje anders aan te pakken, want de smaak gaat prima samen met ons witte goud de asperges. Kortom de pasta met asperges in roomsaus met garnalen en ei. Mocht je geen pici kunnen vinden, wat wel een bijzondere bite geeft, dan kun je ook verse tagliatelle gebruiken voor dit recept met pasta en asperges.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Klassiek – Op de Toscaanse manier – kies dan voor de Pici met wildragout.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Pasta met asperges in roomsaus met garnalen en ei voor 4 personen
- 300 gram verse pici op pappardelle
- 500 gram witte apserges
- 200 gram Hollandse garnalen
- 4 eieren
- 150 ml hollandaise saus
- 1 theelepel olijfolie
- handje verse peterselie en bieslook
- Extra: parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de pasta met asperges, Hollandse garnalen en ei
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: 2 pannen, sauspan, grillpan, snijplank, mes, spatel, schaaltje, garde
Maak ook eens de risotto met groene asperges en zalm
Recept voor pici met asperges, Hollandse garnalen, ei en Hollandaise saus
Kook het water voor de pasta met een snufje zout volgens de verpakking. Kook vervolgens ook het water voor de asperges met een snufje zout. Kook de eieren.
Asperges bereiden
Snijd de kontjes van de asperges af en schil de asperges. Deel de asperges in drie delen. Kook de asperges drie minuten en giet de asperges af. De asperges moeten niet helemaal gaar zijn, want je grillt ze nog kort. Daarbij mogen ze een bite hebben.
Asperges grillen en eieren pellen
Verhit de grillpan en smeer de grillpan in met een dun laagje olijfolie. Gebruik daarvoor een bakkwast. Grill de asperges om en om voor 5 minuten. Ondertussen kun je de eieren pellen en de eieren fijn snijden en in een schaaltje apart zetten. Verhit ook even kort de saus in een pannetje. Ik heb voor de makkelijke weg gekozen door de handelingen en dus voor een kant-en-klare saus, maar je kunt de saus natuurlijk ook zelf maken.
Pasta met asperges maken en borden opdienen
Meng in een pan de pasta door de saus met met de helft van de asperges. Snijd de verse kruiden fijn en meng de helft van de verse kruiden door de pasta met de hollandaise saus. Verdeel de pasta met de asperges over de borden. Maak de pasta met asperges, ei en Hollandse garnalen als volgt af. Verdeel om en om ei, Hollandse garnalen, asperges en verse kruiden over de pasta met garnalen, totdat alle garnituren op zijn. Zo krijg je een vrolijk bord met alle ingrediënten. Voor extra smaak, rasp Parmezaanse kaas over de pasta. Eet smakelijk!
Meer recepten met Asperges
Lees dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.
Meer artikelen en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's