Mexicaans stoofvlees recept van Foodblog Foodinista

Mexicaans stoofvlees – Tortilla’s met suddervlees skinny recept en NewFysic proof

Deel deze post

Op zoek naar een stoofvlees recept waar extra pit in zit? Maak dan eens Mexicaans stoofvlees. Eerlijk gezegd ik ben dol op stoofvlees recepten. De stoofpan staat te pruttelen op het vuur en de geur hangt al één of twee dagen rond in het huis. En dan eindelijk mag het stoofvlees worden gegeten.

Stoofvlees recepten van Foodinista

Niet zo gek ook dan je hier op de foodblog diverse stoofvlees en suddervlees recepten kunt vinden. Van Limburgs zuurvlees, Italiaans stoofvlees, hachee met zoete appeltjes en Aziatisch stoofvlees je kunt het allemaal vinden. Wat nog echt ontbrak? Een goed gerecht voor Mexicaans stoofvlees. Niet één waarbij je mond wegbrandt, maar een kruidig vol stoofvlees recept met een Zuid Amerikaans tintje wat je heerlijk weg kunt happen tussen een tortilla of een gordita.

NewFysic proof recept

Ik geef tegenwoordig de voorkeur aan een beter verteerbare volkoren tortilla of gordita, een kleinere tortilla, wat weer meer NewFysic proof is, maar nog steeds smullen. Ook dit stoofvlees is overigens een echt NewFysic recept, maar daar merk je helemaal niks van. Eerder maakte ik ook al een NewFysic proof Italiaans stoofpotje Het is gewoonweg genieten van een goed op smaak gebracht potje Mexicaans stoofvlees. En hoe je het maakt? Dat lees je nu. Ik zeg alvast: Eet smakelijk!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Mexicaans suddervlees recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Mexicaans stoofpotje voor 4 personen

  • 500 gram magere runderlappen
  • 6 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 100 ml passata
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels gerookte zoete paprikapoeder
  • halve theelepel gerookte paprikapoeder heet
  • 1 eetlepel komijnpoeder of komijnkorrels die even gemalen moeten worden in de vijzel
  • 1 limoen
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 4 eetlepels creme fraiche light
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 volkoren wraps
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten tips voor de garnering

  • een handje verse koriander
  • peterselie
  • geraspte cheddar kaas

Tips voor bereiding van de Mexicaanse stoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten, maar minimaal 6 uur sudderen

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • stoofpan
  • 2 messen
  • knoflookpers
  • spatel
  • maatbeker
  • lepel
  • theelepel
  • oven of grillpan
Recept voor Mexicaans stoofvlees met tortilla's van Foodblog Foodinista

Recept Mexicaans stoofvlees voor Mexicaanse tortilla’s

Bereiden van het Mexicaanse suddervlees

Snijd de runderlappen in grove stukken. Verhit ondertussen de olijfolie in de pan op een midden hoge temperatuur. Bak het vlees om en om bruin.

Ingrediënten stoofvlees bereiden

Snijd de uien in grove ringen en fruit deze mee met het vlees. Knijp de knoflookteentjes uit en fruit de knoflook mee met de uien en het stoofvlees. Meng de losse kruiden voor het Mexicaanse stoofvlees mee met het vlees, de uien en de knoflook. De zoete paprikapoeder, pittige paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en de oregano. Meng alles met de spatel tijdens het bakken goed door elkaar. Blus af met de tomatenpuree en creëer één mengsel. Blus de stoofschotel af met 750 ml bouillon en meng alles nog een keer goed door elkaar. De kruidnagels en de laurierblaadjes kunnen nu bij de stoofschotel. De verhitting mag omlaag. Plaats de deksel op de pan, maar wel geopend en laat de stoofschotel sudderen. Kijk vervolgens ieder half uur even hoe het gaat, want je wilt natuurlijk niet dat de stoofschotel aanbrandt en droog komt te staan!

Het Mexicaans stoofvlees bereiden voor de tortilla’s

Na vier uur kan het zijn dat er niet veel vocht meer is in de pan. Blus het geveel af met 250 ml runderbouillon en laat het geheel doorsudderen. Zelf vind ik het het allerlekkerste wanneer je na zes uur het stoofvlees uit zet en een nacht koud laat garen en het vlees de volgende dag nog een uurtje laat sudderen en dan pas eet. Snijd bij dit uurtje sudderen de paprika’s in fijne reepjes en laat deze mee sudderen. Grill in de oven even de tortilla’s dit kan eventueel ook in de grillpan, zodat ze een beetje crunch hebben. Snijd de ijsbergsla fijn en verdeel deze over de tortilla’s. Vervolgens het Mexicaanse stoofvlees. Serveer de tortilla’s met limoen voor extrafrisheid en een eetlepel light creme fraiche en geraspte kaas naar wens. Maak het gerecht eventueel af met verse kruiden, zoals peterselie en koriander.

Meer suddervlees recepten maken?

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie