30 sep Couscous met courgette, rozijnen en walnoten – Uit Kookboek Elke dag Lekker & Simpel
Het nieuwe kookboek van Lekker & Simpel is er en dat staat weer vol met, hoe kan het ook anders, lekkere en simpele recepten. Toevallig is dat iets waar ik dol op ben. Ik kreeg de vraag of ik het nieuwe kookboek Elke dag Lekker & Simpel wilde ontvangen en daarop zei ik natuurlijk ja. Ik las het kookboek door en het staat weer boordevol met lekkere recepten voor iedere dag, zoals we eigenlijk wel gewend zijn. Over het kookboek ga ik meer vertellen, maar je kunt het hier vinden. Van die recepten die je snel op tafel zet op een doordeweekse dag, waar het gezin, als je alleseters hebt, van mee kan eten en waar je zelf niet heel de avond voor in de keuken dient te staan. Uit het kookboek koos ik het recept uit voor Marokkaanse couscous met courgette. Een vegetarisch recept, want ook wij eten minder vlees, maar je mist het niet want de couscousmaaltijd wordt op smaak gebracht met kruiden, walnoten en rozijnen. Hoe je dit recept maakt van Lekker en Simpel deel ik hier met je.
Kookboek Lekker en Simpel ook lezen
Meer recepten uit kookboek Elke Dag Lekker & Simpel? Het kook ga je hier vinden.
Ingrediënten Couscous met courgette, walnoten en rozijnen
P.s. mijn hoeveelheden zijn en basis is een klein beetje aangepast naar onze hoeveelheden waar wij ruime voldoende aan hadden en waar Philou ook nog van mee heeft gegeten.
- 80 gram volkorencouscous
- 1 paprika
- 1 courgette
- 250 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 teen knoflook
- handje rozijnen
- 2 theelepels ras el hanout kruiden
- handje walnoten
- 1 ui
- snufje peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaal, theedoek, wok, snijplank, spatel, knoflookpers of hakmolen, scherp mes
Recept voor vegetarische couscous met courgette, rozijnen en walnoten
Couscous maken
Maak met het water en het bouillonblokje 250 ml bouillon. Schep de couscous in de schaal en giet de bouillon over de couscous de bouillon mag maximaal 1 centimeter boven de couscous staan anders dan houd je bouillon over in de schaal en dat willen we niet. De couscous moet namelijk goed droog worden. Dek de schaal af met de theedoek en laat de bouillon in de couscous trekken. Dit duurt ongeveer tien minuten. Ga ondertussen verder met de rest van het gerecht.
Ingrediënten voor de couscous
Snipper de ui en de knoflook. Dit kan met het mes, de knoflookpers of heel makkelijk met een hakmolen. Snijd de courgette en de paprika in de blokjes. Verhit de wok met de olijfolie. Wok de ui, knoflook, paprika en courgette in de wok. Breng de groente op smaak met de ras el hanout kruiden, rozijnen en bak deze 2 minuten mee. Als de walnoten nog heel groot zijn hak deze dan iets fijner. Zet het vuur uit onder de wok en meng ook de walnoten en de couscous (zonder extra vocht) door de groente. Eet smakelijk!
Over kookboek Elke dag – Lekker & Simpel
Kookboek: Elke Dag Lekker & Simpel – Wat je hier kunt bestellen
Auteur: Sofie & Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie
Recepten: 125
Pagina’s: 266
Wat kunt je verwachten?; Diverse lekkere en simpele recepten die eigenlijk iedereen kan maken. Vegetarisch, vlees, vis, voor het hele gezin, maar ook bakken! Van ovenschotels, pizza’s, boterkoek, chocoladetaart, tortillataart, lasagne tot soeprecepten. Eet smakelijk!
Meer parelcouscous en couscous recepten van Foodblog Foodinista
Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous met zalm. Dat is ook weer eens iets anders en heel lekker en simpel met een knipoog.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's