Lunchen bij Nonna in Toscane ervaring in Italië foodblog Foodinista

Lunchen bij Nonna in de Chianti

Deel deze post

Eigenlijk hebben wij bijna de hele reis in Toscane goed gegeten. Je hebt het al kunnen lezen in het September dagboek na onze terugkomst uit Italië, mijn reistips voor Florence en ons dagje in Lucca. Wat ook echt op het wensenlijstje stond; uitgebreid lunchen bij nonna in de Chianti. Genieten van de klassieke Italiaanse of eigenlijk Toscaanse keuken. Geen poespas, maar pure smaken en Italiaanse gastvrijheid. Een Italiaanse nonna is een oma die nog echt op de traditionele manier kookt. In dit geval werd ze ook nog geholpen door de opa in de bediening. Een en al liefde. En wat hebben we genoten van dit heerlijke adresje in de Chianti! Een prachtige wijnstreek in Toscane. Het restaurant van nonna was wel even moeilijk te vinden, want we volgden alleen maar een tip, want het adres ga je niet vinden op de tomtom en toen we in het bos stonden wisten we ook wel dat we een zijweggetje hadden gemist. Het was even omkeren en dit is dus al een tip, maar uiteindelijk staan er bordjes langs de weg en dan kom je er wel. Goed de borden volgen dus. Ik neem je eerst mee in een restaurantblog van wat wij hebben gegeten en dan zal ik je vertellen hoe je ook naar dit top restaurantje in de Chianti in Toscane kunt rijden, want dat wil je!

Fotodagboek van lunchen bij Nonna bij restaurant Borgo Antico

Lunchen bij nonna spaghetti in chianti

Pasta is een voorgerecht. Wij begonnen met spaghetti in chianti. Wat ik mij de hele tijd en bij iedere hap heb afgevraagd? Hoe maak ik het zelf! De spaghetti was natuurlijk super vers, in chianti wijn gekookt en heel simpel afgetopt. Goddelijk!

Eten bij nonna in Toscane risotto met vier kazen

Ook bij het andere voorgerecht; de spicy risotto met vier kazen met een goede beet. Zalig.

Eten bij nonna in Toscane Mixed verdura

Als hoofdgerecht deelde we gemengde groente in beslag.

Eten bij Nonna in Toscane biefstuk met paddestoelen

En gegrilde steak met lokale paddenstoelen.

Eten bij nonna in Greve Chianti

Welke onder toeziend oog van Florian, met trots, door nonna zelf werden uitgeserveerd. Dit deed nonna alleen bij het hoofdgerecht.

Eten bij Nonna in Greve Chianti wij genoten er van

Wij genoten er alle drie van! Florian vooral van het huisgebakken brood en een groentefritter.

Eten bij nonna in toscane Tiramisu

Als dessert: De klassieker tiramisu.

Eten bij nonna in toscane Salame di ciocolatte

En als klassieker Salame di ciocolatte, met een intense chocoladesmaak! Daarna knalden we echt uit elkaar. Natuurlijk  dronken we een heerlijk Chianti bij onze lunch. De lunch was klassiek Italiaans, waarbij vooral de smaak het zo bijzonder maakte.

Ook lunchen of dineren bij restaurant Borgo Antico in de Chianti

Het restaurantje is niet zo heel makkelijk te vinden, maar het is de moeite waard. Op de tomtom of op je telefoon ga je naar Localita Lucolena in Lucolena in Greve in Chianta. Blijf alleen wel de weg volgen en dan zie je een oud houten bordje. Volg deze. Pak niet de zandweg, dan ga je een natuurgebied in en dan kom je in het bos. Dat is niet de bedoeling. Stap daar ook niet uit, want wat ik las is dat ook niet geheel veilig. Uiteindelijk ga je dineren of lunchen bij nonna. Het restaurant Borgo Antico is geopend van woensdag tot maandag van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 22:00. Zelf zou ik de lunch aanrader, want het restaurant is gewoon makkelijker te vinden met daglicht. Ga je met het vliegtuig naar Toscane? Dan is het zeker een aanrader om een auto te huren, zodat je Toscane echt kunt ontdekken en ook een bezoek aan Borgo Antico kunt brengen. Sowieso vind ik een auto in Toscane een aanrader, want je wilt in Toscane van locatie naar locatie rijden ook om steden te bezoeken, zoals Florence en Lucca.

Autohuur Italië

Wat betaal je voor een lunch in Toscane?

Wij betaalden voor onze lunch; voor een lunchmenu met pasta, groente, dessert en halve liter wijn 17,50 en voor de losse gerechten 30 Euro bij elkaar. Aangezien wij met de auto waren en het 30 graden was vonden wij de halve liter wijn voldoende voor de lunch. Bij elkaar betaalden wij 47,50 voor 2 personen. Water en brood was van het huis, daar genoot de dreumes volop van.

Hotel tips in Toscane

Verblijven in een appartement is ideaal! Een ruim appartement met twee slaapkamers en een zwembad in Italiaanse sferen, daarin overnacht je bij Villa Rossini. Geen appartement, maar met familie of vrienden een heel vakantiehuis in Italië voor je zelf reserveer je met vakantiehuis Casabeppe bij Lucca. Met de kinderen van Toscane genieten, dan biedt Villa Botai mooie appartementen met zwembad en speeltuin en 10 kilometer buiten Florence. Geniet van Toscane, maar ga ook snel genieten van alles wat de mooie stad Florence te bieden heeft.

Meer reistips ontvangen over Italië, Toscane en andere reisverhalen? like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

3 Reactie's
 • Marieke Kazen
  Geplaatst op 12:50h, 17 mei

  Leuk en ziet er echt enorm lekker uit! xx

 • Emma
  Geplaatst op 20:34h, 05 augustus

  Wij zijn opzoek gegaan naar Borgo Antico. Na een paar keer keren, spraken we een vrouw aan die ons vertelde dat Borgo Antico inmiddels als zo’n 3/4 jaar gesloten is. Helaas voor ons, maar de volgende kan deze zoektocht dus bespaard blijven. Op zoek naar een andere nonna!

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 13:19h, 08 augustus

  Hoi Emma,

  Hé wat jammer! Zo’n mooie en fijne locatie! Inderdaad op zoek naar een ‘nieuwe nonna’ al worden ze steeds schaarser helaas.
  Dank je voor het delen. Dan worden andere ook niet meer teleurgesteld (en wij zelf ook niet).

  Groetjes!

Geef een reactie