08 mei Wat eet je tijdens een lokale lunch in de Chianti in Toscane
In Toscane eet je altijd goed. Alleen wat eet je tijdens een lokale lunch in de Chianti in Toscane. Is de lunch belangrijker dan het het diner? De lunch is in ieder geval uitgebreid. En hoe uitgebreid ga je lunchen en wat zijn de belangrijke gerechten en in welke volgorde. Pure smaken of uitgebreide gerechten. Ga je gerechten delen of kies je zelf voor volle borden. Lees mee en we laten je zien hoe je de Toscaanse keuken proeft en je ultiem geniet van de pure smaken van Chianti. Gerechten die wij kregen geserveerd bij een echte Nonna, een oma in de Chianti. Helaas is is het restaurant van opa en oma er niet meer. Alleen de wijsheden kun je wel meenemen wanneer je zelf gaat lunchen in de Chianti en je een fijn restaurantje uitkiest.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Klassieke Italiaanse lunch in de Chianti
Je hebt het al kunnen lezen in de artikelen reistips voor Florence en ons dagje in Lucca. Wat ook echt op het wensenlijstje stond; uitgebreid lunchen bij een nonna in de Chianti. Genieten van de klassieke Italiaanse of eigenlijk Toscaanse keuken. Geen poespas, maar pure smaken en Italiaanse gastvrijheid met een glas Chianti erbij.
Chianti bij de lunch
Een tip is bestel altijd een fles Chianti, want wanneer je deze niet leeg drinkt dan kun je de fles meenemen voor bij je SunLodge in de Chianti of op je hotelkamer voor een glaasje Italiaanse wijn.
Italiaanse Nonna
Een Italiaanse nonna is een oma die nog echt op de traditionele manier kookt. In dit geval werd ze ook nog geholpen door de opa in de bediening. Een en al liefde. En wat hebben we genoten van dit heerlijke adresje in de Chianti! Een prachtige wijnstreek in Toscane. Ze namen ons mee in de klassieke keuken van Toscane en de tips voor genieten van het eten in Toscane en de Chianti deel ik met je.
Fotodagboek wat eet je tijdens een lokale lunch in de Chianti in Toscane
Spaghetti in rode wijn saus
Pasta is een voorgerecht. Wij begonnen met spaghetti in chianti – rode wijnsaus. Wat ik mij de hele tijd en bij iedere hap heb afgevraagd? Hoe maak ik het zelf! De spaghetti was natuurlijk super vers, in chianti wijn gekookt en heel simpel afgetopt. Goddelijk!
Ondertussen kun je met mijn recept zelf risotto in Chianti wijn maken
Tweede gang – Risotto met vier kazen
Ook bij het andere voorgerecht; de risotto met vier kazen met een goede beet. Zalig. De bodem wordt gelegd.
Tussengerecht – Gemengde groente tempura
Als tussengerecht delen we gemengde groente in tempura beslag.
Hoofdgerecht steak met paddenstoelen van het seizoen
En gegrilde steak met lokale paddenstoelen is het hoofdgerecht. Daar worden geen garnituren bij geserveerd. De pasta, risotto en tempura hebben we al gegeten als voorgerecht en hoofdgerecht. Alles volgt in stappen.
Afsluitend dessert een tiramisu
Als dessert: De klassieker tiramisu.
En als klassieker Salame di ciocolatte, met een intense chocoladesmaak.
Dit alles met een espresso, geen cappuccino! Een cappuccino is een belediging voor de chef en een eetzonde in Italië. Wij hebben alle gerechten gedeeld. Dit was ruim voldoende.
TIP! Bekijk ook een voorbeeld van de keuken in Milaan
Rondreizen in Toscane en overnachten
Voor meer tips in Toscane lees mee met onze tips voor leuke stadjes en dorpjes in Toscane. Overnachten in Toscane doe je fijn in een Sunlodge op één van de mooie topcampings in Toscane. Zo combineer je ontspanning, plezier en het mooie Toscane met elkaar. Een auto in Toscane is erg prettig voor het ontdekken van het mooie Toscane. Wij kiezen altijd voor een autovakantie naar Toscane. Ga je toch vliegen of met de trein naar Italië. Denk dan eens over een huurauto van Sunnycars in Toscane.
Meer reistips ontvangen over Italië, Toscane en andere reisverhalen?
Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Marieke Kazen
Geplaatst op 12:50h, 17 meiLeuk en ziet er echt enorm lekker uit! xx
Emma
Geplaatst op 20:34h, 05 augustusWij zijn opzoek gegaan naar Borgo Antico. Na een paar keer keren, spraken we een vrouw aan die ons vertelde dat Borgo Antico inmiddels als zo’n 3/4 jaar gesloten is. Helaas voor ons, maar de volgende kan deze zoektocht dus bespaard blijven. Op zoek naar een andere nonna!
Daphne van Aken
Geplaatst op 13:19h, 08 augustusHoi Emma,
Hé wat jammer! Zo’n mooie en fijne locatie! Inderdaad op zoek naar een ‘nieuwe nonna’ al worden ze steeds schaarser helaas.
Dank je voor het delen. Dan worden andere ook niet meer teleurgesteld (en wij zelf ook niet).
Groetjes!