Huisgemaakte Tortellini eten - Tussenstop restaurant tip onderweg naar Toscane - Ristorante Drago Verde - Foodinista

Tussenstop restaurant tip onderweg naar Toscane – Ristorante Drago Verde

Deel deze post

Afgelopen zomer was het weer zo ver wij reden naar Toscane in Italië voor een heerlijke vakantie. Daar ga ik niet over klagen, want Toscane is in één woord geweldig. De vakantie begint al wanneer je onderweg bent. Dan wil je onderweg ook een goede tussenstop met heerlijk Italiaans eten. Zo’n fijne Italiaanse tussenstop tip heb ik voor je gevonden in Italië!

Onderweg in de auto voelt de reis natuurlijk niet altijd geweldig. File, een lange rit met kinderen op de achterbank en de autostrada is niet heel mooi. De route naar de camping was niet heel lang deze keer, want we hadden al genoten van een stedentrip Milaan. Ondertussen was wel de vakantie aangebroken in heel Europa en ook in Italië zelf en over het stukje Milaan naar onze bestemming in Toscane gingen we acht uur rijden. Dit is bizar lang! Het ene ongeluk naar het andere en de route kroop voorbij. Het werd tijd voor een tussenstop restaurant langs de snelweg met heerlijke verse pasta onderweg naar Toscane.

We waren de mooie culinaire steden Parma en Bologna voorbij gereden en we kregen trek. Op zoek naar een klein dorpje langs de snelweg. Door mijn eerdere reiservaringen in Bologna wilde ik graag met het gezin de culinaire specialiteiten van Emilia Romagna delen. Deze zijn toch weer anders dan in Toscane. Dus op zoek naar een ristorante met verse tortellini, een specialiteit voor de regio, en deze vonden we! Op naar Ristorante Drago Verde, want dit wil je onderweg!

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tussenstop restaurant tip in Emilia Romagna

Bologna en de regio Emilia Romagna kun je samenvatten in de woorden tagliatelle ragù, tortellini, mortadella, amarena en truffel, maar ook salami en andere vleeswaren. De bijnaam van Bologna is de dikke en dat is niet gek met al deze culinaire lekkernijen als basis. Niet voor niks is de regio een culinair hart van Italië. Je bent misschien onderweg naar Toscane, maar besef je even waar je langs of doorheen rijdt. Maak een tussenstop langs de snelweg voor heerlijke verse pasta en geniet van alles wat de regio rondom Bologna te bieden heeft. De vakantie is begonnen!

P.s. zelf tortellini leren maken in de regio Emilia Romagna? Lees dan mijn Bologna artikel voor meer tips in de regio.

Tussenstop restaurant tip onderweg naar Toscane

Huisgemaakte tortellini en tortelloni. Gevuld met zachte ricotta in botersaus, met ragu, in tomatensaus en met procini. Samen delen dus er werd zo divers mogelijk besteld. Italiaanse lambrusco, heel koud, wat genieten is op een warme dag, het is de wijn van de regio en wordt gedronken door de Italianen zelf. Het kwam allemaal op tafel bij Ristorante Drago Verde. Wil je even genieten van de Italiaanse keuken, een rust moment en met mooie uitzicht? Ga de snelweg af bij Pian del Spero en rijd ongeveer 500 meter omhoog de bergen in. De verse pasta staat te wachten. Ook de huisgemaakte tiramisu of een ander dessert mag je niet vergeten. Ben je er in de avond? Voordat je aan je nachtrit terug naar huis vertrekt kun je bij ristorante Drago Verde nog je laatste pasta of pizza eten. Doen! Laat je even weten wat je vond van onze restaurant tip?

Huisgemaakte Tortellini eten -  Tussenstop restaurant tip onderweg naar Toscane - Ristorante Drago Verde - Foodinista

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie