Horecava De Lekkerste Wedstrijden Het Lekkerste Broodje Wedstrijd Januari 2016 Foodblog Foodinista

Het lekkerste broodje on the move; De Winnaar is

Deel deze post

Leuk! Ik mocht tijdens de Horecava nog een keer plaats nemen in een jury, wat zeker geen straf was. Naast jureren bij de wedstrijd voor het Lekkerste Kindermenu mocht ik ook deelnemen in de jury voor Het lekkerste broodje on the move. On the move betekent, is niet direct Take away, het kan bijvoorbeeld ook zijn voor de 1e klas van de KLM. Dus onderweg is letterlijk de betekenis. En voor de competitie voor Het lekkerste broodje was het heel veel proeven. Er waren 15 deelnemers en 15 broodjes om te proeven, van alle broodjes 1 of 2 happen en door naar het volgende broodje. Voor een aantal broodjes, was dit natuurlijk ontzettend zonde, dat kun je, je misschien wel voorstellen. Uiteindelijk hebben wij een winnaar gekozen, na het deskundig proeven, maar ik zal je ook kennis laten maken met meer broodjes die ik heb mogen proeven en de broodjes die ik graag nog een keer wil proeven.

Jury De Lekkerste Wedstrijden Het lekkerste Broodje On The Move Foodblog Foodinista Foodblogger Daphne

Lekkerste broodje on the move; voor mij

Voorheen vond ik een broodje voor onderweg of die je zo uit het vuistje kunt eten minder belangrijk, maar tegenwoordig moet ik bekennen dat ik die ook met meer regelmaat eten. De achterliggende reden; een kindje. Voorheen had ik voldoende tijd en flexibiliteit om uit eten te gaan (al plan ik dit nog wel in) of om te gaan lunchen (ook een kwestie van plannen). Alleen spontaan iets eten onderweg is er minder bij. Het gebeurt nog wel, maar soms ga ik snel de deur uit en heb ik alles geregeld, behalve voor mij zelf, het is natuurlijk heel belangrijk om ook je zelf niet te vergeten. Dan is juist het assortiment belangrijk, maar ook de eetbaarheid, wanneer je onderweg een broodje koopt. Een broodje moet praktisch zijn, vers, goed mee te nemen en uiteindelijk wil je niet onder de vlekken van je heerlijke broodje komen. Ik ben als moeder al blij wanneer ik zonder vlekken de deur uit ga. Een beetje gezond vind ik zelf ook een pluspunt, alleen een vette hap vind ik tegenwoordig ook niet meer kunnen, al is dat persoonlijk, net zoals smaak. Gelukkig is daarvoor de jury verdeeld en zijn er diverse meningen. Maar in deze tijd waarin gezondheid een thema is moet je kijken naar gezondere broodjes.

Diverse broodje bij het Lekkerste broodje

Tijdens het jureren kwamen er 15 broodjes voorbij en deze zijn allemaal geproefd.

Broodje Farmer's Surprise broodje met biefstuk Lekkerste Broodje on the move

Een smakelijk en machtig broodje! Alleen de biefstuk vond ik echt goed. Het broodje Farmer’s Surprise, bijna een hele maaltijd. Dit broodje kun je ook gemakkelijk als diner bestellen door de dik belegde topping.

De Lekkerste Koffie voor de Scherpste Prijs
Broodje Kok Carwash het Lekkerste Broodje

Broodje Kok Carwash. Een fijn broodje voor onderweg en voor de lunch. Goede ham, pesto en kaas. Wel een stevig broodje waar je moeilijker je tanden in zet en waar je beiden handen voor nodig hebt.

Broodje Vitello Nieuwe Stijl Lekkerste Broodje on the move wedstrijd

Echt een fantastisch broodje voor het oog; De Vitello Tonato Nieuwe stijl. Helaas, niet zo 1, 2, 3 verkrijgbaar. Dit broodje wordt gemaakt voor de eerste klas gasten van de bekende luchtvaartmaatschappijen.

Horecava De Lekkerste Wedstrijden Het Lekkerste Broodje Wedstrijd

De Nr. 2 van de wedstrijd; Broodje Pittige Makreel. Vers, fris, gezond en verrassend.

Lekkerste broodje on the Move; De winnaar is

Broodje roadrunner Winnaar Lekkerste wedstrijden Lekkerste broodje on the move

Het winnende broodje kregen wij in dit mooie pakketje overhandigd, praktisch en het broodje blijft ook nog even warm.

Broodje roadrunnder sheraton winner Lekkerste wedstrijden on the move

En de winnaar is; Broodje Runner van Sheraton Schiphol. Een zoet pittig bruin broodje kip van kipdijen, extra mals dus. Makkelijk te eten, mals en sappig met frisse salade en heel fijn meegegeven in de tasjes. De smaken zijn toegankelijk.

Wil je ook mee doen volgend jaar? Kijk bij de Lekkerste wedstrijden en bij de Horecava.

Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Anne-Marie
    Geplaatst op 19:51h, 22 januari

    Dat zijn stuk voor stuk lekkere broodjes zeg! Geen straf om in de jury te zitten lijkt me.

  • Foodinista
    Geplaatst op 11:18h, 23 januari

    Het was inderdaad echt heel leuk om te mogen doen!

Geef een reactie