Los gaan op de Zwarte Cross met het hele gezin!

Los gaan op de Zwarte Cross met het hele gezin!

Deel deze post

Vorige zomer hadden we een heerlijke zomervakantie, maar de herinnering waar de kinderen steeds op terug komen is de Zwarte Cross! Ze vragen ook steeds of we deze zomer weer naar de Zwarte Cross gaan. Ik begrijp het ook wel, want de Zwarte Cross met het hele gezin vorige zomer was geweldig! Iedereen beleeft de Zwarte Cross op zijn of haar eigen manier. Deze keer namen wij de kinderen mee en daar hebben we geen moment spijt van gehad! Twijfel je of je kinderen mee neemt naar de Zwarte Cross, wil je graag gaan maar heb je geen oppas of heb je zelfs al tickets en heb je geen oppas en zit je nu met de handen in het haar? Dan zou ik zeggen, lees even mee! Want Los gaan op de Zwarte Cross met het hele gezin kan wel eens een heel goed idee zijn! De Zwarte Cross is geen nieuw festival we kennen het al jaren. En ja het heeft een soort van imago, waar ik zelf wel van geniet. Ook daar ga ik je even overheen helpen. Maar alsnog is er voor iedereen iets te beleven op de Zwarte Cross. Dit is juist wat de Zwarte Cross zo’n sterk en toegankelijk Festival maakt. Inderdaad, zo kun je het wel samenvatten. De Zwarte Cross wordt tegenwoordig georganiseerd door De Feestfabriek ook verantwoordelijk voor Manana Manana, hier kun je onze Manana Mananan ervaringen lezen met kinderen. Wil je kleinschaliger? Dan is Manana Manana jouw festival, maar eerlijk gezegd? Het is niet te vergelijken. Maar terug naar de Zwarte Cross, want gingen we voor de C-tijd nog samen. Deze keer hebben we de Zwarte Cross beleefd met een 7-jarige en kleuter? Was het voor ons heel anders? Eigenlijk niet. Hebben we meer beleefd? Misschien wel! Je ziet weer een hele andere kant van De Zwarte Cross, want met kinderen gaan er deuren open die anders gesloten blijven. Dus lees mee en neem je kinderen mee naar de Zwarte Cross. En een ding kan ik je beloven! Je gaat er schoon naartoe en gaat heel vuil weer terug naar huis! Maar kijkt wel terug op een top dag!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Los gaan op de Zwarte Cross met het hele gezin! - Foodinista

Met de kinderen naar De Zwarte Cross

Het zal even anders zijn en toch weer niet. Wij gingen op zondag naar de Zwarte Cross. Volgens sommigen de familiedag op de Zwarte Cross. Zelf zie ik dit niet zo, want de Zwarte Cross is niet voor niks een meerdaags festival. De activiteiten die ik laat zien, zijn er op alle dagen van de Zwarte Cross alleen, zoals bij alle meerdaagse festival je kunt natuurlijk het programma bekijken en of er acts zijn die je extra aanspreken en waarvoor je speciaal naar de Zwarte Cross wilt. Zo zijn er natuurlijk diverse podia met grote artiesten wen wellicht wil je deze zien bij de Zwarte Cross.

Onze dag bij de Zwarte Cross met kinderen

2022 was een speciaal jaar voor de Zwarte Cross. De koningin van de Zwarte Cross, tante Rikie, nam afscheid en diverse activiteiten namen stonden dan ook in het teken van haar afscheid. Soms leek het grootser en we zijn ook ontzettend nieuwsgierig hoe de Zwarte Cross zal zijn zonder Tante Rikie. Een boegbeeld en er hing een grote emotie rond op Zwarte Cross. Ze wilde natuurlijk helemaal geen afscheid nemen, maar door de gezondheid moest het wel. De dag begon met een fotosessie met Tante Rikie brillen de unieke merchandise voor de Zwarte Cross 2022.

Eerst Crossen bij de Loco Arena

Iedere dag wordt er gecrosst op de Zwarte Cross. En geen bezoek aan de Zwarte Cross zonder naar de Loco Arena te gaan. Het hele terrein doorgelopen in de vroege ochtend en naar de Cross kijken. Dit was geweldig. Verkleedde crossers, muziek, confetti en vuurwerk. Je kunt er heel de dag blijven, maar er is meer te beleven op de Zwarte Cross, veel meer.

Los gaan op de Zwarte Cross met het hele gezin! - Loco Arena

Los gaan in het Blagenparadijs

Een Cross paradijs alleen voor de kinderen, ook wel blagen (en voor de ouders van de kinderen) dan moet je het naar het Blagenparadijs. Hier gaat het helemaal los! Eigenlijk kun je hier al terecht voor een dag vermaak. Toen wij er de eerste keer waren mochten wij even kijken, maar vanaf nu is dit echt verboden! Kinderen only. Bij het Blagenparadijs geen alcohol. Wel veel plezier! Ranja tappen uit de ranja koe, crossen met steps en crossfietsen op een crossparcour, drummen met band, er is een kinderen muziek programma, speciale kidsproof foodtrucks (alles bij de foodtruck is niet meer dan 1 of 2 muntjes), cross auto’s verven, knutseltafels, springkussens, survivalbanen, schminken en nog veel meer! Hier kunnen alle kinderen van 0 tot 12 jaar zich prima vermaken!

Campings.com - iDEAL 500x500

Blagenfestijn of ook De Zwarte Cross ontdekken?

Natuurlijk wil je ook de Zwarte Cross ontdekken. Er staat ieder jaar weer een line-up gepland waar je u tegen zegt! De Zwarte Cross is zeer divers en het aantal tenten en podia (33 ondertussen!) is gevarieerd populaire muziek, country, streekmuziek, reggae, de 90s tent, maar ook kleinkunst en stand-up comedy bijvoorbeeld er is voor iedereen keuze. Met de kinderen was voor ons de mainstage dit jaar voldoende. Een voordeel is het ook dat je daar buiten staat en veel ruimte hebt. Met de kinderen mag je ook vooraan staan, medewerkers van de Zwarte Cross helpen je daarbij. Heel fijn en behulpzaam! Het was heel tof om naar de Donnie XL show te gaan en naar het afscheid van Tante Rikie waar Frans Bauer kwam optreden en waar de confetie de lucht in ging en waar de hit hoofd-schouders-knie-en-teen werd opgevoerd. Uniek en één groot feest!

P.s. kijk bij de Instagram foto’s ook even door bij het filmpje!

Eén grote kermis Zwarte Cross stijl

Dan ben je natuurlijk nog niet klaar. In één dag heel de zwarte cross gaat nooit gebeuren. Dit lukt ook niet in één drie dagen. Je kiest je favorieten en je beleeft de Zwarte Cross. Het festival terrein heeft een eigen Zwarte Cross kermis. Je kunt in de zweefmolen de Zwarte Cross vanuit de lucht beleven, dan zie je hoe groot de Zwarte Cross echt is of vanuit het reuzenrad. De kinderen gingen alleen voor de motor zweefmolen, tof en uniek natuurlijk. Vervolgens moest er gecrosst worden! Quad rijden!

Wat eet je dan op de Zwarte Cross?

De keuze is gevarieerd en er is voldoende. In het Blagen Paradijs zijn kidsproof foodtrucks. De kinderen gingen los op de poffertjes en heel veel ranja en suikerspinnen. Wij gingen zelf voor het festivalfood een broodje shoarma (met iets te weinig vulling vonden we, toch een puntje van kritiek), churros, nog een pizza gedeeld met z’n viertjes, Grolsch bier, en michelin hapjes van Le Clique Claque de hapmuur op de Zwarte Cross, ook daar staat nu nog het gezicht van Tante Rikie op (gaan ze dit ook allemaal veranderen?) De grand dame is overal! Je kunt gerechten proeven van Rik Jansma de * Michelin chef achter Restaurant Basiliek (ondertussen gesloten) en nu de chef bij Landgoed De Salentein. Het Michelin concept is voor foodies geweldig! Benieuwd wat er in 2023 voor terug komt!

Met je kinderen naar de Zwarte Cross hoe doe je dat?

De zwarte Cross is op alle dagen toegankelijk voor kinderen, de gehele dag. Je kunt alleen niet overnachten op de camping met kinderen. Vanaf 18 jaar ben je welkomt op de camping. Met kinderen naar de Zwarte Cross is wel heel leuk en aantrekkelijk! Wat heb je nodig?

Voor volwassenen dagtickets, jeugdtickets zijn er voor een aantrekkelijk tarief en kinderen onder 1.40m zijn gratis! Super leuk dus! Neem je kind dus gewoon mee naar de Zwarte Cross!

Toch meerdere dagen Zwarte Cross? En overnachten bij de Zwarte Cross? Bekijk dan eens deze mogelijkheden voor overnachten in Lichtevoorde. Let op! Je ben niet de enige die wilt overnachten buiten het Zwarte Cross terrein reserveer op tijd.

Zin in de Zwarte Cross? Dat begrijp ik wel! En bekijk anders ook eens festival Manana Manana kleiner, overzichtelijk en met veel overeenkomsten. Logisch, want Manana Manana heeft dezelfde organisatie.

Meer leuke tips en foodfacts ontvangen van Foodblog Foodinista like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie