Recept voor een simpel en snel straciatella dessert van foodblog Foodinista

Straciatella torentje

Deel deze post

Sommige desserts zijn zo simpel, iedereen moet het kunnen maken. Ik meen het echt! Het leuke is dat het dessert er ook nog mooi uitziet en gewoon weg heel erg lekker is. Een tip om te maken voor het kerstdiner of wanneer je een diner op een ander moment organiseert. Maak een straciatella torentje met weinig ingrediënten, weinig werk, een korte voorbereiding en de voorbereiding die er is kun je ook nog echt vooraf doen. Hoe dat vertel ik je in dit recept voor het romige en Italiaans getinte straciatella dessert.

Straciatella torentje een dessert recept van foodblog Foodinista

Benodigdheden voor het straciatella torentje voor 4 personen

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram pure chocolade 85%
  • 1 pak roomboter biscuits (minimaal 12 stuks)
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Muntblaadjes en rood fruit voor de garnering

Tips voor de bereiding van het straciatella dessert

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, garde, handmixer, lepel, 4 leuke dessertborden, mesje, snijplank, handrasp

Recept voor de straciatella dessert torentjes

Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanille. Zet deze vervolgens even apart in de koelkast. Klopt vervolgens de nog klonterige ricotta tot een glad mengsel met de garde. Meng de ricotta door het slagroommengsel. Meng de kaneel ook door de ricottaroom. Schaaf met de handrasp of een andere rasp bijna alle chocolade door het mengsel, maar bewaar een beetje voor het garneren van het dessert. Klop de chocolade er met de garnering doorheen. Het is leuk om de chocolade van fijn naar grof te variëren. Straciatella heeft meestal ook een kleine beet.

Straciatella torentje een dessert recept van foodblog Foodinista

Maak de borden op. Schep als eerste een laagje room op het bord en stapel dan koekje, room, koekje, room, koekje en als laatste room. In totaal drie koekjes en vier keer room. Herhaal dit nog drie keer voor de vier borden en maak het dessert af met muntblaadjes en rood fruit naar keuze.

Meer dessert recepten?

– Wat dacht je van een fruitige meloen Romanoff?
– Of een dessert torentje met evenveel chocolade, maar met mascarpone.
– Maak een brownie taart met warme kersen om te delen.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Wendy
    Geplaatst op 18:00h, 15 december

    Liefde voor straciatella!! T ziet er super lekker uit.

Geef een reactie