Ontbijt in Pozan persreis polen foodblog Foodinista

Juni Eetdagboek Menorca, Jarig en Polen

Deel deze post

Juni begon op vakantie! Dus wat valt er te klagen, helemaal niks mis mee. Ik begon samen met Eric en Florian op het mooie eiland Menorca. Genieten van zon, zee en fijn eten. In onze auto reden wij het eiland rond en hebben wij de eerste week van juni heel veel gezien van het eiland en heel veel leuke dingen kunnen doen, maar gelukkig ook heel veel gezwommen. Na thuiskomst hebben we nog een aantal leuke dingetjes gedaan ik was kort na terugkomst jarig! Dit heb ik gevierd met mijn gezinnetje en ik ben gaan lunchen bij Ron Blaauw Gastrobar dat is absoluut een feest! En ik mocht op persreis naar Polen! Wow dat was wel heel erg leuk! Toen kwam juni al weer bijna aan het einde, maar kreeg ik ook bloggerproblemen mijn Iphone crashte… dat is voor iedereen al een ramp, vooral als je Iphone je weken in de waan heeft gelaten alles gewoon op je cloud gezet te hebben. Niet zo cool, maar ja… Het is een soort van gekomen. Kijk je mee naar de leuke dingen van deze maand in het Juni Eetdagboek? In een samenvatting: Menorca, Hard Rock Café, mijn verjaardag en de persreis naar Polen?

Juni Eetdagboek in foto’s van foodblog Foodinista

Juni begon ik op het heerlijke eiland Menorca, nee dit is niet Mallorca, het is weer een heel ander eiland. Echt een luxe, want in april mocht ik al op persreis naar Mallorca in februari ga ik met familie naar Ibiza het is het jaar van de Balearen. Niks mis mee. Maar nu Menorca. Menorca is heel kindvriendelijk met prachtige stranden met vlonders, waardoor je heel ver door kunt lopen naar de grotere stranden, een langzaam aflopend water.

Naar het strand op Menorca

En vervolgens kunt genieten op het strand en wat een ervaring! Voor Florian was het niet de eerste vakantie in september. In september waren wij in Toscane en in December in België, maar wel de eerste keer echt bij de zee en wat een lol.

Strandjes op Menorca ontdekken

Ook de kleine strandjes waren een groot succes, maar met kleine kindjes meer voor het sightseeing dan echt zwemmen.

Zwemmen op Menorca vakantie is begonnen

Natuurlijk was zwemmen ook één groot plezier!

Kindvriendelijk Menorca met kidsproof zwembaden bij de hotels

Bij ons appartement was dit geweldige zwemparadijs voor kinderen en een grote speeltuin met springkussen. We konden niet klagen. En ik moet bekennen dat wij dit weekje voor onze rust All-In hadden geboekt. Als was het niveau van het eten, naar verwachting hoog en gevarieerd. Iedere avond thema avonden en kwalitatief goed. Wel verbleven wij in het voorseizoen. De keuze viel voor ons met name op rust, relaxen en veel plezier met het gezin.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Tijdens de reis zijn wij naar de andere kant van het eiland gereden naar de prachtige Cova d’en Xoroi voor het uitzicht en een drankje.

Gin uit Menorca rondleiding bij Xoriguer in Mahon Foodblog Foodinista

En kregen we een hele leuke rondleiding bij Gin Xoriguer in Mahon.

juni eetdagboek Foodblog Foodinista sangria op menorca

En natuurlijk een goede kan cava sangria aan het strand mag niet ontbreken.

Na terugkomst stond er een leuk etentje gepland bij Hard Rock Café in Amsterdam. Echt verrassend! In het buitenland kom je er wel eens, maar dan snel naar binnen en eigenlijk ook naar buiten. Vaak heb je veel te doen en nu kreeg ik alle ins en outs.

juni eetdagboek diner hard rock cafe Amsterdam

Een uitgebreid diner met grote malse burgers echt een aanrader in Amsterdam en eigenlijk in alle grote steden wel, maar ook voor een kleine hap of gewoon een drankje ben je welkom.

Juni eetdagboek Foodinista foodblog Diner winnares Hard Rock Cafe Amsterdam

Ook de winnares van het dinertje en de winactie heeft ondertussen genoten van haar hamburger en cocktail bij het Hard Rock Café!

Dagboek juni verjaardagstekening van Florian

Als moeder smelt je toch direct? Het mooiste cadeau kreeg ik van Florian, een prachtige tekening met de vrolijkste foto ooit voor mijn verjaardag. P.s. hij was er zelf ook heel trots op.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista sfeerbeleving

Met Eric ging ik lunchen in Amsterdam bij Ron Gastro Bar echt een feest en als verrassing werd mijn dessert extra feestelijk geserveerd. Heel leuk!

Later in de week mocht ik op persreis naar Polen. Een hele bijzondere ervaring en ik was er ook nog nooit geweest. Wel bijvoorbeeld in Tsjechië en Hongarije, maar ik wist niet echt wat ik kon verwachten. Het was sowieso compleet anders dan de andere Oost-Europese ervaringen, maar mij is ook verteld dat alle gebieden in Polen anders zijn. Ik ging naar het prachtige Poznan en de regio Wielkopolska.

Ontbijt in Pozan persreis polen foodblog Foodinista

Het ontbijt in Poznan was uitgebreid, heel uitgebreid! Vooral zoet zet de toon in Polen, daar kwamen we later op de reis ook nog wel achter.

Lokale Poolse biertjes in Polen eetdagboek juni foodblog Foodinista

In Czarnkow gingen we varen, fietsen en uiteindelijk lokale Poolse biertjes proeven.

Poolse lokale likeuren bij Hotel Olandia in Polen juni eetdagboek juni foodblog Foodinista

In Polen worden met vodka veel huisgemaakte likeuren gestookt, zoals deze kersenlikeur, waar het diner mee werd gestart bij Hotel Olandia. Een soort gelijk kersenlikeur met vodka ben ik ook aan het maken en het recept komt binnenkort online.

Wijnproeverij bij Hotel Olandia in Wielkopolska Polen foodblog Foodinista

Vervolgens kregen we een korte wijnproeverij met Italiaanse wijnen bij Hotel Olandia.

Courgettesoep met witte chocolade Hotel Olandia Wielkepolska foodblog Foodinista

Om vervolgens het diner te starten met courgettesoep met zoete witte chocolade. En dit soepje moet ik namaken! Het was voor feestelijke gelegenheden echt heerlijk of gewoon als verwenrecept.

Tot in Juli met o.a. een weekendje naar Düsseldorf met vrienden, een weekend naar Bilderberg in Apeldoorn, leuke etentjes en zomerse activiteiten die ik allemaal ga delen.

Iedere maand een nieuw dagboek en deze blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie