Zomerse cava Sangria Freixenet Mia recept Foodblog Foodinista

Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin

Deel deze post

Weer heel even bevond ik mij op het strand van Menorca, wat toch al weer bijna twee maanden terug is. Op de laatste dag van onze vakantie. Genoten wij van een heerlijke kan sangria op het strand en om het extra feestelijk te maken, bestelden wij een kan cava sangria. Het was tenslotte vakantie en la vida! Het leven moet je vieren, vooral op een prachtige plek.

Naar het strand op Menorca

Genieten van het strand op Menorca

Op Menorca hebben wij diverse strandjes bezocht, maar voor een echt familiestrand gingen wij naar Playa de Son Bou. Ik moet toegeven het plaatsje zelf is volgebouwd met grote familiehotels, toeristische winkeltjes en het strand is prachtig! Ideaal voor een gezinsvakantie. Lang, wit en de zee loopt heel rustig af. Perfect voor een lange wandeling en kinderen. Eigenlijk was het best wel rustig en dan te bedenken dat wij er op zaterdag waren en er ook veel Spanjaarden aanwezig waren.

juni eetdagboek Foodblog Foodinista sangria op menorca

Cava sangria op het strand

Na het spelen in de zee en op het strand vonden wij het tijd om de vakantie in stijl af te sluiten met sangria, uitzicht op de zee en bij een mooie strandlocatie. Stiekem had ik die al gespot toen wij aankwamen wandelen in Son Bou. Je kunt de strandtenten namelijk niet voorbij lopen. Ik weet nu ook waarom Menorca buggy eiland is. Niet alleen door de vele kinderen die reizen naar Menorca, maar ook door de perfect aangelegde stranden met vlonders, waardoor je heel veel de stranden op kunt met je buggy, maar verder heb ik geen idee. Ik vind Menorca een prachtig eiland voor iedereen, waar veel te ontdekken is op culinair gebied, prachtige stranden en een divers landschap. Maar ook mooie strandtenten waar wij onze cava sangria dronken, zoals bij Es Corb Mari.

Freixenet Mia Sangria Cava favoriet foodblog Foodinista

Thuis het vakantiegevoel met Freixenet

Toen ik op het strand zat besloot ik al direct dat ik thuis ook en keer zo’n mooie kan moest maken met vooral het heerlijke drankje erin, maar toch is die smaak niet alleen gecreëerd door de schijfjes sinaasappel. Het is meer. Het leuke ik mocht de nieuwe flessen Freixenet Mìa proberen, waar ook een rode sangria van is. Ik ging aan het werk met de cava sangria. Veel ijsklontjes, sinaasappel en munt gingen in de kan en de bruisende cava. Ja de zelfde frisse en zoete smaak kreeg ik terug op een zomerse dag in mijn achtertuin. Conclusie! Wil je een andere vakantielocatie dan is Menorca zeker een aanrader. Niet te verwarren met Mallorca. Wil je het vakantiegevoel in huis halen en een snelle sangria creëren dan is de Freixenet Mìa en top idee! La vida op de zomer!

Meer reistips op Menorca

* Drink je cocktails op Menorca bij een exclusieve bar in de kliffen met prachtig uitzicht over de zee.
* Ga op Menorca op bezoek bij de lokale gin stokerij van Menorca.

Meer foodblogs, Reis tips en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Freixenet Mia Sangria Cava favoriet foodblog Foodinista

Geen reactie's

Geef een reactie