Lunchen bij Ron gastro Bar croissantje met Fois Foodblog Foodinista

Lunchen bij Ron Gastrobar voor mijn verjaardag

Deel deze post

Als je het nog niet voorbij had zien komen dinsdag was ik jarig en over mijn leeftijd hebben we het gewoon niet, en daar heb ik een hele leuke dag van gemaakt! Ik ben gaan samen Eric ben ik gaan lunchen bij Ron’s Gastro bar even samen quality time. Zo vaak komen we daar niet meer aan toe en ik kan alvast verklappen het was een zalige middag! Mijn eerste ervaring bij Ron Blaauw was alweer een aantal jaar terug toen ging ik ook samen met Eric, maar ook met mijn schoonvader en zijn vrouw. Toen was Blaauw nog gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel en het was de eerste avond dat ik kennis maakte met mijn schoonouders. Ik kan je vertellen ik was nogal zenuwachtig. Deze keer zat ik er iets meer ontspannen bij, het was letterlijk mijn feestje en ook de entourage compleet anders. De Gastro Bar is een meer ontspannen sfeer. Ach daar kan ik lang over doorkletsen, maar uiteindelijk wil jij ook gewoon een beetje mee smullen met de foto’s en zien het is om te lunchen bij Ron Gastrobar. Ik vind het gewoon een aanrader.

Lunchen bij Ron Gastrobar een feestje

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista

Over sfeerbeleving gesproken. Bij het aan tafel gaan ligt direct de Ron Gastro Nieuws voor je klaar. En zorg maar dat je de krant leest, want alle heerlijkheden staan in de krant.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Proosten met cava

Wij begonnen met het proosten met Cava voor mijn verjaardag om de lunch extra feestelijk te starten, maar stiekem zou ik dat iedere dag wel kunnen.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista brood met smeersel

Natuurlijk stond er al een heerlijk broodje met lekkers klaar op tafel. Om de lunch te starten.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista croissant met fois

Wij startten met een croissant foie met een coulis van mandarijn, pastrami en granny smith. Oké fois. Alle fois bij Ron Gastro bar is biologische foise gras. Nu door naar de smaak van het voor mij heerlijke croissantje. Ik kon het niet langzaam genoeg opeten. Zo zacht, zoet en zalvig.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Sasmhi zalm taartje

Als tweede voorgerecht kozen wij voor een boterzachte sashimi van zalm met groene kruiden en knisperige wilde rijst met frisse citroen. Een tegenhanger voor de croissant.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Signature bloemkool

Onze hoofdgerechten waren twee signature dishes van Ron Blaauw. Als eerste de bloemkool met een klein beetje gebakken bloedworst en romige truffel. Een heftige combinatie die heel zacht is. Deze kan ik altijd wel eten.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Spareribs met Rons sambal

En de zoete sparerbis met de pittige sambal. Ik kan je zeggen alles was op, ook de sambal! Om je vingers bij af te likken.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Italiaans schuim dessert

Tijd voor het dessert! Eigenlijk mijn verjaardagstaart, want beter vond ik dat het niet kon worden. Italiaans schuim met Baileys, cacao, hazelnoot en mango. Een langzaam feestje was het.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista Verrassingsei

En wie is er niet nieuwsgierig? Het verrassingsei. Het verrassingsei kun je ook compleet opeten. Dat is toch wel heel tof! Een soort kinder surprise ei voor volwassenen.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista sfeerbeleving

Voor een beetje sfeerbeleving kreeg ik mijn dessert in alle feestvreugde! Happy me! Haha.

Ook lunchen bij Ron Gastrobar?

Ron Gastro bar heeft een Michelin Ster en de prijzen vallen mij best wel mee. Voor een voorgerecht en hoofdgerecht betaal je 15 Euro. Voor enkel gerecht betaal je een supplement, zoals de croissant met fois dit is een extra verfijnd gerechtje, maar de moeite waard! Voor een dessert betaal je 9 Euro. Maar een extra leuke actie is er nu tot 29 juni bij Groupon! En regelmatig komt deze actie weer online. Daar zijn de culinaire weken voor diverse luxe restaurants, waaronder lunchen bij Ron Gastrobar. Je gaat lunchen met twee personen, vier personen en in of exclusief wijn arrangement voor een extra leuke prijs. Je groupon is geldig tot 19 september dus alle tijd!

Meer restaurant tips in Amsterdam van Foodblog Foodinista

– Ga ook eens Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam.
– Ben je bij de Hallen in Amsterdam? Maar liever rustig dineren? Dan is dit restaurant in Amsterdam een tip!
– Een hap zetten in een goede burger in het centrum van Amsterdam? Loop dan zeker dit restaurant op het Leidse Plein niet voorbij!

Meer restaurant tips ontvangen? like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
 • Dagmar
  Geplaatst op 20:15h, 24 juni

  Wauw, wat een heerlijk culinair verjaardagsfeestje!! Na het lezen van dit watertandende artikel is het voor mij helder: hier moet ik beslist naartoe! :) En alsnog gefeliciteerd natuurlijk!

  groetjes Dagmar

 • Foodinista
  Geplaatst op 21:54h, 24 juni

  Dank je! Zeker iets om ook weer naar uit te kijken ;-).

Geef een reactie