Vakantie België Foodblog Foodinista Dagboek December

December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Deel deze post

Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke Sinterklaas, want Sinterklaas is wel drie keer langs geweest bij alle opa’s en oma’s en ook bij ons stiekem wat een een geluksvogel die Florian en wat een voorbereidingen voor ons, haha. Daarna even uitpuffen en toen waren er nog allemaal leuke evenementen, waarvan ik er een aantal zeker zal vermelden. Zo ben ik twee dagen naar Den Haag geweest om de Local Heroes van Den Haag te ontmoeten. Die komen zeker voorbij in het December eetdagboek. In december had ik een goede band opgebouwd met Post NL en andere bezorgservices voor cadeautjes en ander foodpost. Heel tof! Mijn favorieten ga ik je alvast in dit blog laten zien. Voor ik het wist was het kerst en stonden de kalkoenen twee keer in de oven. Familie kwam bij ons dineren. Makkelijk met een kleine man in huis. Inpakken voor België om het jaar rustig af te sluiten in de omgeving van Hasselt en te genieten van een mini vakantie. Veel gepraat en tijd voor foto’s.

December eetdagboek in foto’s

Ik ben denk ik niet de enige, maar december begon bij ons met het vieren van Sinterklaas! Wij noemden het feestelijk onze Sinterklaas triatlon en hadden er zin in. Sinterklaas kwam wel drie keer op bezoek. Drie keer Sinterklaas vieren met opa’s en oma’s en met familie. Vrijdag 4 december, zaterdag 5 december en zondag 6 december.

Florian Sinterklaas cadeautje uitpakken

Kleine leuke cadeautjes en het dobbelspel werden met Sinterklaas gevierd.

Florian sinterklaas vieren
Sinterklaas cadeautjes December eetdagboek foodblog Foodinista

Een aantal Sinterklaas cadeautjes van de eerste dag Sinterklaas vieren. Florian is zo klein, ik vond kleding echt nog ideaal. Ook zijn voor papa en mama sokken en praktische cadeautjes om de winter door te komen ideaal. In ieder geval zijn we allemaal lief geweest.

Sinterklaastaart Sinterklaasdag Sinterklaas vieren

Voor de Sinterklaas zondag hadden we deze mooie Sinterklaastaart besteld bij de bakker. Ik vind de taart net zo goed smaken als dat ik de taart er uit vind zien; mooi! Ze noemen de taart ook wel toepasselijk ‘De zak van Sinterklaas’.

Ontvangst Bilderberg Hotel Scheveningen

In de week, nadat Sinterklaas weer was vertrokken, ging op Local Heroes tour naar Den Haag. Het Bilderberg hotel in Scheveningen verwelkomde ons met deze homemade Snickers op de kamer; lief en smullen! Het doet mij eraan denken; het recept ligt nog klaar en ga ik heel snel maar eens maken.

})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
Dessert Cottontree Mer Scheveningen chocolade foodblog Foodinista

’s Avonds gingen wij dineren bij het visrestaurant Cottontree Mer in Scheveningen, bekroond met een ware Michelin ster. De vis gerechten waren heerlijk, maar het chocolade dessert was echte verwennerij.

Visafslag Scheveningen Local Heroes Den Haag

Niet voor niks bleven wij overnachten in Scheveningen, nee niet alleen luxe als blogger, de volgende ochtend om 6 uur stonden wij met de groep bij de visafslag Scheveningen. Een ervaring rijker. Verser zie je de vis bijna niet en een leuk ‘spel’ om te zien, maar hard werken!

Verse vis visafslag Scheveningen eetdagboek December foodblog Foodinista

Vervolgens hebben we Scheveningen achter ons gelaten voor een tour door Den Haag met een bezoek aan lokale helden in Den Haag. Tijdens de tour gingen we ontbijten met een Haagsche kakker, thee proeven bij Betjeman en Barton en lunchen bij MaMa Kelly.

Haagsche Kakker eetdagboek December Foodblog Foodinista
Signature dish MaMa Kelly kreeft

Bij terugkomst begonnen de kerstdagen te kriebelen, maar ook door de Sinterklaas drukte en het heen en weer gaan zat ik weinig online; veel schrijven, want er staat ook een vakantie in de planning rond oudjaarsdag.

Het huis versieren en in kerststijl brengen. Doordat kerst in het weekend is, voelde het voor mij wel anders, opeens was het anders. Natuurlijk werd ik ook echt snotverkouden met kerst.

Koffie met ketskoek Kaatsheuvel Brabant foodblog Foodinista

Voor mijn concentratie ga ik ook af en toe buiten de deur bloggen. Deze keer met een latte macchiato erbij en een lokaal taartje erbij; de Ketskoek uit Kaatsheuvel. Meer gebak als je het mij vraagt. Waar lijkt het op? Een beetje op schuimtaart of mokkataart, maar dan natuurlijk, heel anders, om niet niemand te beledigen. Het is natuurlijk een lokale delicatesse.

Uiteten met vrienden Grieks restaurant Breda Brabant Foodblog Foodinista

December blijft ook gewoon de maand van de gezelligheid, we gingen ook nog voor de kerstdagen uiteten met vrienden. Bij de Griek, dat stelt nooit teleur en is altijd gezellig aan de Samos met een goede knoflook maaltijd. Blij!

Kersttafel staat gedekt foodblog Foodinista kerstdagen

Het is kerst! De kersttafel staat gedekt. Over mijn giga houten eettafel heb ik trouwens al een keer een blogje geschreven.

Gegrilde groente geitenkaassalade kerstmenu Foodblog Foodinista

Voor het kerstmenu maakte ik bijvoorbeeld deze geitenkaas gegrilde groente salade.

Garnalen meloen cocktail in limoncello kerstmenu Foodblogger Foodinista

Garnalen meloen cocktail in limoncello

Kerstkalkoen kerstmenu foodblog Foodinista

En kwam er ook een kerstkalkoen uit de oven, wel twee keer. Op eerste kerstdag een ‘normale’ kerstkalkoen en op tweede kerstdag een kerstkalkoen met een Italiaanse smaak.

Na de kerstdagen was het even tijd om uit te buiken en om snel van mijn verkoudheid af te komen. Tijd om de tassen in te pakken en voor onze mini vakantie naar België.

Vakantie België Foodblog Foodinista Dagboek December

Met een dagtripje Monschau, waar ik al zeker 15 jaar niet meer was geweest, een dagje Plopsaland en citytrips Aken, Genk en Hasselt.

Lunchen in Hasselt kindvriendelijk

In Hasselt gingen we met Florian Lunchen, wat een groot succes was! Ontzettend blij met zijn pannenkoek, waar hij echt dol op is!

Broodje geitenkaas met appel lunch in Hasselt

Florian tevreden, ik ook eigenlijk wel tevreden, maar mijn broodje met geitenkaas en appel was ook echt goed.

In Hasselt sloten wij het jaar af en op naar 2016, waarin ik blog ambasssadeur ben voor de Horecava, een lokale helden tour in Utrecht gepland heb staan en nog meer leuke activiteiten! Ik kan niet wachten!

Hoe was jouw december maand en waar heb jij nu al zin in in 2016?

Laat het weten!

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodblog Foodinista blijven volgen? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie