
13 dec Italiaanse steak tartare
Steak tartare een echte klassieker die perfect is voor het kerstmenu. Met hulp van Coop Supermarkten en een touche van Foodinista zet jij deze Italiaanse steak tartare tijdens het kerstmenu op tafel. Een Italiaans steak tartare recept en voorgerecht wat simpel en heerlijk is. Een snel voorgerecht recept en met hulp van het steak tartare pakket van Coop en de Italiaanse ingrediënten tips van Foodinista is het allemaal zo gepiept. Het gaat een heerlijke kerst worden met hulp van Foodinista en Coop recepten tips. Lees mee hoe jij de Italiaanse steak tartare tijdens het kerstdiner als kerst voorgerecht op tafel kunt zetten.
Volg je Foodinista al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaanse steak tartare voor 2 personen
Maak het makkelijk en kies voor het Steak tartare pakket van Coop, zo heb je de basis in één keer in huis. Je kunt dan variëren om een klassieke steak tarte te maken, een Aziatische steak tartare of het recept voor de Italiaanse steak tartare.


Steak tartare zelf maken deze ingrediënten heb je nodig
Basis ingrediënten bij dit recept
- 100 gram biefstuk (het is een voorgerecht)
- 2 eierdooiers
- 1 sjalotje
- snufje zout
- snufje peper
- Worcestersaus
- handje gemengde salade
- kappertjes
- citroen voor de schil
Ingrediënten Italiaanse steak tartare
- basilicum
- gemalen Italiaanse kruiden met zeezout
- gemalen chili kruiden met zeezout
- truffelmayonaise
- Geraspte Parmezaanse kaas
- pijnboompitjes
- focaccia brood of ciabattabroodjes

Steak tartare als voorgerecht of hoofdgerecht?
Is de steak tartare een hoofdgerecht dan zijn frietjes altijd een feestje. Wanneer de steak tartare een hoofdgerecht is verdubbel dan de hoeveelheid biefstuk.
Tips voor de bereiding van de steak tartare Italiaanse wijze
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken voor het bereiden van steak tartare
- 2 snijplank
- een aantal schaaltjes voor de ingrediënten
- koekenpan
- garneerring in een leuke kerstvorm, je kunt ook kiezen voor een vorm waarmee kerstkoekjes worden uitgestoken. Wel een grote vorm. Ook deze kun je vinden bij Coop.
- goed koksmes
- spatel
- rasp

Recept Italiaanse steak tartare
Bak de Italiaanse broodjes af en zet de balsamico en Worcestsaus op tafel. Bij Coop maken ze gebruik van het PLUS huis assortiment daar heb ik veel gebruik van gemaakt tijdens het boodschappen shoppen.
Snijd de biefstuk voor de steak tartare
Haal de biefstuk uit de koelkast en snijd deze met het koksmes goed fijn, maar hoe doe je dat? Snijd als eerste lange stroken. Deze zijn wellicht 0,5 cm breed, maar door de dikte nog 4 cm hoog dus snijd ook daar weer strook van, van 0,5 cm dik. Zo heb je allemaal strookjes biefstuk. Hak vervolgens rustig de steak tartare fijner, totdat je allemaal kleine blokjes hebt. Snijd rustig en laat het mest door de biefstuk heen glijden. Een goed scherp kokosmes moet eigenlijk het werk doen. Verzamel de biefstuk in een schaal bewaar deze in de koelkast en afgedekt.
Bord opmaken
Het bord opmaken is belangrijk tijdens de feestdagen. Dit gaan we ook doen bij deze steak tartare. Ik geef je een aantal bord opmaaktips. Op het bord plaats ik vooraf de opmaakring of kerstvorm in het midden dan kun je eromheen passend opmaken.
De garnering van het bord voorbereiden
De Italiaanse steak tartare brengen we standaard op smaak en aangezien steak tartare altijd persoonlijk aan smaak gebonden is verdelen we ook smaakmakers op het bord, zoals truffel, extra zout, oregano en chilipeper. Verhit een koekenpan en bak daarin al bewegend 30 seconde de pijnboompitjes. Zet de pijnboompitjes apart in een schaaltje. Snijd het sjalotje fijn en verdeel de 1/2 van het sjalotje in toefjes op het bord. Verdeel de sla op het bord. Toefjes truffelmayonaise. Draai in een schaaltje de Italiaanse kruiden fijn en de chilikruiden fijn. Verdeel toefjes op de borden. Breek de eieren en plaats tussen de salade een eierdopje met de eierdooier.
Biefstuk tartare op smaak brengen
De tartaar mag uit de koelkast. Snijd de kappertjes fijn, draai de Italiaanse kruiden en de chili fijn en snijd basilicum fijn. Meng de ingrediënten met het overgebleven sjalotje door de biefstuk. Rasp citroenschil en Parmezaanse kaas door de biefstuk tartare en meng nog een keer. Plaats de ring of de koekjesbakvorm in het midden van het bord en vul deze met de steak tartare. Garneer het bord met druppeltjes balsamico azijn, stukjes Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Eet smakelijk en bij het eten wordt het een feestje van alles zelf opsmaak brengen.


Rondkijken voor meer feestdagen recepten
Kijk hier voor meer kerst recepten.
- Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aziatische biefstuksalade?
- Of de biefstuk met ansjovisboter?
- Meer steak tartare? Wat dacht je van de klassieke steak tartare die je hier kunt vinden bij Foodinista
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's