
05 okt Herfst Shakshuka met pompoen en hummus
Ja! Wij zijn thuis op helemaal weg van het maken van shakshuka. Lekker dippen met elkaar uit een grote pan of de eieren in tomatensaus met groente opscheppen op je bord. Dat laatste doen we eigenlijk, want ja de opvoeding van de kinderen. Maar Shakshuka is er uitermate geschikt voor. En oké daarna vegen we de pan schoon met een broodje bijvoorbeeld. Daarbij is het een makkelijk recept voor een gezonde maaltijd; comfort food met het gezin en een vegetarisch recept. Deze herfst shakshuka maak je pompoen en hummus. Smullen! Lekker bij het ontbijt, lunch of als diner. De herfst shakshuka met pompoen en hummus maak je heel simpel.
Shakshuka lekker gezond variëren
Ik garandeer je: iedereen kan het maken! Je kunt er op zwoegen, maar zelf kies ik voor de makkelijke weg. Ik maak mijn shakshuka, zoals deze herfst shakshuka met pompoen en hummus op een hele makkelijke manier. Ik ben namelijk helemaal weg van een verse groente basis. Het bereiden kan heel eenvoudig zijn met een vezelrijke en gezonde hummus en een tomatensaus basis die je vers haalt in het groenteschap. Daarna is het tijd voor het bereiden van de shakshuka en staat je maaltijd binnen 15 minuten op tafel.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Ingrediënten Herfst Shakshuka met Pompoen voor 3 personen of een gezin met kleine kinderen
- 1 pot tomatensaus
- 5 eieren
- 450 gram pompoenblokjes
- 2 rode uien
- 2 knoflookteentjes
- 1 bakje verse hummus, mag ook met een smaakje, zoals tomaat, pompoen of maak zelf deze zoete aardappel hummus
- 1 theelepel komijnzaad
- snufje kaneel
- halve theelepel gerookte paprikapoeder zoet
- snuf peper en zout
- 75 gram geraspte kaas
- olijfolie
- handje verse tijm
Voor erbij en voor het dippen
- bolletjes
- broodjes
- stokbrood naar smaak
Tips voor de bereiding van de Herfst Shakshuka met pompoen en hummus
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden voor de bereiding van de shakshuka
- snijplank
- mes
- spatel
- ovenbestendige pan dit kan een koekenpan zijn of de pan van een tajine die ik heb gebruikt

Recept Shakshuka met tomatensaus, pompoen en hummus
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Groente bereiden
Snipper de rode uien. Verhit olijfolie in de ovenbestendige koekenpan / tajine pan etc. Bak de uien en de pompoen. Knijp de knoflook uit en bak mee met de groente. Breng op smaak met de kaneel, paprikapoeder, komijn en snufje peper en zout. Haal na 5 minuten een 2 eetlepels pompoenmix uit de pan en bewaar deze apart. Deze gaat boven op de shakshuka. Meng nu de tomatensaus door de tajine basis. Je hebt direct een rijke basis voor je ovenschotel. Laat dit alles nog 5 minuten pruttelen.

Herfst shakshuka bereiden voor de oven
De verhitting mag uit. Verdeel in het midden de hummus. Strijk dit voorzichtig uit. Zodat je een soort cirkel hebt aan hummus als een topping. Het mag niet mengen met de saus. Je schept het boven op. Maak nu 5 kuiltjes in de shakshuka basis. Breek de eieren. De bedoeling is hele dooiers, maar voor mijn dochtertje van 2 breek ik er altijd 1. Strooi de kaas over de ovenschotel met eieren en pompoen. Maak in het midden een torentje met de pompoen. Schuif de shakshuka ovenschotel in de oven voor 20 minuten op 190 graden. Check of de eieren goed gaar zijn. Anders nog 5 minuten langer. Haal de shakshuka vervolgens uit de oven en strooi verse tijm over de ovenschotel. Tijd voor het dippen of schep de eieren, met heel veel groente en saus, lekker op een bord. Eet smakelijk!
Kook inspiratie?
P.s. nog een hele lekkere shakshuka maken? Lees dan hier verder voor een shakshuka met Mexicaanse invloeden.
Meer recepten en leuke tips ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Rineke van Oostrum
Geplaatst op 15:22h, 16 decemberIk zou dit graag willen maken, ben gek op pompoen en humus, maar je kunt maar het halve recept lezen. De rest staan advertenties overheen.
Daphne van Aken
Geplaatst op 14:52h, 23 decemberUhm jammer. Je kunt de reclames meestal met een kruisje wegclicken dan kun je alles gewoon lezen. We delen alle recepten natuurlijk graag – gratis en voor niks -, maar ook wij moeten de boodschappen doen ;-) en de website onderhouden.