Kruidige runderstoof met pompoen van Culinea op Foodblog Foodinista

Kruidige rundvlees stoofpot met pompoen

Deel deze post

Deze oktobermaand vier ik na de zomer, waarin ik gewoon doorgewerkt en geblogd heb ook vakantie! Genieten, maar de herfst is natuurlijk echt begonnen in Nederland en dat vraagt om herfstrecepten. Hanneke van Culinea maakte al een heerlijke kruidige rundvlees stoofpot met pompoen. Volop herfst in een stoofschotel. Dit is weer eens een andere manier om een runderstoofpotje te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oosterse twist.

Ingrediënten voor de kruidige rundvlees stoofpot met pompoen 

1 blik tomatenblokjes
650 ml runderbouillon
1 eetl bruine (of palm)suiker
40 ml sojasaus
2 citroengrasstengels
3 limoenblaadjes
1 kaneelstokje
3 steranijs
1 kilo rundriblappen, in stukken van ong 2 cm gesneden
2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
2 eetlepels bloem
2 uien, fijngesneden
1 winterwortel, in dunne plakken gesneden
1 rode peper, fijngesneden
5 tenen knoflook, in dunne plakken gesneden
2 eetlepel tomatenpuree
450 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
snuf peper en zout, naar smaak toevoegen

Tips voor de bereiding van de stoofschotel met pompoen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en geduld 4 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, stoofpan, spatel, lepel

Bereiding van de kruidige rundvlees stoofpot met pompoen

Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de tomatenblokjes, bouillon, suiker,  sojasaus, citroengras, limoenblaadjes, kaneelstokje en steranijs. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen. Kruid het vlees met de vijfkruidenpoeder en bestrooi met bloem. Bak in een bakpan in een scheutje olie het vlees goudbruin aan op hoog vuur. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien. Schep het vlees dan in de pan met saus. Bak de uien, winterwortel, rode peper en knoflook in dezelfde pan een paar minuten, voeg de tomatenpuree toe en bak nog even mee, doe dit dan ook in de stoofpan. Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Voeg de pompoen na ongeveer 2 uur toe aan de stoofpot en laat nog ongeveer 1 uur pruttelen, tot het vlees en pompoen zacht geworden is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met een stuk stokbrood of witte rijst.

Meer stoofschotel recepten? Maak ook eens één van de volgende stoofschotels.
* Maak een Spaanse stoofschotel met chorizo en rundvlees.
* Wat dat je van deze Marokkaanse stoofschotel?
* Nog een zomerse stoofschotel, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: