
16 okt Kruidige rundvlees stoofpot met pompoen
De herfst is echt begonnen in Nederland en dat vraagt om een herfst recept. Hanneke van Culinea maakte al een heerlijke kruidige rundvlees stoofpot met pompoen. Volop herfst in een stoofschotel. Dit is weer eens een andere manier om een runderstoofpotje te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oosterse twist.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten voor de kruidige rundvlees stoofpot met pompoen
- 1 blik tomatenblokjes
- 650 ml runderbouillon
- 1 eetl bruine (of palm)suiker
- 40 ml sojasaus
- 2 citroengrasstengels
- 3 limoenblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 3 steranijs
- 1 kilo rundriblappen, in stukken van ong 2 cm gesneden
- 2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
- 2 eetlepels bloem
- 2 uien, fijngesneden
- 1 winterwortel, in dunne plakken gesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 5 tenen knoflook, in dunne plakken gesneden
- 100 ml passata
- 450 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- snuf peper en zout, naar smaak toevoegen
Tips voor de bereiding van de stoofschotel met pompoen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en geduld 4 uur
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- stoofpan
- spatel
- lepel
Bereiding van de kruidige rundvlees stoofpot met pompoen
Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de tomatenblokjes, bouillon, suiker, sojasaus, citroengras, limoenblaadjes, kaneelstokje en steranijs. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen.
Vlees laten sudderen
Kruid het vlees met de vijfkruidenpoeder en bestrooi met bloem. Bak in een bakpan in een scheutje olie het vlees goudbruin aan op hoog vuur. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien. Schep het vlees dan in de pan met saus. Bak de uien, winterwortel, rode peper en knoflook in dezelfde pan een paar minuten, voeg de passata toe en bak nog even mee, doe dit dan ook in de stoofpan.
Herfst suddervlees bereiden met pompoen
Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Voeg de pompoen na ongeveer 2 uur toe aan de stoofpot en laat nog ongeveer 1 uur pruttelen, tot het vlees en pompoen zacht geworden is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met een stuk stokbrood of witte rijst.
Stoofpotjes recepten van Foodinista
Meer stoofschotel recepten? Maak ook eens één van de volgende stoofschotels.
- Maak een Spaanse stoofschotel met chorizo en rundvlees.
- Wat dat je van deze Marokkaanse stoofschotel?
- Nog een zomerse stoofschotel, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's