Pasta Parmazaan met spekjes en champignons - Easy Peasy one-pot-wonder pasta - Foodblog Foodinista

Pasta Parmazaan met spekjes en champignons – Easy Peasy one-pot-wonder pasta

Deel deze post

Pasta recepten zijn meestal niet heel moeilijk. Maar deze pasta one-pot-wonder is echt ideaal! Een pasta recept uit het kookboek Foolproof uit één pan, een kookboek uit de Foolproof kookboeken reeks, wanneer je uit deze kookboeken kookt dan zou je toch denken dat de recepten toch wel moeten lukken. Dit ging ik dus proberen. Uit het kookboek Foolproof uit één pan maakte ik het recept Linguine met spekreepjes en champignons met een grote hoeveelheid Parmezaanse kaas, waarmee je een romige saus krijgt. Lekker en makkelijk ook! Daarbij is het ook nog een budget recept, want je hebt maar weinig recepten nodig die niet persé duur zijn. Daarbij is pasta toch snel een gerecht waar je voor kiest wanneer je snel iets op tafel wilt zetten? Ideaal denk ik zo. Helemaal wanneer je ook nog eens weinig afwas hebt, want je kunt dit pasta recept in één pan bereiden. Hoe je dit recept uit het kookboek Foolproof uit één pan bereid ga ik met je delen. Voor andere recepten, zoals Coq au vin, groentestoof met bier en kip uit de oven Aziatische stijl allemaal uit één pan is het kookboek zelf gewoon een echte aanrader. Bekende recepten, bereiden in één pan, complete maaltijden en geen verrassende of onbekende ingrediënten. Makkelijk koken, zoals bij deze pasta Parmezaan met spekjes en champignons.

Pasta Parmazaan met spekjes en champignons - Easy Peasy one-pot-wonder pasta

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Pasta Parmazaan met spekjes en champignons - Easy Peasy one-pot-wonder pasta

Ingrediënten Linguine met spekreepjes, champignons en Parmezaan voor 4 personen

  • 350 gram linguine
  • 150 gram spekreepjes
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 handje verse tijmblaadjes
  • 3 knoflookteentjes
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de pasta parmezaan met spekjes en champignons

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: grote pan, mes, spatel, knoflookpers

Nog een éénpansgerecht? Denk dan eens aan een shakshuka!

Pasta Parmazaan met spekjes en champignons - Easy Peasy one-pot-wonder pasta - Foodblog Foodinista

Recept Linguine met spekreepjes, champingons en parmezaan

Verhit de olijfolie in de bodem van de pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in de olie goudbruin. Knijp de knoflook uit en bak de knoflook en de fijngesneden tijm één minuut mee met de spekreepjes. Snijd de kastanje champignons in vier delen en bak deze mee. Blus alles af met 1,1 liter water (dit is zeer precies) laat het water koken met 11/2 theelepel zout en een snuf zout. Roer alles door elkaar en kook de linguine mee. De linguine wordt vanzelf zacht en zakt in het water. Roer de pasta af en toe door elkaar. Laat de pasta 10 minuten koken op hoge verhitting. Ondertussen zal een groot gedeelte van het water verdampen en worden opgenomen door pasta. Zet het vuur uit en laat de pasta twee minuten rusten. De zetmelen en veten zorgen al voor een sausje. Roer de Parmezaanse kaas door de pasta, zodat de kaassaus ontstaat, deze blijft aan de pasta hangen. Breng de pasta op smaak met extra zwarte peper en de pasta is klaar. Serveer op de borden met Parmezaanse kaas en zwarte peper. Eet smakelijk!

Pasta Parmazaan met spekjes en champignons - Easy Peasy one-pot-wonder pasta - Foodblog Foodinista

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de romige spaghetti in ricottasaus met zalm en spinazie.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
* Een simpele spaghetti met peperroomkaassaus is misschien ook een goed idee.
* Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie