31 jan Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje
Tijd voor een Dutch Baby recept. Dan bedoel ik een luchtige pannenkoek uit de oven. Een luchtige pannenkoek die je heel simpel kunt bereiden in de oven en daarna met een topping naar keuzen kunt versieren. Wij gaven de voorkeur voor een hartige Dutch Baby met zalm, avocado en een kruiden roomkaasje, maar je kunt evengoed kiezen voor een zoete Dutch Baby.
Dutch baby bereiden in een Skillet pan
Ik maakte mijn Dutch Baby in mijn nieuwe Le Creuset Skillet Pan. Met mijn skillet pan ben ik heel er blij. Deze Skillet pan gebruik je even makkelijk op de barbecue, op het fornuis als in de oven en is dus een ware vriend in de keuken. Niet te vergeten perfect voor het bakken van een Dutch Baby, maar bijvoorbeeld ook voor een frittata, een soort ovenomelet. Nog zo’n makkelijke maaltijd.
Heb je nu geen skillet pan bij de hand? Dit is geen probleem. Een Dutch Baby kun je ook maken in een ovenschaal. Met een ovenpan of skillet pan behaal je wel het beste resultaat. Wil je dat de onderkant van de Dutch Baby goed bakt en je een hele hoge verhitting kunt behalen. Hoe je de hartige Dutch baby met zalm precies bakt dat ga ik je nu met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten van Foodinista. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Dutch baby met zalm, avocado met kruidenroomkaasje voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten Dutch Baby
- 100 gram zelfrijzend bloem
- 2 gram bakpoeder
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 1/4 limoen voor de schil
- 1 theelepel suiker
- snufje zout
- klontje roomboter
Garneren Dutch Baby ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 80 gram kruidenroomkaas
Extra garnering tips: Verse kruiden, zoals dille en peterselie naar smaak.
P.s. Dit recept is voor 2 tot 4 personen. Maak je de Dutch Baby voor de lunch of het diner dan is het voor 2 personen, maar als ontbijt dan zou ik 4 personen aanhouden. Eten er kinderen mee dan kunnen ze prima een hapje mee eten bij de lunch of het diner. Een Dutch Baby is ook machtiger dan een normale pannenkoek.
Tips voor de bereiding van de hartige Dutch Baby
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, skillet pan over andere ovenbestendige pan, mes, rasp, schaal, mixer
Recept Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de skillet pan alvast in de oven dan wordt deze warm.
Beslag voor de Dutch baby maken
Meng als eerste de droge ingrediënten voor de Dutch baby. Bloem, bakpoeder, zout, suiker en rasp limoenschil voor een frisse toon door het beslag. Meng dit alles door elkaar. Breek de eieren en giet de melk bij het beslag. Klop het Dutch Baby beslag tot een glad een luchtig beslag. Dit is het meest ideaal met een mixer.
Dutch Baby in de oven plaatsen
Haal de pan uit de oven, trek je ovenhandschoenen aan! Het klontje boter kan in de pan. Verdeel het klontje boter met een spatel door de pan, zodat de hele pan is ingevet. De Dutch Baby gaat rijzen, de vet de skillet pan dus ook in bij de bovenste randen. Giet het beslag in de pan en zet de Dutch Baby voor 20 minuten in de oven.
Dutch Baby garneren
Snijd ondertussen de avocado in plakjes en de zalm in kleinere stroken. Snijd ook eventueel verse kruiden zoals dille en peterselie fijn. Haal de Dutch Baby na 20 minuten uit de oven. Plaats het kruidenkaasje in het midden en plaats de Dutch Baby nog 2 minuten terug, het kaasje kan dan een beetje smelten. Versier vervolgens met zalm en avocado en de verse kruiden. Eet smakelijk!
Meer makkelijke ovenschotels?
Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's