Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje

Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje

Deel deze post

Tijd voor een Dutch Baby. En dan bedoel ik een luchtige pannenkoek uit de oven. Een pannenkoek je heel simpel kunt maken en daarna met een topping naar keuzen kunt versieren. Wij gaven de voorkeur voor een hartige Dutch Baby met zalm, avocado en een kruidenkaasje, maar je kunt evengoed kiezen voor een zoete Dutch Baby. Ook daar heb ik al lekkere ideeën voor die ik zeker nog met je ga delen! Want de Dutch baby viel hier thuis in de smaak bij het hele gezin. Ik maakte mijn Dutch Baby in mijn nieuwe Le Creuset Skillet Pan van Kookexpert. Daar ben ik heel erg blij mee, want deze pan gebruik je even makkelijk op de barbecue, op het fornuis als in de oven en is dus een ware vriend in de keuken, maar dus perfect voor het bakken van een Dutch Baby, maar bijvoorbeeld ook voor een frittata, een soort ovenomelet. Nog zo’n makkelijke maaltijd. Heb je nu even geen skillet bij de hand, geen probleem, een Dutch Baby kun je eventueel ook maken in en ovenschaal, maar ik vind wel dat je een ovenpan het beste resultaat behaald. Uiteindelijk wil je dat de onderkant goed bakt. Hoe je de hartige Dutch baby met zalm precies bakt dat ga ik je nu met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje
Recept Hartige Dutch met zalm, avocado en kruidenkaasje van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Dutch baby met zalm, avocado met kruidenroomkaasje voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten Dutch Baby

 • 100 gram zelfrijzend bloem
 • 2 gram bakpoeder
 • 150 ml melk
 • 2 eieren
 • 1/4 limoen voor de schil
 • 1 theelepel suiker
 • snufje zout
 • klontje roomboter

Ingrediënten garneren Dutch Baby

 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 avocado
 • 1 Boursin kruidenkaasje 80 gram

Extra: Verse kruiden, zoals dille en peterselie naar smaak.

P.s. Dit recept is voor 2 tot 4 personen. Maak je de Dutch Baby voor de lunch of het diner dan is het voor 2 personen, maar als ontbijt dan zou ik 4 personen aanhouden. Eten er kinderen mee dan kunnen ze prima een hapje mee eten bij de lunch of het diner. Een Dutch Baby is ook machtiger dan een normale pannenkoek.

Tips voor de bereiding van de hartige Dutch Baby

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, skillet pan over andere ovenbestendige pan, mes, rasp, schaal, mixer

Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje

Recept Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de pan alvast in de oven dan wordt deze warm.

Beslag voor de Dutch baby maken

Meng als eerste de droge ingrediënten. Bloem, bakpoeder, zout, suiker en rasp limoenschil voor een frisse toon door het beslag. Meng dit alles door elkaar. Breek de eieren en giet de melk bij het beslag. Klop het Dutch Baby beslag tot een glad een luchtig beslag. Dit is het meest ideaal met een mixer.

Dutch Baby in de oven plaatsen

Haal de pan uit de oven, trek je ovenhandschoenen aan!, en het klontje boter kan in de pan. Verdeel dit met een spatel door de pan, zodat de hele pan is ingevet. De Dutch Baby gaat rijzen, de Dutch baby dus ook bij de bovenste randen. Giet het beslag in de pan en zet de Dutch Baby voor 20 minuten in de oven.

Hartige Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje

Dutch Baby garneren

Snijd ondertussen de avocado in plakjes en de zalm in kleinere stroken. Snijd ook eventueel verse kruiden zoals dille en peterselie fijn. Haal de Dutch Baby na 20 minuten uit de oven. Plaats het kruidenkaasje in het midden en plaats de Dutch Baby nog 2 minuten terug, het kaasje kan dan een beetje smelten. Versier vervolgens met zalm en avocado en de verse kruiden. Eet smakelijk!

Meer makkelijke ovenschotels?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie