Gin Tonic en Fruit de Mer bij Seafarm - Dagje Zeeland

Haal zomerse herinneringen op met zelfgemaakte gin-tonic

Deel deze post

We hebben inmiddels afscheid genomen van de zomer. Dat betekent gelukkig niet dat we ook de zomerse drankjes vaarwel moeten zwaaien. De drankjes brengen de gezellige zomerherinneringen weer naar boven en dat is precies de reden waarom we deze versnaperingen niet schrappen wanneer de dagen weer korter worden. We hebben een basisrecept voor de perfecte gin-tonic in dit artikel gezet. Over enkele minuten weet jij daarom precies welke ingrediënten je nodig zult hebben en hoe je een heerlijke verfrissende gin-tonic maakt!

Essentiële benodigdheden

Als je een lekkere gin-tonic wil maken moet je het meteen goed aanpakken. Lees daarom eerst even onze algemene tips door, voordat je begint met mixen.

–        Zorg dat je genoeg ijs hebt, dit is echt heel belangrijk. Je glas moet helemaal gevuld zijn met ijs. Is het maken van een gin-tonic een spontaan idee? Koop dan kant-en-klare ijsblokjes in de winkel.

–        Zorg voor leuke gin tonic glazen, de presentatie is immers ook erg belangrijk.

–        Kies de juiste gin en tonic combinatie, hier vind je een overzicht van de Gall & Gall voor het kiezen van de juiste combinatie

–        Onthoud de volgende verhoudingen: ¼ gin (30-50 ml), ¾ tonic (90-150 ml). Wij hanteren in dit artikel 40 ml gin en 150 ml tonic.

Gin Tonic en oesters Bar Mercado Antwerpen Smaakmeesters Ervaring Foodblog Foodinista

Probeer een frisse gin-tonic met komkommer en citroen

Gin-tonic is niet voor iedereen weggelegd door de bittere smaak die het drankje heeft. Juist daarom hebben we een iets frisser recept voor je opgezocht. Zo is dit drankje ook toegankelijk voor je visite. Laat ze versteld staan door het effect van deze frisse twist. Dit is hoe je het maakt:

Stap 1: Snijd de komkommer in schijfjes en de citroen in partjes.

Stap 2: Doe de ijsblokjes in de glazen.

Stap 3: Voorzie ieder glas van 40 ml gin en 150 ml tonic.

Stap 4: Doe de gesneden komkommers en de citroenpartjes in de glazen.

Stap 5: Geniet van de heerlijke gin-tonic die je binnen no-time in elkaar hebt gezet.

Alcoholvrije gin-tonic

Ben je geen groot fan van alcohol, maar zoek je stiekem wel een excuus om je etagere te vullen met die elegante gin-tonic glazen? Dan hebben we speciaal voor jou een lekker alcoholvrij recept. Voor dit zomerse drankje heb je de volgende ingrediënten nodig: 40 ml alcoholvrije gin, 150 ml tonic, rood fruit-siroop en uiteraard ijsblokjes. Dit is hoe je het maakt:

Stap 1: Vul de glazen tot aan de rand met de ijsblokjes.

Stap 2: Kleur de ijsblokjes rood door een scheutje van het  rood fruit-siroop in de glazen te schenken

Stap 3: Voorzie ieder glas van 40 ml alcoholvrije gin en 150 ml tonic.

Stap 4 (optioneel): Garneer het drankje met bramen, een partje granaatappel en een takje munt.

Voor de alcoholvrije gin-tonic kun je ook voor kant-en-klare gin-tonic kiezen. Vergeet de ijsblokjes dan natuurlijk niet!

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie