Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista

Verrassend Newcastle – 5 tips in de Engelse stad aan het water

Deel deze post

De steden van Noord Engeland, dat ging ik doen aan het einde van zomer, mijn reis startte in Newcastle. Voor mij was het bekend dat je met de ferry makkelijk een dagje of weekendje naar Newcastle kunt gaan, maar niet dat je in Newcastle ook je reis door Noord Engeland kunt beginnen en zo diverse indrukwekkende steden in Engeland kunt gaan ontdekken, zoals Manchester en Liverpool. Door House of Britain werd een reis samengesteld waarmee ik de steden van Noord Engeland, Newcastle, Manchester, Liverpool en Hull ging ontdekken. Ook Leeds is een mogelijkheid, maar daar was ik een jaar geleden geweest en voor deze reis heb ik Leeds overgeslagen al is het een fantastische stad voor foodies! Mijn verslag over Leeds kun je hier lezen. In een week kun je met de trein langs de steden van Noord Engeland reizen. In de ochtend arriveerde ik vanuit Schiphol met een korte vlucht van de KLM in Newcastle en vervolgens had ik 48 uur om Newcastle te ontdekken. Mijn favoriete 5 tips deel ik met je in dit blog om een goede indruk te krijgen van verrassend Newcastle en hoe je de stad Newcastle kunt beleven.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista

48 Uur in verrassend Newcastle

Kun je in 48 uur in Newcastle veel zien en doen? Ja zeker! De stad Newcastle is divers, maar compact. Het openbaar vervoer en de taxi’s zijn voordelig, maar je kunt wanneer je wilt naar veel bezienswaardigheden lopen in Newcastle en dat is ideaal. Het is eigenlijk vooral afhankelijk of het weer ook een beetje meewerkt. Toen ik in Newcastle was ben ik de eerste dag echt verregend en dan is het echt een aanrader om gebruik te maken van een taxi of de Engelse bussen, maar de tweede dag was het prachtig weer en heb ik een grote wandeling gemaakt door de stad. Je ziet dan ook al snel twee gezichten van de stad Newcastle aan het water.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista

5 tips voor het ontdekken van Newcastle

Tip 1 in Newcastle: Wandel langs de rivier de Tyne

Newcastle wordt niet voor niks Newcastle Upon Tyne genoemd. Eigenlijk draait alles in Newcastle rondom de rivier de Tyne. De rivier geeft verbinding aan de stad en geeft uitstraling aan de stad. Om de delen van de stad Newcastle met elkaar te verbinden zijn er over de rivier zeven bruggen gebouwd op een korte afstand van elkaar om de stadsdelen met elkaar te vinden. Deze bruggen bekijken is al een aanrader opzich, maar een wandeling langs de boulevard is een fijn uitje. Daarbij zijn er langs de boulevard diverse leuke zitplekjes om even uit te rusten, te genieten van het uitzicht of om koffie te drinken. Wil je echt genieten dan zijn er in de zomer diverse terrassen om te lunchen of te dineren en dan is er ook een waar stadsstrand met prachtig uitzicht over de rivier de Tyne. Bekijk de bruggen en de rivier de Tyne ook over het water en steek de rivier over en loop een randje aan beiden kanten is er voldoende te beleven.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Rivier de Tyne
Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Zitplekjes met mooi uitzicht langs de rivier in Newcastle
Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista stadsstrand in Newcastle langs de rivier

Tip 2 in Newcastle: Bezoek Six at Baltic voor geweldig uitzicht over Newcastle en culinair genieten in Newcastle

Lunchen of dineren op een exclusieve locatie in Newcastle? Ga dan naar Baltic. Baltic is gevestigd aan de rivier de Tyne. Steek de rivier over en bezoek eerst het gratis Baltic Museum voor hedendaagse kunst. Je wilt daar alleen al naartoe voor het bijzonder gebouw. Vervolgens ga je verder naar de bovenste verdieping naar het restaurant Six at Baltic voor culinair genieten en eten met een spectaculair uitzicht over Newcastle. Bij Baltic eet je creatieve gerechten, maar wel met lokale producten. Zo genoot ik van mooi schots lamsvlees en dronk ik een ginger ale van een merk uit Newcastle.

Restaurant Baltic on 6th lunch in Newcastle lekker eten en drinken tips op reis van Foodblog Foodinista
Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Baltic aan de River Tyne met restaurant op het dak

Tip 3 in Newcastle: Bezoek het Newcastle Castle

Wanneer je in Newcastle bent dan kun je het Newcastle Kasteel niet overslaan. De stad dankt zijn naam aan het kasteel. Aan de buitenkant lijkt dit kasteel klein, maar tijdens een uitgebreide rondleiding kom je er achter dat het kasteel veel verborgen ruimtes heeft, heel modern is voor de tijd waarin het is gebouwd en heel erg ruim is opgezet. Daarbij wil je ook het uitzicht vanaf het dak van het Newcastle Castle niet missen. Het uitzicht is indrukwekkend en het geeft een goed beeld over de stad Newcastle. De tourguide is enthousiast en hij kan je ook direct meer tips geven over leuke activiteiten in de stad die bij jou passen. Je tickets voor het kasteel regel je hier bij House of Britain, zodat je goed voorbereid op reis gaat naar Engeland.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Newcastle Kasteel voor rondleiding

Tip 4 in Newcastle: Sluit een drukke dag af met een gin flight

De hele dag door Newcastle gelopen en de stad ontdekt? Sluit de dag dan ontspannen af met een gin flight. Een leuke manier om kennis te maken met lokale gin soorten en te genieten van diverse smaken gin tonic. Even bijkletsen, of zoals bij mij want ik reisde alleen, met de wifi code van de pub en met mijn gin tonics te relaxen en een Netflix serie te bekijken. Mijn gin flight boekte ik via House of Britain bij Blackfriars in Newcastle. Blackfriars is alleen al een bezoekje waard. Het is een oud gerestaureerd klooster in het centrum van Newcastle waar tegenwoordig de wijk Chinatown is. Alle gedeeltes bij het restaurant Blackfriars zijn ook allemaal kleine knusse kamers waar je kunt genieten van een drankje of maaltijd en dus ook van een gin flight met, wanneer je wilt, lokale gin soorten.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Ginflight bij Blackfriars in Newcastle
Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Ginflight bij Blackfriars in New Castle

Tip 5 in Newcastle: Taart eten bij Olive & Bean

Wanneer je de kant van de Tyne verlaat en naar het stadscentrum gaat dan wandel je door het nieuwe stadscentrum waar een groot modern winkelcentrum is. Daar kun je natuurlijk alle bekende warenhuizen vinden met natuurlijk de Marks & Spencer voor de nodige boodschappen, want er is een grote foodhall, maar ik ging ook met kinderkleding naar huis. Zo leuk! En ik met Marks & Spencer zo in Nederland. Vervolgens wandel je door de klassieke Markthal in Newcastle, maar helaas stond deze tijdens mijn bezoek in de stijgers, waardoor ik het voor een hapje en drankje wat minder gezellig vond. Toen kwam ik langs Olive & Bean. Tijd voor verwennerij en daar hebben ze geweldige punten taart en gigantische cappuccino’s! Voor een genietmomentje in Newcastle schuif je aan op het terras of binnen op de gezellige banken. Je kunt ook ontbijten en lunchen bij Olive & Bean.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Lemon Poppy Seed taart by Olive & Bean in Newcastle taart tip
Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Taart en cappucino bij Olive & Bean in Newcastle

Tips voor overnachten in verrassend Newcastle

Tijdens mijn verblijf in Newcastle heb ik overnacht in het Vermont Hotel in Newcastle. Het hotel in Newcastle is centraal gelegen en dat is ideaal. Meer informatie over hotel kun je hier vinden. Wanneer je nieuw bent in een stad, en vooral wanneer het stortregent, moet je altijd even je weg vinden. Al snel kom je erachter dat het hotel bijna aan de rivier de Tyne ligt en dat je aan de andere kant met een korte binnendoor route naar het centrum loopt. Het hotel ligt zelfs zo centraal dat het gelegen is naast het Newcastle Castle, wat ook een centrale plek is voor veel tours in Newcastle. En heb je veel gewandeld in de stad dan beschikt het hotel over een prima keuken. Het hotel beschikt alleen al over drie restaurants en een discotheek en roof top bar. Zelf heb ik ontbeten met heerlijke gepocheerde eieren met zalm en gepocheerde eieren met avocado van het a la carte ontbijt menu. Daarbij heb ik na een lange dag wandelen door de stad en als voorbereiding op mijn treinreis met de Pennine Express, want ik reisde door Noord Engeland met de trein, nog een keer een lekkere hamburger gegeten in het hotel daarna was het bedtijd en na Newcastle vervolgde ik mijn reis naar Liverpool.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Gepocheerde eieren met zalm bij The Vermont Hotel in Newcastle
Verrassend Newcastle tips in de Engelse stad van Foodblog Foodinista Gepocheerde eiren met avocado op toast Vermont Hotel in Newcastle
Verrassend Newcastle tips in de Engelse stad van Foodblog Foodinista Hamburgers met frietjes Vermont Hotel in Newcastle

Reizen naar Newcastle?

Je ook laten verrassen in verrassen Newcastle? Maak dan de reis naar Newcastle! Ik startte in Newcastle mijn reis langs de steden in Noord Engeland. Mijn route met de Pennine Express ging van Newcastle, Liverpool, Manchester naar Hull. House of Britain heeft mijn treinticket voor deze reis geregeld en de stoelreserveringen. Dagelijks kun je vliegen van Amsterdam naar Newcastle, maar je ook met DFDS ferry kun je naar Newcastle.

Mijn reis langs de steden van Noord Engeland maakte ik met de trein. Een duurzame reis door Engeland waarin veel te ontdekken valt en een verrassende reis, want wat heeft Engeland veel te ontdekken! Zo zijn er nog veel meer reizen in Europa. Lonely Planet heeft er een boek vol aan besteed. 80 Duurzame reizen in Europa.

Verrassende reis ideeën in Engeland

Meer leuke reis tips in de steden in Noord Engeland? Lees hier ook mijn reiservaring in Leeds! Een verrassende city trip in Noord Engeland.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie