06 jan Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus – ovenschotel
Kip kerrie kennen we allemaal. Een klassiek huis-en-tuin recept. En daarbij kun je dus ook je eigen favorieten toevoegen, zoals doperwten en ananas. Alleen in onze koolhydraatarme kip kerrie stijl, want daar gaat het deze keer om. Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus en gemengde groente. Een lekkerre, gezonde en koolhydraatarme variatie. Een koolhydraatarme ovenschotel met kip kerrie. De gevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus. Lekker veel groente eten met een heerlijke en makkelijke zelfgemaakte kerriesaus. Hoe je deze ovenschotel met kipgehakt, courgette en kerriesaus maakt? Met dit kip kerrie recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus voor 4 personen
- 2 courgettes
- 300 gram kipgehakt
- 1 rode ui
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 rode paprika
- 2 handjes rozijnen
- 100 ml kokosmelk
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijnzaad
- snufje peper en zout
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels geraspte kaas
- handje koriander of peterselie voor de frisheid en garnering
Tips voor de bereiding van de gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 40 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- wok
- pan
- knoflookpers
- wat nog makkelijker is om snel te werken is een hakmolen
Recept Gevulde courgette met gekiphakt in kerriesaus met groente
Verarm de oven op 180 graden. Zet de ovenschaal alvast klaar. Snijd de knotjes van de courgette af en meet eerst even of de courgettes in de ovenschaal passen. Snijd courgettes alvast over de lengte door de helft.
Vulling maken voor de gevulde courgette met kerriesaus
Verhit in een wok of hapjespan de olijfolie. Rul het gehakt in de pan. Snipper de ui en de knoflook. Wok deze mee met het gehakt. Dit mag zeker wel 10 minuten. Kipgehakt een kleurtje geven duurt lang. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes. Wok de paprika mee. Ga met een lepel door de courgette en haal het binnenste (de pitjes) eruit. Schep deze bij de gehaktvulling in de pan en wok mee. Breng het gehakt op smaak met de kerriepoeder, kurkuma, komijnzaad en een snufje peper en zout. Blus af met de kokosmelk en sambal. De doperwten en rozijnen mogen bij de kipgehakt kerrie. De rozijnen wellen ook direct. De verhitting mag uit.
Courgettes vullen en grillen
Vul de courgettes zo vol mogelijk het het kerrie-en-kipgehakt-mengsel. Gratineer met een geraspte kaas. Plaats de ovenschotel in de oven voor 45 minuten op 180 graden. Wanneer de courgettes uit de oven garneer je ze voor extra frisheid met een beetje frisse kruiden, zoals koriander, peterselie of munt. Voor erbij is ananas ook heel lekker fris.
Meer Oosterse recepten met een twist maken?
Meer rijstgerechten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met rijst:
- Maak het gerecht voor saffraanrijst met halloumi.
- Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
- Variëer met deze vrolijke confettirijst.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Heidi
Geplaatst op 20:06h, 12 januari• Deze ziet er echt heerlijk uit.