16 feb Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 7
Iedere week deel ik in het gevarieerd en makkelijk weekmenu een receptsuggestie voor iedere dag, zodat je iedere week weer heerlijk en gevariëerd kunt eten. Ook deze week staat er weer een weekmenu voor je klaar. We beginnen de week met een lichte en gezonde maaltijd, namelijk gevulde paprika’s met tonijn en couscous, maar we sluiten de week natuurlijk feestelijk af, zoals met chocolademousse die je heel simpel en snel maakt. Voor meer recepten bekijk het hele weekmenu en ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar welke recepten jij gaat maken uit dit gevarieerd en makkelijk weekmenu. Laat je het mij weten op social media, in een reactie of een mailtje? Dat vind ik leuk!
Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 7
Maandag – Gevulde paprika met tonijn en couscous
Een frisse en gezonde start van de week maak met je deze gevulde paprika’s met tonijn en couscous. Ook heerlijk als lunch, maar ik vind de paprikaschotel het lekkerst als deze nog warm is.
Dinsdag – Italiaanse stoofschotel met rundvlees en tomaat
Een stevige stoofschotel is heerlijk in de winkel! Ik kan wel zeggen dat deze Italiaanse stoofschotel het meest populaire recept is op de blog en deze mag dan ook niet ontbreken in een weekmenu. De stoofschotel moet een tijd sudderen. Mijn kooktip is dan ook om deze stoofschotel te maken in het weekend. Maak direct een grote pan vol, dan kun je de stoofschotel ook nog invriezen of later in de week nog een keer eten.
Woensdag – Gnocchi met truffel
In het midden van de week gaan we voor een beetje luxe. Maak de gnocchi met truffelsaus. Een aanrader voor het echte genieten.
Donderdag – In de oven gebakken havermout met banaan en chocolade
Havermout is een stevig en gezond ontbijt. Dit kun je natuurlijk lekkerder maken met een beetje chocolade. Deze havermout uit de oven at ik voor het eerst in Marokko bij het Hyatt Hotel in Taghazout Bay. Dat moest ik thuis maken, want wat een verwennerij en heel erg simpel! Eet de havermout zo of meng deze door de Griekse yoghurt. Beiden een goed begin van de dag.
Vrijdag – Loempiaatjes met garnalen
Een makkelijk en lekker einde van de week met de garnalenloempiaatjes met hoisindip. Rol zelf de loempiaatjes die heel goed smaken als diner of bij de vrijdagmiddagborrel met en goed glas wijn of wit biertje.
Zaterdag – Snelle chocolademousse
Een verwennerij in het weekend! Geniet van een heerlijk dessert. Binnen twintig minuten maak je deze snelle chocolademousse. Deze moet wel even opstijven in de koelkast, maar dat kan tijdens het avondeten. En genieten maar!
Zondag – Griekse gehaktballetjes met feta
Sluit de week af met de Griekse gehaktballetjes in tomatensaus en feta. Een keer een ander recept voor gehaktballetjes, maar even heerlijk. Wij eten de gehaktballetjes met couscous of rijst, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk bij een borrel! Maak daarom direct een grotere portie om in te vriezen.
Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);
Geen reactie's