Gnocchi met truffel recept Foodblog Foodinista

Foodelicious gekookt Gnocchi met truffel

Deel deze post

Wat een luxe Gnocchi met truffel en verrassend dit beetje luxe uit Italië kan met 20 minuten bij je op tafel staan. Met dank en inspiratie uit de box van Foodelicious en Restaurant Antichic in Rotterdam  heb ik dit heerlijke gerechtje op tafel getoverd.

Foodelicious

Wat is Foodelicious? Foodelicious noemt zichzelf de lekkerste en leukste webwinkel op het gebied van olie, azijn, delicatessen, serviezen en cadeaupaketten. Sinds augustus introduceert Foodelicious Food & Gifts de Foodelicious Box, een exclusieve verrassingsdoos met minimaal zes food & drinkproducten die elke twee maanden naar abonnees wordt gestuurd.

Foodelicious Box

De Foodelicious box bevat de allernieuwste items die nog niet in de winkel en webwinkel van Foodelicious verkrijgbaar zijn, aangevuld met bestaande toppers. De Foodelicious box is alleen verkrijgbaar voor abonnees, die zo als eerste over de allernieuwste trends in food & drink beschikken. De inhoud van de box blijft een verrassing totdat de abonnee de box opent en uitpakt. Elke box bevat hoogwaardige producten, is zorgvuldig verpakt en bevat een beschrijving van de producten, receptuur en lekkere tips.

Foodelicious Box

De Perspresentatie

De allereerste Foodelicious box werd op 1 juli gepresenteerd aan pers en foodbloggers in restaurant Antichic in Rotterdam. Hier mocht ik bij zijn. Ontzettend leuk en wat een mooie box! Wij werden met een aantal journalisten en bloggers heel de middag in de watten gelegd en mochten een aantal producten van Foodelicious proeven die in heerlijke drankjes en hapjes werden verwerkt door het enthousiast team van Restaurant Antichic in Rotterdam.

Recept voor Gnocchi met truffel

Gekookt heb ik met de truffeltapenade van Acqualanghe uit Italië, één van de nieuwe items van Foodelicious. Een heerlijke truffeltapenade en niet, zomaar één. Geloof mij! Ik ben dol op truffel en heb verschillende olies in huis en al diverse tapenades geprobeerd, maar deze tapenade is echt vol van smaak, vers en de smaakt blijft hangen. Dit ruik je al bij het openen van het potje. Mijn inspiratie kwam door het simpele en heerlijke recept dat restaurant Antichic maakt met de truffeltapenade van Foodelicious, namelijk papardelle met truffel. Met de papardelle ga ik nog een lekkere gerechtje maken, maar eerste de truffel.

Gnocchi
Gnocchi met truffel

Ingrediënten voor gnocchi met truffel voor 2 personen

  • Voorbereide gnocchi voor 2 personen
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 40 gram rucola
  • 30 gram parmazano
  • 1 theelepel olijfolie
  • snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van Gnocchi

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijd: 20 minuten
Benodigdheden: koekenpan, theelepel, spatel

De bereiding Gnocchi met truffel

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak vervolgens de gnocchi goudbruin in de koekenpan op een laag vuur. Als deze goed is verhit en goudbruin is haal deze uit de pan en verdeel het over een schaal. Meng de truffeltapenade er doorheen. Verdeel de gnocchi over de borden. Verdeel de rucolade over de gnocchi, rasp de parmano over de gnocchi. Voeg er naar smaak nog een beetje peper er doorheen en klaar is dit simpele maar luxe recept voor gnocchi met truffeltapenade.

Meer recepten met truffel? Maak dan ook eens het risottorecept met truffel of begin de dag luxe met een eitje met truffel.

Geen recept missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie