Recepten in gevarieerd en makkelijk weekmenu week 10 Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 10

Deel deze post

Een nieuwe week en nieuwe recepten voor en gevarieerd en makkelijk weekmenu! Heb je afgelopen week meegedaan aan de vlees zonder week? Ik ben benieuwd! Ons lukt dat helaas niet helemaal we zijn nog aan het vakantie vieren en er zijn wel een aantal hele mooie gerechten die ik niet kan laten staan. Daarbij mag ik natuurlijk ook best veel niet door mijn zwangerschap. Dan is het allemaal een beetje beperkt. Maar ook ik zal vanaf woensdag weer gewoon keuken en ook voor een aantal dagen is het gevarieerd en makkelijk weekmenu een inspiratie met recepten. Een beetje afwisselen kan natuurlijk! Deze week maken we een bloemkoolschotel met ham en kaas, romige witlofsoep en gebakken rijst met krab. Het laaste recept klinkt duus, maar is het niet! En bovenal heerlijk. Pak jij je planning en boodschappenlijstje erbij.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 10

Maandag – Romige witlofsoep met gorgonzola

Soep met witlof en gorgonzola recept op foodblog Foodinista

We starten de week weer licht met een pittige witlofsoep met gorgonzola. Je moet er van houden, dat geef ik toe, maar in plaats van gorgonzola smaak deze soep met garnaaltjes bijvoorbeeld ook heerlijk. Ik vind alleen de bittere combinatie juist heel erg lekker!

Dinsdag – Ovenschotel met bloemkool, ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas recept van Foodblog Foodinista

Een favoriet op de blog en alleen dat is al de reden om deze ovenschotel met bloemkool, ham en kaas in het weekmenu te passen. Voor de winter voorbij is nog even een stevige bloemkoolovenschotel.

Woensdag – Chili con carne met Coca Cola

Chili con carne met coca cola snelle recepten foodblog Foodinista

Echt één van mijn lievelings, budgetrecepten, de Chili con Carne met en twist. Voor mij was dit ook een experiment, zoals eigenlijk veel recepten natuurlijk, maar deze beviel ons verrassend erg goed en moet je gewoon een keer proberen.

Donderdag – Gevulde courgettes Carbonara

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista

We gaan voor deze week voor best wel veel groente, maar wel op een hele lekkere manier. Is pasta carbonara ook één van je favoriete gerechten? Probeer dan eens deze gezondere versie met courgette. Ik vulde in dit recept courgettes met een pasta carbonara mix. Meer groente en iets minder koolhydraten, maar zeker even lekker! Op het weekmenu de gevulde courgettes met carbonara.

Vrijdag – Ragout met mosselen

Mosselragout recept uit Easy Nordic kookboek review Foodblog Foodinista

R in de maand! Maar mosselen kun je eigenlijk het hele jaar door eten. Doe alleen eens iets anders en maak deze goed gevulde ragout met mosselen. Maak direct een grote portie om in te vriezen. Dit gerecht kost tenslotte weinig inspanning, maar je hebt wel een heerlijke maaltijd altijd klaar staan!

Zaterdag – Gevulde avocado met ei en spekjes

Avocado met ei spekjes uit de oven recept van foodblog Foodinista

Weekend! Tijd voor een lekker ontbijtje of een verwenlunch. Gevulde en warme avocado’s blijven voor mij een favoriet en vitaminebom. Mijn tip maak deze gevulde avocado met ei en spekjes, want avocado en bacon is en match made in heaven.

Zondag – Gebakken rijst met krab en garnalen

Thaise gebakken rijst met krab en garnalen simpel en snel recept foodblog Foodinista

Sluit het weekend snel, simpel en luxe af. Waarmee? Met deze heerlijk geurende en smakende gebakken rijst met krab en garnalen.

Ik wens je weer een heerlijke week! En laat je het mij weten, wanneer je een recept hebt gemaakt. Dat kan op de blog, maar ook op social media! Dat vind ik leuk.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie