Witlofsoep met gorgonzola recept van receptblog Foodinista

Witlofsoep met gorgonzola

Deel deze post

Witlof en gorgonzola vind ik echt heel goed samen gaan. Gewoon zo’n klein hapje als amuse vind ik al een goede smaakzetter. Een schuitje van witlof met een stukje gorgonzola erin. Die twee bittere smaken gaan heel goed samen. Dan moet dat natuurlijk ook heel goed samen gaan in een witlofsoep. Dat dacht ik dus ook! In de zomer vind ik soepjes sowieso altijd lekker, niet te zwaar, maar aangezien de echte warme temperaturen een beetje op zich laten wachten mogen de soepjes nog wel iets voller. Dan is een soepje als de witlofsoep met gorgonzolasoep een goede smaakmaker. De soepje vind ik trouwens niet alleen in de zomer goed smaken, maar ook eigenlijk een goed recept voor het kerstdiner als voorgerecht, ja daar denk ik soms al weer aan, al is het nog heel ver weg. Maar, ja. Nu het recept voor de witlofsoep met gorgonzola.

Soep met witlof en gorgonzola recept op foodblog Foodinista

Ingrediënten witlofsoep met gorgonzola voor 4 borden

  • 4 stronken witlof
  • 0,75 liter groentebouillon
  • 0,25 l creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 100 gram gorgonzola
  • 5 takjes bieslook
  • 5 takjes peterselie
  • snufje peper
  • 1 theelepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de witlofsoep met gorgonzola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, maatbeker, staafmixer, waterkoker, garde

Dol op witlof? Maak dan ook eens deze borrelhapjes met witlof en kaas

Soep met witlof en gorgonzola recept op foodblog Foodinista

Recept witlof en gorgonzola soep

Snipper de rode ui. Verhit in de pan de olijfolie en fruit de rode ui. Kook ondertussen water voor de bouillon in de waterkoker. Snijd de witlof fijner en haal het bittere stuk eruit. Fruit nu ook bijna alle witlof even aan en bewaar een beetje witlof voor de garnering. Meng in de maatbeker het water met het bouillonblokje. Snijd de peterselie en de bieslook fijn. Bewaar een beetje peterselie en bieslook voor de garnering. Doe de overige kruiden en een snufje peper in de pan. Fruit alles nog even aan met de groente en blus af met de bouillon. Laat alles vijf minuten koken. Pureer de groente tot een soep. Klop als eerste de creme fraiche door de soep. Klop vervolgens de gorgonzola door de soep, totdat deze helemaal is gesmolten. Serveer de soep in de borden en garneer af met een beetje witlof, peterselie en bieslook.

Meer soeprecepten maken

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
– Variëer met bloemkoolsoep met truffel. De bloemkoolsoep kun je bijvoorbeeld ook maken met gorgonzola.
– Een ideale soep om te maken met restjes en heel lekker een echte Italiaanse aardappelsoep
– Of een simpele en snelle zomerse erwtensoep met munt.

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie