
24 apr Eiersalade met Friese Wartenster Mosterd
Een paar weken terug was ik een leuk en ontspannend weekendje weg in Friesland met het gezin. Ook precies dat prachtige weekend in april dat het supermooi weer was, dat zorgde er voor dat het helemaal genieten was. Wij verbleven met zijn drietjes in het vakantiehuis van B&B Justjesoars en gingen de Aldefaenen en Leeuwarden ontdekken voor lekkernijen en leuke activiteiten. Zo kwam ik ook bij de activiteitenboerderij Wartenster waar ze de meest lekkere kazen en diverse soorten mosterd maken met natuurlijk een echte Friese achtergrond. De echte Friese delicatessen. Wij namen een pittige Friese brokkelkaas en twee soorten mosterd van de Wartenster, de klassieke milde Wartenster Mosterd met een pittige nasmaak en de Wartenster Mosterd gemengd met IPA, mee naar huis. Beiden zijn een heerlijke combinatie met de pittige brokkelkaas, maar je kunt er ook een klassiek Nederlands recept mee maken. Zo maakte ik voor onze Paasbrunch een pittige eiersalade die ik nu met je deel op de foodblog. Een eiersalade is altijd een goed idee bij de borrel, lunch, brunch of bij een aspergegerecht. Ben je niet in de buurt en heb je niet deze specifieke mosterd dan pak je een andere Friese grove mosterd met de mooie mosterdpuntjes erin. Een extra tip voor eer heerlijke sandwich? Als je de eiersalade op brood doet dan is een plakje Wartenster kaas daar bovenop heerlijk.
Ingrediënten voor eiersalade met Friese Wartenster mosterd
5 eieren
3 eetlepels Wartenster mosterd
2 eetlepel mayonaise
1 eetlepel verse peterselie
theelepel komijnkruiden
1 rode ui
1 theelepel rode wijn azijn
snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de eiersalade met Friese Wartenster Mosterd
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, eiersnijder, pan, snijplank, lepel, mesje, mengschaal
Maak de eiersalade extra lekker op brood, cracker of op beschuit met een plakje Wartenster kaas
Recept eiersalade met Friese Wartenster mosterd
Kook de eieren hard en laat deze in de koelkast zo snel mogelijk afkoelen. Maak ondertussen de basis voor de salade. Snijd de rode ui in fijne snippers en snijd de peterselie en de bieslook fijn. Meng in de mengschaal de mayonaise, mosterd en de rode wijn azijn. Meng door het sausje de rode ui, peterselie, bieslook, komijn en een snufje peper en saus. Snijd in de eiersnijder, dat is makkelijker, en anders met een mes de gepelde eieren fijn. Meng deze met een lepel door de basis van de eiersalade. De eiersalade met Friese Wartenster Mosterd is klaar en kun je eten op een boterham, cracker of op een andere manier.
Meer lezen over Friesland
Lees ook onze reisverhalen in Friesland! Zoals onze ontdekkingen in de Alde Feanen en over ons weekendje Friesland.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
Geen reactie's