Gekarameliseerd kaasje

Gekarameliseerd kaasje uit de oven

Deel deze post

Een favoriet vooral in de herfst en in de winter een kaasplank. En even iets anders de kaasplank aanvullen met een warm gesmolten kaasje. Zo lekker! Daarom dit recept voor een gekarameliseerd gesmolten kaasje. Maak een kaasje Brûlée. Het kaasje in de oven karameliseren en er meer smaak aan toevoegen. En het middelpunt maken van de kaasplank en smullen.

Warm kaasje op de kaasplank

Bij het borrelen is een kaasplank super. Het is gezellig, de smaken zijn goed, je kunt het opbouwen en bij veel gasten favoriet, in ieder geval bij mij en veel van mijn familieleden en vrienden. De kaasjes kunnen worden aangevuld met een lekkere chutney of met goed brood. Denk voor het brood aan vers stokbrood, notenbrood, vijgenbrood of chocoladebrood. Alles wat goed combineert met een warm gekarameliseerd kaasje klinkt natuurlijk al snel goed!

Recept met camembert

Het is ook heerlijk om een pittig kaasje met een paar toevoegingen even in de oven te zetten en te laten smelten, zodat er later in gedipt kan worden, vooral in de winter is iets warms heel erg lekker! En je hebt eigenlijk niks extra’s nodig naast de klaasplank.

TIP: Vervang de geitenkaas in deze geitenkaassalade eens door deze gekarameliseerde camembert.

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dit kaasje op een lekkere kaasplank plaatsen? Laat je dan inspireren door deze kaasplank.

De ingrediënten voor een gekarameliseerd kaasje:

Tips voor de bereiding van het gesmolten kaasje:

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden voor de bereiding

Recept gekarameliseerd borrelkaasje voor op de borrelplank

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Warm borrelkaasje maken

Heel simpel eigenlijk zet het kaasje in het  midden van een mooi ovenschaaltje, zoals een tapasschaaltje, wat ook direct op de kaasplank kan worden gezet. Deze is namelijk, na de oven plakkerig en heet en kan er niet meer uit. Smeer één lepel honing over het kaasje. Druppel de olijfolie hier overheen. Maak de knoflookteen schoon en snij deze in 3 plaakjes. Steek deze in het kaasje. Bestrooi het kaasje met rozemarijn. Zet het kaasje 10 minuten in de oven op 175 graden.

Het brulee kaasje voor de oven

Zet het gekarameliseerd kaasje op de kaasplank en even net wat anders. In plaats van smeren, doppen en soppen.

Nog een ander kaasje op de kaassplank? Maak dan ook deze kaasspread.

Meer recepten en ideeën ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie