Gekarameliseerd kaasje

Gekarameliseerd kaasje uit de oven

Deel deze post

Een favoriet vooral in de herfst en in de winter een kaasplank. En even iets anders de kaasplank aanvullen met een warm gesmolten kaasje. Zo lekker! Daarom dit recept voor een gekarameliseerd gesmolten kaasje. Maak een kaasje Brûlée. Het kaasje in de oven karameliseren en er meer smaak aan toevoegen. En het middelpunt maken van de kaasplank en smullen.

Bij het borrelen is een kaasplank super. Het is gezellig, de smaken zijn goed, je kunt het opbouwen en bij veel gasten favoriet, in ieder geval bij mij en veel van mijn familieleden en vrienden. De kaasjes kunnen worden aangevuld met een lekkere chutney of met goed brood. Denk voor het brood aan vers stokbrood, notenbrood, vijgenbrood of chocoladebrood. Alles wat goed combineert met een warm gekarameliseerd kaasje klinkt natuurlijk al snel goed!

Het is ook heerlijk om een pittig kaasje met een paar toevoegingen even in de oven te zetten en te laten smelten, zodat er later in gedipt kan worden, vooral in de winter is iets warms heel erg lekker! En je hebt eigenlijk niks extra’s nodig naast de klaasplank.

De ingrediënten voor een gekarameliseerd kaasje:

Pittige camembert
1 knoflookteentje
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel rozemarijn

Tips voor de bereiding van het gesmolten kaasje:

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, tapasschaaltje

Recept gekarameliseerd kaasje:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Heel simpel eigenlijk zet het kaasje in het  midden van een mooi ovenschaaltje, zoals een tapasschaaltje, wat ook direct op de kaasplank kan worden gezet. Deze is namelijk, na de oven plakkerig en heet en kan er niet meer uit.
Smeer één lepel honing over het kaasje. Drupel de olijfolie hier overheen.
Maak de knoflookteen schoon en snij deze in 3 plaakjes. Steek deze in het kaasje.
Bestrooi het kaasje met rozemarijn
Zet het kaasje 10 minuten in de oven op 175 graden.

Het brulee kaasje voor de oven
Kaasje Brûlée voor de oven

Zet het gekarameliseerd kaasje erbij op de kaasplank en even net wat anders. In plaats van smeren, doppen en soppen.

Nog een ander kaasje op de kaassplank? Maak dan ook deze kaasspread.

Meer recepten en ideeën ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie