romige kaasspread

Kaasspread maken voor de kaasplank

Deel deze post

Kaas kan gewoon op de kaasplank worden gelegd, want kaasjes zijn zo al heerlijk. Of je maakt er romige kaasspread mee. Bijvoorbeeld met blauwe kaas en verse kruiden. Heerlijjk en variatie!

Een kaasplank is heerlijk tijdens een feestje, met de feestdagen, kerst, verjaardag of eigenlijk ieder gezellig moment. De mooiste kazen kun je er op leggen en deze aanvullen met zoete chutneys, vijgen, dadels en heerlijke broden.

Wil je, je scherpe kazen zachter maken, of heb je restjes over wat echt zonde is om ze weg te doen, maar net te weinig voor op de plank. Dan is deze kaasspread echt ideaal! Je kunt het weer mooi presenteren en het is heerlijk en een mooie, romige en lekkere aanvulling op je kaasplank.

Benodigdheden voor de kaasspread

Zachte scherpe kaas bijvoorbeeld een geitenkaasje of blauwe kaas. Het voorbeeld is met blauwe kaas.
Roomkaas of zuivelspread
Snufje gemalen peper
Verse kruiden bieslook, basilicm, peterselie
Dadels

Kaasspread recept

Pak een bakje om alles in te mengen. Snij de kaas in kleine stukjes en doe de roomkaas of zuivelspread erbij.
Draai de peper erbij.
Snij of knip de kruiden fijn.
Snij de dadels in kleine stukjes.
Meng het mengsel met een lepel door elkaar.

Tip: Maak de kaassspread nog beter met een hakmolen. De de dadels er dan wel iets later door en pulse deze dan nog even heel kort mee, zodat er nog een kleine beet is. De spread is verder glad.

Frisse romige blauwe kaas spread

Frisse romige blauwe kaas spread

Zo makkelijk is het om met de laatste kaas een nieuwe kaasspread te maken en deze nog lekker op te kunnen eten.
Doe het in een mooi glas en presenteer het op tafel of op de kaasplank of borrelplank.

Nog een smeerseltje maken voor op borrelplank? Maak ook een snelle zalmsalade en maak zelf een snelle groene pesto.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: