Italiaanse rundvlees stoofschotel foodblog Foodinista recept

Stressloos Italiaans kerstmenu

Deel deze post

Een stressloos kerstmenu is wat ik zelf heel belangrijk vind voor de kerstdagen en samen met mij denk ik heel veel anderen. Tijdens de kerstdagen als je familieleden en vrienden hoe gezellig het ook is, wil je niet dat jij staat te stressen in de keuken en dat er nog heel veel mis kan gaan. Naast dat je niet wilt dat er nog heel veel mis kan gaan is het ook niet leuk om alle gezelligheid te missen. Koken is leuk, maar is het ook niet fijn om relaxed aan het diner aan te kunnen schuiven? Kortom een stressloos Italiaans kerstmenu is een kerstmenu, waarvoor je veel kunt voorbereiden en weinig werk hebt tijdens het kerstdiner zelf met natuurlijk Italiaanse smaken.

Stressloos Italiaans kerstmenu

Dit kerstmenu is een stressloos Italiaans kerstmenu waarbij je voor 80% bijna alles voor de kerst kunt voorbereiden en tijdens de kerstdagen ook kunt genieten van het kerstfeest zelf en de gezelligheid met vrienden en familie. Alle recepten komen bijna uit de Italiaanse keuken met een twist of de recepten zijn Italiaans geïnspireerd.

Foodinista Stressloos Italiaans kerstmenu

Voorafje: Diverse Italiaanse Bruschetta’s

—-

Voorgerecht: Italiaanse Truffel Gnocchi

—-

Hoofdgerecht: Italiaanse stoofschotel
Bijgerecht: Ciabatta Brood

—-

Dessert: Mascarpone bladerdeeg dessert met kersen

Alle gangen kunnen begeleid worden met een toegankelijke rode wijn en het dessert met een rode dessertwijn.

6 halen 3 betalen De kortingscode geeft alleen korting op wijnen op de landingspagina

Wil je één van de kerstrecepten van het kerstmenu maken? click dan op de links in het kerstmenu of op één van de foto’s. Dan kun je direct naar het recept toe.

Van dit kerstmenu kun je 80% van te voren maken en wat je op de kerstdagen zelf moet doen zijn echt de kleine dingetjes.

Voorafje: Diverse Italiaanse Bruschetta’s

Maak de garnituren voor de brusscheta’s voordat je gasten komen of op de dag voor kerst. Deze kun je, namelijk allemaal van te voren maken of zelfs kant en klaar kopen. Het brood smeer je in met olijfolie als je gasten er zijn en zet je in de oven. Als het brood klaar is beleg je de bruschetta’s en serveer je deze uit.

Voorgerecht: Gnocchi

Met de gnocchi ga je vals spelen. Deze haal je kant en klaar in huis, zowel bij de supermarkt als bij de betere Italiaanse delicatesse winkel. Dit gerecht ga je bereiden, wanneer je gasten er zijn, maar is in 20 minuten gemaakt.

Hoofdgerecht: Italiaanse runderstoofschotel

De Italiaanse runderstoofschotel maak je voor de kerstdagen. Dit is ook nodig, want deze moet minimaal vier stoven om mals vlees te krijgen. Een groot voordeel is dat het gehele hoofdgerecht wel voor de kerstdagen is bereid. Het is alleen nog nodig om de runderstoofschotel met kerst te verhitten en er brood bij te serveren.

6 halen 3 betalen De kortingscode geeft alleen korting op wijnen op de landingspagina

Dessert Mascarpone bladerdeeg dessert met kersen

Dit dessert kun je voor 90% voorbereiden. Snij de bladerdeegvormpjes voor kerst uit en maak de koekjes met kerst. Maak de room voor de kerst en verdeel de kersen en chocolade over het dessert.

Een Stressloos Italiaans kerstmenu, met enige voorbereiding. Kijk verder voor meer inspiratie voor een ander uitgebreid kerstmenu.

Als eerste op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bruschetta's zoet en zout
Stressloos Italiaans kerstdiner
Italiaanse rundvlees stoofschotel
Zoete millefeuille met vanilleroom, kersen bladerdeeg

Meer inspiratie voor de kerstdagen:
– Laat je inspireren met deze 15 kerstrecepten
– Ontspannen de kerst in met een klassiek kerstmenu
– Alle kerstrecepten op de blog staan bij elkaar verzameld

Als eerste op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie