Foodblog Foodinista weekmenu – Week 43 – Weekmenu met aardappel recepten

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 43 – Weekmenu met aardappel recepten

Deel deze post

Een nieuwe week met een nieuw weekmenu komt eraan! De afgelopen wek stond in het teken van stamppot! Recepten met aardappel en laten we daarom deze week in het weekmenu de aardappel nog iets meer aandacht geven. Er kan natuurlijk veel meer met aardappels dan stamppot maken. Al kan stamppot wel heel erg lekker zijn! Nu het kouder is geworden, regelmatig met herfstweer, maar het lijkt nu wel even lente, en het echt herfst is pakken we door met het eerste herfst stamppot weekmenu. Makkelijk om te maken, meestal heel toegankelijk voor iedereen in het gezin en je kunt de maaltijd ook voorbereiden op de drukke dagen. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met de wel bekende aardappel. Van maaltijdsalades, soepen, gezinsmaaltijden, bakplaten naar weer die bekende stamppot. Maar ga het maar bekijken in dit nieuwe weekmenu aardappel recepten. Eet smakelijk! En natuurlijk met weer een verwenrecept voor aan het einde van de week.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Bekijk dan ook de eerdere weekmenu’s uit 2020 en hier ga ze terug vinden.

Weekmenu week 43 – Weekmenu met aardappel recepten

Maandag – Makkelijke maandag – Bakplaat met pompoen, chorizo en aardappel

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Naast dat het heel erg lekker is, is er ook nog niks makkelijkers dan een bakplaat de oven in schuiven. Dit recept voor de bakplaat met pompoen, chorizo en aardappel is dan ook ideaal voor de makkelijke maandag. Het bakplaat recept ga je hier vinden. Het recept voor de bakplaat is gebaseerd op een recept uit de Wereldse Bakplaat een kookboek vol Makkelijke Maandag recepten.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Preistamppot met ananas, chilikaas en rookworst

Preistamppot recept met ananas, chilikaas en rookworst - Foodblog Foodinista

Lekker Nederlands! Dan komen we toch bij stamppot met rookworst. Deze preistamppot is weer eens wat anders, maar zowel pittig als fris. Schuif de preistamppot met de chilikaas en ananas nog even in de oven en eet smakelijk! Het recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Kalkoennuggets met aardappelsalade

Kalkoennugets met aardappelsalade recept van Marley Spoon met kortingscode

Breek de week met lekker en gezonder snacken met nuggets van kalkoen met een frisse aardappelsalade, die je makkelijk zelf maakt. Dit recept is van Marley Spoon waar ik toen een foodbox van uit probeerde wat in deze tijd helemaal geen slecht idee is! Je boodschappen met recept ideeën worden op maat thuis gebracht.

Donderdag – Gezonderdag – Maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes

Maaltijdsalade met gerookte zalm, aardappeltjes en honingmosterddressing recept van Foodblog Foodinista

Op donderdag eten we een frisse salade met gerookte zalm en gebakken aardappeltjes. Gebakken aardappeltjes gezond? Koolhydraten passen opzich bij iedere levensstijl, wanneer je voor de juiste koolhydraten kiest, daarbij komen deze aardappeltjes vetarm uit de airfryer. Geniet dus van een smaakvolle salade! Het recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Makkelijk het weekend in – Mosterdsoep met prei, spekjes en aardappel

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Het weekend makkelijk starten? Maak deze mosterdsoep. Aardappel is ook een perfect bindmiddelen voor stoofschotels bijvoorbeeld, maar ook voor soep, zoals deze mosterdsoep.

KokenKoken

Zaterdag – Familiedag – Sperziebonensalade met spekjes, champignons en krieltjes

Sperziebonensalade met spekjes en champignons recept Foodblog Foodinista

Makkelijk en lekker zet je deze warme sperziebonensalade op tafel met spekjes, champigons en krieltjes. Het recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Croissants gevuld met amandelspijs

Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Op zondag even geen aardappels, maar wel zondag bakdag! De dag lekker en gezellig beginnen met amandelspijs croissants.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie