Kalkoennugets met aardappelsalade recept van Marley Spoon met kortingscode

Kalkoennuggets met aardappelsalade en tomatensalsa van Marley Spoon

Deel deze post

Een foodbox testen daar word ik enthousiast van! Vooral aangezien ik mij na de feestdagen even moet herpakken wat betreft gezond eten en het ritme terug krijgen. Herkenbaar? Meestal heb ik, ieder jaar weer als goed voornemen om gezonder te gaan eten, deelnemen aan een afvalprogramma enzovoorts. Gebleken is ondertussen wel dat dat bij mij niet echt een succes is. Het fijne is dat het, in ieder geval de eerste zes maanden, niet echt nodig is. Wel heb ik als goede voornemen tijdens mijn zwangerschap om gezond te blijven eten en het meer onder controle te hebben dan tijdens de vorige zwangerschap. Al doende leer je en de tranen komen tenslotte later als het op je lichaam aankomt. Daarbij is het natuurlijk goed voor ons meisje dat onderweg is. Goed gevarieerd eten. Wat ik de vorige keer ook wel deed, maar toen had ik ook veel meer energie tijdens mijn zwangerschap. Daar moet ik nu hard aan werken. Wel kan ik het mij zelf makkelijker maken met een vooraf samengestelde foodbox, zoals van Marley Spoon. Waar wij de recepten voor kalkoennuggets met aardapelsalade en Egyptische gehaktballetjes hebben gemaakt. Gezond gevarieerd en vooral veel ijzer wat ik wel kan gebruiken.

Een goede foodbox helpt bij goede voornemens

Hoe helpt Marley Spoon mij daar dan nog meer bij? Ondertussen weten we dat er diverse foodboxen zijn, maar waarin zijn de foodboxen onderscheidend? Ik kan je sowieso vertellen waarom Marley Spoon een beetje anders is dan de andere foodboxen. De foodbox van Marley Spoon heb ik namelijk getest. Er zijn diverse onderdelen waar ik heel erg enthousiast over ben! En voor deze keer deel ik ook een voorbeeld recept met je van Marley Spoon wat ik ook zelf heb gemaakt, zodat ik je echt kan vertellen waarom Marley  Spoon zo fijn is. Het begon er al mee dat je bij Marley Spoon zelf je gerechten kunt kiezen. Dat is naar mijn inzicht ideaal voor gezinnen, maar zo kun je de foodbox ook aanpassen op je eigen kookkunsten en smaakpapillen.

Kalkoennuggets met aardappelsalade en tomatensalsa

Op woensdagavond werd bij ons de foodbox van Marley Spoon bezorgd. Naast dat je zelf de inhoud van de foodbox kiest kun je ook het bezorgmoment kiezen. Ja dat kan ook in de avond. Fijn! De foodbox was goed gevuld met de ingrediënten voor de kalkoennuggets en de ingrediënten voor de Egyptische gehaktballetjes. Wij kozen toevallig twee keer voor vlees, maar er zijn ook vegetarische en visvarianten. De keuze is zeer divers en een gezonde start van het nieuwe jaar. Na de feestdagen ben ik altijd een beetje de foodplanning kwijt en moet ik mij altijd weer herpakken. Wellicht herkenbaar? Daarbij is de inhoud van de foodbox ook nog geheel compleet. Verse producten, kwalitatieve ingrediënten, goede smaakmakers en een uitgebreide receptbeschrijving met foto’s. Niet te vergeten dat je ieder ingrediënt krijgt aangeleverd op zout, peper en olijfolie na. Dat vind ik zorgeloos boodschappen doen en even niet nadenken over het avondeten. Wat voor mijn energielevel niet vervelend is.

Kalkoennugets met aardappelsalade recept van Marley Spoon met kortingscode

Ingrediënten voor de kalkoennuggets met aardappelsalade voor 4 personen

Kalkoennuggets

 • 2 kalkoenhaasjes
 • 50 gram bloem
 • 50 gram paneermeel
 • 200 ml olijfolie
 • 50 ml water

Aardapelsalade

 • 1 komkommer
 • kilo aardappels
 • 1 rode ui
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels azijn

Ik heb er extra en per ongeluk één tomaat aan toegevoegd. Wel lekker!

Tomatensalsa

 • 1 eetlepel ketchup
 • 1 eetlepel goulash kruiden
 • 2 tomaten
 • naar keuze 1 rode peper

Tips en benodigdheden voor het recept

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: 2 snijplanken, 2 messen, schaal, pan, koekenpan, 3 diepe borden, staafmixer, knijptang keukenpapier en maatbeker.

Kalkoennugets met aardappelsalade recept van Marley Spoon met kortingscode

Recept voor de kalkoennuggets met aardappelsalade en tomatensalsa

Maak de aardappels schoon en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels vervolgens in 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en bewaar de aardappels even apart.

Snijd de tomaten in partjes, snijd de komkommer grot en snipper de rode ui. Houd je van pittig? Snijd dan ook de rode peper zonder de zaadlijsten fijn.

Maak vervolgens de tomatensalsa. Pureer met de staafmixer de tomaten, ketchup, 1 eetlepel gehakte ui, goulashkruiden en eventueel de chilipeper tot een verse tomatensalsa. Maak op smaak met zout, peper en olijfolie.

Start met het maken van de kalkoennuggets. Snijd de kalkoenhaas eerst op lengte door de helft en snijd vervolgens de kalkoen in stukken. Meng op een bord de bloem met water. Verdeel op het tweede bord de paneermeel. Haal de kalkoenhaasjes eerst door het beslag en vervolgens door het paneermeel. Bewaar de kalkoenhaasjes op het derde bord.

Verhit in een pan de helft van de olijfolie tot het ongeveer 1 cm diep is. Bereid de eerste portie in de koekenpan. Let op de olie spettert wel. Draai de kalkoennuggets in vijf minuten om en om en de eerste portie is klaar. Heb je minder olie? Giet er dan nog een beetje olijfolie bij en herhaal bij de juiste verhitting het proces nog een keer. Laat de kalkoennuggets uitlekken tussen keukenpapier.

De laatste stap is de aardappelsalade. Meng in een schaal de aardappels, komkommer, ui en aardappels door elkaar. Maak de dressing van azijn, mayonais, mosterd en honing. Meng de dressing door de salade. Vervolgens is het etenstijd!

Meer recepten en eet favorieten ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Vaker nuggets maken? Maak dan ook eens deze kipnuggets met een havermout korstje!

Geen reactie's

Geef een reactie