Week zonder vlees weekmenu - Week 10 - Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 10 – Week zonder vlees Weekmenu

Deel deze post

De Week zonder vlees komt er aan! En wil je graag mee doen? Dan heb je misschien wel inspiratie nodig voor recepten zonder vlees, vooral wanneer je denkt aan gevarieerd en rijk eten. Je kunt natuurlijk kiezen voor vleesvervangers, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Je kunt ook alleen je vlees weglaten, maar dan kan het eten weer een beetje saai worden. Dus in dit geval en om te laten zien dat je gevarieerd kunt eten zonder vlees heb ik een een week zonder vlees weekmenu opgesteld. Ook wel een vegetarisch weekmenu, maar vegetarisch is meestal iets breder, dan moet je meer dierlijke producten weg laten, zoals kaassoorten i.v.m. stremsel, en het gaat hierbij vooral om het vlees. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Ook of jij deze week mee doen met de Week zonder vlees? Wij eten al veel minder vlees en echt nodig vind ik het voor ons gezin niet, dus ik ben benieuwd! Naast dit weekmenu blijven we op de blog gewoon variëren.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 10 – Week zonder vlees Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Macaroni met prei, champignons en feta

Macaroni met prei, champignons en feta recept van foodblog Foodinista

Maandag is een echte macaroni dag! Makkelijk en lekker. Maar je kunt ook heel veel variëren en natuurlijk ook zonder vlees. Zoals de macaroni met prei, champignons en feta. De macaroni krijgt extra smaak door de kruidenmix. Het macaroni recept ga je hier vinden. Eet smakelijk!

Dinsdag – Lekker Nederlands – Stamppot met andijvie, appeltjes en brie

Andijviestamppot ovenschotel met brie, walnoten en appel recept van Foodblog Foodinista

Stamppot kunnen we nog wel goed eten met de regenachtige dagen en een beetje guur weer. Het is ook een flinke vitamine boost. Daarbij zijn er ook hele lekkere vegetarische stamppotrecepten, zoals deze stamppot andijvie met appeltjes, walnoten en brie. Vlees ga je echt niet missen en de stamppot is bijvoorbeeld rijk aan ijzer en vitamine B. Het stamppot recept met andijvie ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Groenterolletjes van bladerdeeg met courgette, wortel en kaas

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Woensdag! Tijd voor een snackje of iets lekkers en extra vullends voor bij een kopje tomatensoep? Het kan allemaal. Maak dan deze groentesnacks. De rolletjes met courgette, wortel en kaas. Het recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Geroosterde aubergines met knoflookyoghurt en granaatappel

Gegrilde aubergine met granaatappel, knoflookyoghurt en munt recept Foodblog Foodinista

De week zonder vlees is eigenlijk al heel gezond. Want even een week zonder vlees zorgt ook al snel voor minder vetten, maar ook kiezen voor geen vlees kan er voor zorgen dat je veel kaas en deegwaren gaat eten. Dus even een slank, maar heel erg lekker recept. Maak de geroosterde aubergines met knoflookyoghurt en granaatappel. Zoet, zuur, zout en pittig komen samen in dit recept. Een tip eet er brood en veldsla met balsamicoazijn en olijfolie bij. Dan ben je klaar. Het recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borrelvrijdag – Hartige taart met rode kool en geitenkaas

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel recept van Foodblog Foodinista

Koud of warm de hartige taart met geitenkaas en rode kool smaakt sowieso goed! Eet de hartige taart met rode kool en geitenkaas als maaltijd met een frisse salade. Gewoon heel simpel sla, tomaatje, uitje en komkommer. Of serveer de hartige taart, koud of warm, bij de borrel en zak relaxed onderuit op de bank met een glas wijn of ander relaxed drankje. Tijd voor het weekend! Het recept voor de rode kool met geitenkaas hartige taart ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Frittata met mozzarella

frittata recept met tomaat en mozzarella foodblog Foodinista

De zaterdag is altijd een drukke dag, maar we willen wel lekker eten. Iedereen moet het lusten en meestal niet te veel gedoe. Deze frittata schuif je zo de oven in en het is lekker! Zowel koud als warm. Een frittata is eigenlijk een ovenomelet. De frittata vullen we met tomaat en mozzarella en maken we af met een frisse salade. Het lekker is het om bij de frittata ciabatta brood te eten of wil je koolhydraatarm eten, want het kan, dan laat je het brood gewoon weg. Het frittatarecept staat hier.

Zondag – Verwendag – Appeltaartcakejes

Appeltaartmuffins recept Foodblog Foodinista

Zondag! De dag voor genieten. Even een lekker genietrecept maken. Tijd voor lekker koken of bakken. Deze keer gaan we even lekker bakken. We maken appeltaartcakejes. Het recept voor de cakekjes met een appeltaartsmaak ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie