geroosterde aubergine met granaatappel, Griekse yoghurt en munt recept Foodblog Foodinista

Geroosterde aubergine met granaatappel en Griekse yoghurt

Deel deze post

Er zijn van die gerechten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook nog prachtig uit zien. Het komt gewoon al door de kleurencombinatie in het gerecht, waardoor je het een keer wilt maken en wanneer je het dan eet ontstaat er een smaakexplosie. Heel erg fijn is het als je je dan ook nog beseft dat dit gerecht gewoon heel erg gezond is. Oké dan heb ik je denk ik ook wel overtuigt dat dit zomerse gerecht binnenkort nog bij jou op tafel staat. In dit gerecht komen alle smaken naar boven de smaak van aubergine herken wel en eigenlijk moet je deze smaak altijd een beetje maken. Dat je ook doen door de aubergines te roosteren, maar vervolgens combineer je deze aubergines met de fris zoete zure granaatappel, waarvan je even denkt zuur! Hoe komt dit goed? Een typisch gezonde smaak, maar de Griekse yoghurt die gaat het helemaal goed maken. Het is een kwestie van smaken combineren. Want eigenlijk zijn alle smaken aan dit gerecht een beetje veel, maar uiteindelijk komen ze perfect samen in het recept voor geroosterde aubergine met granaatappel en Griekse yoghurt. Hoe? Dat ga ik nu met je delen.

Gegrilde aubergine met granaatappel, knoflookyoghurt en munt recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten geroosterde aubergine met granaatappel en Griekse yoghurt

2 aubergines
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
200 ml Griekse yoghurt
handje verse munt
2 teentjes knoflook
snuf peper
100 gram granaatappelpitten
halve limoen

Gegrilde aubergine met granaatappel, knoflookyoghurt en munt recept Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de geroosterde aubergines met granaatappel en knoflookyoghurt

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 2 uur, zonder veel werk en uiteindelijk 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, mengschaal, lepel, platte schaal, zoals een ovenschaal, grillpan, keukenpapier

Gegrilde aubergine met granaatappel, knoflookyoghurt en munt recept Foodblog Foodinista

Recept geroosterde aubergine met granaatappel en Griekse yoghurt

Plaats een vel keukenpapier in ovenschaal en zorg dat deze helemaal is bedekt. Snijd de aubergines over de lengte door de helft. Snijd ook op de lengte het kontje er af, zodat de aubergines plat blijven liggen. Herhaal dit bij beiden aubergines. Laat het steeltje eraan, want dit ziet er mooi uit. Bestrooit de aubergines met zeezout. En plaats de aubergines op het keukenpapier leg vervolgens ook keukenpapier op de aubergines. Deze gaan vervolgens zweten en verliezen hun vocht. De droge structuur vervalt van de aubergine en deze wordt juist sappiger. Als je de tijd hebt dan is twee uur ideaal. Vervang het bovenste keukenpapier één tot twee keer.

Maak ondertussen alvast de yoghurtsaus. Klop de yoghurt met een snufje zout en peper en knijp de knoflook fijn. Zet deze apart. Snijd ook de munt fijn.

Wanneer de aubergines klaar zijn kun je de grillpan verhitten. Smeer deze in met olijfolie en grill de aurbines om en om voor tien minuten. Verdeel de aubergines op een mooi bord. Smeer de aubergines met de knoflookyoghurt. Verdeel de munt en de granaatappel over de aubergines en de aubergines zijn klaar om van te genieten.

Auberginerecepten meer van Foodblog Foodinista

Meer auberginegerechten van Foodinista naast deze aubergines met knoflookyoghurt en granaatappel? Maak dan ook eens deze gegrilde aubergines met bechamelsaus uit de oven of de romige pasta met aubergine in gorgonzolasaus.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie